Dodaj do ulubionych

Jak wasza szafa???

05.06.07, 07:34
Jak się mają Wasze ubrania. Ja już zupełnie wyrosłam z tego co miałam i
zostały mi dosłownie jedne dresy i leginsy. Koszulki pożyczam od męża. Nie
widzę sensu kupowania kolejnego big ubranka na te być może 2-4 tygodnie. Ale
z drugiej strony w tych przydużych tishertach czuję się deko nieatrakcyjnie.
A jak tam Wasze szafy?
Obserwuj wątek
    • sylpal13 Re: Jak wasza szafa??? 05.06.07, 07:51
      właśnie, mi też już szkoda kasy na ciuchy ciążowe, też chodzę w meża po domu,
      kupiłam sobie jedną fajną bluzkę z krótkim rękawkiem jest z tyłu zwiazywana
      wiec rozwojowa i w niej głównie chodzę i mam jedną sukienkę, i kupiłam fajne
      rybaczki takie troche jak bojówki i tak na zmianę. Teraz jak sie chłodniej
      zrobiło to niestety spodnie dresowe ciążowe i sweterek za[inany na ekspres, w
      który o dziwo jeszcze się mieszczę.

Ale racja czuję się bardzo nieatrakcyjnie w tych dresach, a obiecałam sobie
      przed ciążą że nie zdziadzieje! no cóż...
    • edzia.79 Re: Jak wasza szafa??? 05.06.07, 07:56
      lilijanak ja nie lubie za duzych T-shertow i ogrodniczek-brrr nigdy ich nie mialam.
      Mam 2 pary dzinsow ciazowych,cienki spodnie dresowe ktore moge nosic do klapek bo nie sa bardzo sportowe,jedna tunike kupiona w normalnym sklepie na moj predciazowy rozmiar wiec bede nosic pozniej (fajna z plisowanym dolem pod biustem za 30zl),zolta tunike z gazety "poradnik domowy"-fajna i nic sie nie stalo po praniu rozmiar wieksza,3spodnice sprzed ciazy na gumke wiec spoko wchodze,dluga bluzke obcisla z bazaru i spodnie za kolana tez sprzed ciazy (biodrowki i na gumke wiec weszlam).

teraz jak to czytam to widze ze nie tak zle z moja szafa :)
      a ja wiecznie jecze ze nie mam co zalozyc.

brzuch mam duzy ale udalo mi sie wejsc w stare ubrania dzieki temu ze sa na gumke.
      Jak chce zalozy normalna spodnice zapinana to nosze rozpieta pod brzuchem,przykrywam dluga bluzka a na biodrach sie trzyma.
    • asia19813 Re: Jak wasza szafa??? 05.06.07, 08:48
      ciuszki które zakupiłam w ciąży:
      -2 bluzki dłuższe, w których będę mogła chodzić po ciąży
      -jedne jeansy ciążowe, chodziłam w nich od 5 miesiąca, teraz mniej bo ciepło
      -spódnicę, w której zwężę gumke i tez będę nosić po ciąży
      - spodnie dresowe i koszulki
      -w tamtym tygodniu uszyła mi krawcowa tunike w panterkę i spodnie ciążowe
      kremowe, (miałam komnię u męża chrześniaka, więc musiałam ładnie wygl;ądać) i w
      tym dochodze do rozwiązania.
      Od 13tc siedzę w domu więc dużo ubrań mi nie potrzba, do 6 miesiąca mieściłam
      sie w ciuszki z przed ciąży. Dużo kaski nie wydałam na ciuszki bo nie widziałam
      takiej potrzeby.
      • asia19813 Re: Jak wasza szafa??? 05.06.07, 08:49
        a ... pewnie jak bym nie była na zwolnieniu to bym kupiła kilka ciuszków do
        pracy...
        • aurinko Re: Jak wasza szafa??? 05.06.07, 08:55
          Na całą ciążę wystarczyły mi 2 pary dżinsów, bo i tak głównie leżałam. Niedawno
          dokupiłam bojówki z cienkiego materiału, a bluzek mam kilka, jeszcze się we
          wszystko mieszczę, więc nie będę do końca ciąży już kupować żadnych big
          ciuchów. W dni powszednie śpię przeważnie w t-shirtach mojego faceta, bo wtedy
          mam go bliżej siebie ;-) Na upały mam 2 cienkie sukienki ale noszę je tylko w
          domu, bo nie cierpię spódnic ani sukienek. Spodni dresowych nie mam w ogóle. Po
          porodzie pewnie coś będzie trzeba dokupić, bo ciążowe mogą być za duże a w
          spodnie sprzed ciąży tak odrazu się nie zmieszczę, ale tym będę się później
          martwić :-)
          • zabka1233 Re: Jak wasza szafa??? 05.06.07, 09:01
            ja mam pare dzinsow w ktore ledwo sie mieszcze i 2 pary rybaczek ktore mi
            starcza do konca ciazy do nich zwykle koszulki lub bluzki , spodnice nawet te z
            gumka sa na mnie za male bo poszlo mi w biodra a sukienki dziwnie podnosza sie
            do gory wygladam w nich jak wieloryb
            za dobrze nie jest ale musze jakos przepekac do lipca
            • atenette Re: Jak wasza szafa??? 05.06.07, 09:37
              Moje zakupy ciazowe (i juz wiecej nie bedzie ;)):
              - dwie pary dzinsow ciazowych
              - dwie pary rybaczek
              - dwie bluzki ciazowe
              - jedna koszulka ciazowa
              - 4 rozszerzane na dole bluzki nieciazowe, kupione w rozmarze przedciazowym,
              ktore bede mogla nosic po ciazy
              - 2 sweterki odcinane pod biustem nieciazowe, w ktore niestety przestalam sie
              miescic jakis miesiac temu z powodu oooogromnego biustu :)
    • monikaj21 Re: Jak wasza szafa??? 05.06.07, 10:01
      Moja szafa ma się cudownie - mam trochę rzeczy po pierwszej ciąży, parę od
      koleżanki i sporo kupionych na ciuchach. Nie wszystkie z tych rzeczy są
      ciążowe 'z metki', bo mam też parę normalnych, które pasuję na ciążę.
      Wszystkiego nie wypiszę bo nie dam rady, ale to w czym chodzę najczęściej to:
      4 pary rybaczek (dżinsowe, brązowe sztruksowe i przystosowane z nieciążowych:
      lniane oliwkowe i czarne eleganckie)
      4 pary długich spodni (czarne eleganckie, dżinsy, przystosowane z nieciążowych
      lniane białe i beżowe)
      2 spódnice (dżinsowa i letnia w kwiatki)
      Bluzek nie zliczę (przestałam liczyć przy 20 :) - długi i krótki rękaw, w tym
      typowo ciążowych jest z 10. Napiszę tylko o hicie bluzkowym - bluzeczki z
      gumkami na biuście - hicior bo nie trzeba do nich nosić stanika, a ostatnio
      mnie nawet w luźnych wszystko boli (zresztą bez też mnie boli :) i naprawdę
      ładnie wyglądają. Coś takiego

allegro.pl/item200757565_cudna_dwuwarstwowa_tunika_w_kwiatuszki_z_gumkami.html

Ja mam czarną, różową i turkusową - to nie są bluzki nieciążowe, więc można je
      nosić i potem, więc jak ktoś odczuwa brak letniego ubranka to polecam.

A tak w ogóle to teraz czuję się bardziej zaspokojona ubraniowo niż w czasie
      nieciążowym - wtedy nie mam co na siebie włożyć.
      • leluchow1 Re: Jak wasza szafa??? 05.06.07, 10:30
        Ja wlasnie mam ten sam problem - ma troche ciuchów takich do pracy. teraz
        jedziemy nad morze i przydalby sie jakies krotkie spodnie tylko szkodami kasiory
        na miesiac a z drugiej strony biegac w biurowych " ciuchach po plazy?
    • katx1 Re: Jak wasza szafa??? 05.06.07, 10:31
      Czuję się tak atrakcyjna w tej ciąży jak nigdy wcześniej i postanowiłam to
      wykorzystać, kupuję więc ciuchy na potęgę, chociaż już sobie obiecałam że
      koniec, w zeszłą sobotę kupiłam sobie dwie sukienki i krótkie spodenki,
      wcześniej 1 jeansy - ogrodniczki, 2 pary lnianych, 1 bojówki 3/4, bluzek i
      koszulek mam kilkanaście ale większość wykorzystam po ciąży, wszystkie te
      ciuszki są eleganckie i super leżą,żadnych worów, poszłam w maxa to fakt ale
      nie pamiętam żebym się kiedyś czuła tak piękna i kobieca.
      • annullka Re: Jak wasza szafa??? 05.06.07, 11:13
        ja na poczatku wydałam 400 zł, kupiłam dwie pary spodni i jedna bluzkę, teraz
        kolejne pare groszy na buty bo niestety nie mieszcze się w żadne inne oprócz
        starych japonek, reszta ciuszków a troche sie tego nazbierało mam po szfagierce
        i bratowej, planuje pracowac jeszcze dwa tygodnie a potem na zwolnienie więc
        jak już będę w domu to i tak najwygodniejsze są dresy
    • borowka78 Re: Jak wasza szafa??? 05.06.07, 11:35
      no coz...szafa peka w szwach, ale z tych ciuchow nie krzystam i na razie na
      zmiany sie nie zanosi:-P
      mam kilka fajnych ciazowych ciuszkow, ktore nosze na okraglo.

Nie powiem-marzy mi sie juz rozmiar 38:-)
      • agasar79 Re: Jak wasza szafa??? 05.06.07, 11:48
        Mam sporo rzeczy ciążowych i takich nieciążowych długich bluzeczek, większość
        kupionych w sklepach z rzeczami używanymi za parę złotych (choć część nowych),
        spodni mam chyba z 10 par, niektórych nawet nie noszę :)
        Dwie typowo ciążowe spódnice i kilka moich starych elastycznych i na gumce, w
        których czuję się najlepiej :)
    • asiak_83 Re: Jak wasza szafa??? 05.06.07, 12:09
      Ja nie mogę narzekać, z typowo ciążowych spodni mam tylko 2 pary spodni -
      sztruksy i jedne eleganckie, ale powiem szczerze bardzo rzadko w nich chodze i
      naprawdę żałuje wydanych na nie pieniędzy. Mam kilka bluzek dłuższych kupionych
      w normalnym sklepie za normalne pieniądze, w które się ciągle mieszczę, co
      prawda na brzuszku są upięte, ale uwielbiam się chwalić woim stanem i w ogóle
      mi to nie przeszkadza:). Chodzę też ciągle w dżinsach sprzed ciąży, kupiłam
      sobie tylko taki pas ciązowy za 12zł, przykrywam wszystko bluzką i nic nie
      widać. W spódniczki tez się mieszczę w te sprzed ciąży, teraz właśnie znalazłam
      na allegro sukieneczkę,o taką własnie:
      www.allegro.pl/item199500883_bufka_sukieneczka_idealna_dla_przyszlej_mamy_m_.html
      i głeboko sie zastanawiam czy sobie takiej nie sprawić, cena kusząca...
      W ogóle w ciąży nie przytyłam dużo, bo jak do tej pory to tylko nieco ponad 6
      kg a wszystko poszło mi w brzuszek i w piersi:)
      Pozdrawiam gorąco
      • malenkie7 Re: Jak wasza szafa??? 05.06.07, 12:54
        Bardzo ladne i niedrogie sukienki są w Reporterze (na pewno sa tansze od tych w
        sklepach ciazowych), ja ostatnio