Dodaj do ulubionych

mam mega DOLA

03.06.07, 19:13
Kurcze ostatnio mam tak zly humor ze sama nie moge ze soba wytrzymac.Nic mnie nie cieszy i to od kilku dni.Juz strasznie daje mi sie we znaki ciaza i naprawde chce juz zeby byl lipiec.
Caly czas sie kloce,z niczego nie jestem zadowolona,wnerwia mnie brzuch ktory ogranicza moje ruchy,w nocy wstaje co godz do ubikacji,nie wysypiam sie bo spie tylko w pozycji na boku z podkulonymi nogami z poduszka,nogi i rece strasznie mi puchna i bola jak chodze,ledwo laze i czuje sie jak slon.

Ta koncowka ciazy strasznie mi dokuczyla,w poprzedniej nie mialam takiego humoru.
Najgorsze ze wiem ze nie poprawi mi sie do porodu bo zaraz zaczna sie upaly i bedzie jeszcze gorzej.
Obserwuj wątek
    • blanka0 Re: mam mega DOLA 03.06.07, 19:18
      edzia.79

heh nie jestes osamotniona, własnie dziś wylewałam żale mamie, ze nie wiem jak
      inne kobiety pracuja do ostatniego dnia skoro ja juz sie prawie czołgam
      brzuch tak jak piszesz ogranicza ruchy w nocy wstaje co 2 h do wc a jak juz tam
      sie doczołgam to marne sikanie, nie wspominam juz o podniesieniu sie z łóżka
      humorek tez mam paskudny, mezowi sie obrywa w zasadzie za nic,
      no i jak pomysle ze od przyszlego tyg ma byc 35 stopni na plusie to...........
    • joaska_29 Re: mam mega DOLA 03.06.07, 19:44
      edzia.79 - weź się w garść!
      Pomyśl, że to ostatnie chwile kiedy jesteście we dwoje.
      Już niebawem nie będziesz miała czasu dla siebie - wykorzystaj to teraz!

Na poprawę nastroju polecam:
      - wizytę u kosmetyczki - zrób sobie manikir, pedikir, podkreśl rzęsy
      (te zabiegi dużo nie kosztują, a poprawiaja samopoczucie - wiem coś o tym),
      - wybierz się na zakupy, kup sobie jakiś niedrogi ciuch ciążowy tymbardziej, że
      znów nadciagają upały,
      - możesz umówić się na wizytę do fryzjera chociażby na odświeżenie fryzury,
      - jest sezon na truskawki - zrób dla męża jakieś szybkie ciasto z truskawkami -
      zobaczysz jak się ucieszy,
      - wybierz się na kawę z ulubioną koleżanką,
      - rano wstań, umaluj się, ładnie ubierz się, uśmiechnij się do męża i myśl
      pozytywnie!!

Ja też miewam czasmi doły, ale wystarczy, że zrobię jedną z rzeczy opisanych
      powyżej i zaraz mi lepiej i nie ma śladu po depresji.
      Teraz narzekamy, ale pomyśl po porodzie może być jeszcze gorzej, nieprzespane
      noce, płaczące dziecko, bałagan w domu i dlatego trzeba się wziąść w garść i
      teraz i potem!

Dziewczyny musimy się wspierać i trzymać razem!
      GŁOWA DO GÓRY EDZIA, jutro będzie lepiej!
    • bozena.br.0307 Re: mam mega DOLA 03.06.07, 19:57
      Hej!jeśli to Cię pocieszy to wiedz, że nie jesteś osamotniona za swoim
      problemem. Kilka dni temu ja założyłam taki wątek, bo też mnie coś takiego
      dopadło. Na szczęście jest już lepiej, choć czasem popadam w jednej chwili z
      nastroju szczęścia w smutek zupełnie bez powodu. Trzymaj się i zrób coś dla
      poprawy samopoczucia jak radzi joaska :D pozdrawiam
      • pati_poznan Re: mam mega DOLA 03.06.07, 20:04
        Hej! Ja od jakiś 15 minut jestem załamana właśnie zobaczyłam że zrobiły mi sie
        dwa rozstępy na brzuchu a smaruje sie codziennie dokładnie i dupa! a jeszcze
        miesiac to co to bedzie dalej??:(
    • agasar79 Re: mam mega DOLA 03.06.07, 20:12
      Ja mam podobnie, tylko na wszystko reaguje ostatnio płaczem, tzn. od samego
      początku byłam jakaś bardziej płaczliwa, ale ostatnio to już lekka przesada z
      mojej strony.
      Dolegliwości mam podobne do wszystkich dziewczyn, bóle kręgosłupa, potworne
      obrzęki, mogę tylko założyć dwie pary butów i to tylko sportowych, których nie
      założe do spódniczki :(
      Przez zespół cieśni nadgarstków z bólu śpię tylko między 1-6 godzin na dobę,
      więc dodatkowa frustracja, siedzę w nocy i płaczę. Z pododu kontuzji kości
      ogonowej mam od 13 lat stwierdzoną rwę kulszową, która co jakiś czas się
      odzywa, no a w ciąży bardziej.
      Przytyłam już 20kg przy wzroście 158 i wagdze góra 50kg, więc jak wchodzę na
      moją wagę to też płaczę, nie mogę nawet patrzeć ostatnio na siebie w lustrze, a
      jak słyszę hasło jak się zaokrgliłaś na buzi to bym najchętniej zabiła
      wzrokiem, na szczęście moja rodzina wcale się na ten temat już nie odzywa :)
      A jak widzę reklamę PLUSA (tą z tatą) to dopiero szok.
      Dobrze się nieraz tak wyżalić na forum, chyba skozystam z rad Joasi, może
      poprawi mi to humor :)
      Mam jeszcze pytanie czy wy też macie ostatnio taką sklerozę, niedługo chyba
      zapomnę jak się nazywam, a we wtorek jak byłam u lekarza to zapomniałam zdjąć
      do badania bieliznę :)))
    • asia19813 Re: mam mega DOLA 03.06.07, 20:35
      ja podobnie, wszystko mnie złość, dotego mąż nie może zrozumieć że mam prawo
      miec humory, do tego trochę zaczyna mi przeszkadzać brzuszek, ciężko mi chodzić
      a dzis w ogóle to mnie coś pobolewa, ale może to z przmęczenia. W nocy często
      chodze do łazienki i tak samo źle śpię , niewyspana jestem, w dzień mam niskie
      ciśnienie i źle sie czuję.... ach żeby juz był lipiec...
      • metanira Re: mam mega DOLA 04.06.07, 12:50
        Eh, dziewczyny, taki to już chyba nasz los :/ I nikt nas nie zrozumie oprócz nas
        samych, czyli tych w tej samej sytuacji. Ja wprawdzie mega doła nie mam, ale
        zmienne nastroje jak najbardziej. Też źle śpię, brzuch przeszkadza, ręce
        drętwieją, do wc wstaję w nocy co 1-2 godziny, w dzień mam niskie ciśnienie, do
        niczego się nie nadaję. Co do czucia się jak słonica... Też się tak czuję, a
        najlepsze jest to, że właściwie na to nie wyglądam, co więcej: wyglądam ładniej
        niż przed ciążą (na buzi się nie zmieniłam, cerę mam ładną, moja mama twierdzi,
        że jakiś taki blask ze mnie bije). I teraz sobie wyobraźcie, jak reagują ludzie,
        kiedy mówię, że źle się czuję. Patrzą na mnie i myślą: taka ładna, tylko piłkę
        przed sobą ma, pewnie czuje się świetnie, przesadza i wymyśla, a tak naprawdę
        nic jej nie jest. Nawet u lekarza czuję się jak oszustka, co wymusza L4... :(
        Jak mówię mężowi, że coś mnie boli, to on wprawdzie tego nie komentuje, ale
        dziwnie na mnie patrzy i mam wrażenie, że mi nie wierzy... A ja ma termin na
        koniec lipca, tak że jeszcze prawie 2 miesiące, w dodatku upałów :(
    • borowka78 Re: mam mega DOLA 03.06.07, 21:07
      Hej!
      Moze swojego nastroju nie nazwe mega dolem, ale ogolnie tak bylejak sie czuje.
      Chodze zla jak osa, meczy mnie brzuchol, niewyspanie. Wkurza mnie to, ze lada
      dzien bedzie w domu syf, bo wymienia nam wszystkie drzwi z oscieznicami.Kto to
      posprzata??? ja przeciez nie mam juz sil:/ Za malo odpoczywam, ale niby jak mam
      to zrobic, kiedy musze zajac sie ruchliwym 2-latkiem???ehhhh....

To sobie ponarzekałam:-)))
      • a.zaborowska1 Re: mam mega DOLA 03.06.07, 21:16
        Edzia usmiechnij się to normalne, że koncówka ciązy nam sie ciągnie, dłuży i
        mamy wrażenie że zawsze byłyśmy w ciaży i nazawsze zostaniemy z takim brzuchem
        okropnie zmęczone i grube. Ale to wszystko hormony i one maja za zadanie troche
        nas spowolnić. Abysmy dużo odpoczywały a przez to przygotowały organizm do
        porodu. Te 1000 mysli które nam się kołują w głowie, czy damy radę, jak to
        będzie itd. tez maja swoje zadanie.
        Mnie wszyscy dookoła denerwują wogóle od początku tej ciąży jestem ciągle
        podminowana i mam ochote na wszystkich krzyczeć. A teraz jak juz mi zostało
        tylko dwa i pół tygodnia to już wogóle cała chodzę w nerwach. Ale to
        nieodłączna część ciąży jak np. rozstepy. Dziewczyny żadko kobieta staje się
        matką bez rozstępów !!!
        Sobie tobie i innym życzę dużo cierpliwości i naprawde wypoczywajmy ile sie da
        bo później KONIEC z wolnym czasem :-))
        • edzia.79 Re:wielkie dzieki :) 04.06.07, 07:46
          Dzis chyba troche lepiej z moim samopoczuiem a zakladalam ze sie nie zmieni az do lipca :)
          Nie mam z kim pogadac bo maz mojego stekania ma powyzej uszu i tylko mi mowi ze wiedzialam na co sie decyduje-poprzednie dziecko tez rodzilam w lato,ale wtedy bylam mlodsza i jakos mialam wiecej sily.

Jesze raz dzieki,milo uslyszec ze nie ja jedna wariuje :)
    • lajla84 Re: mam mega DOLA 04.06.07, 11:08
      Ja też ostatnio jestem coraz bardziej płaczliwa, chociaż przez całą ciążę miałam
      raczej dobry humor. Najbardziej to mnie denerwuje mój mąż i kłócę się z nim
      często, ale jednak zawsze po zastanowieniu dochodze do wniosku, że to jednak on
      miał racje, a ja z igły robie widły. I tak właśnie wyolbrzymiam niektóre
      problemy chociaż w rzeczywistości "taki problem to nie problem".
      Pozdrawiam wszystkie zatroskane lipcóweczki!
    • aldona784 Re: mam mega DOLA 04.06.07, 18:16
      Dołek minął mi w zeszłym tygodniu i teraz jakoś leci. A oboje z mężem śmiejemy
      sie , że jak sie juz nasze dzieciątko urodzi to byle preżyc
      następne.........dwadzieścia lat (aż się usamodzilni)Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka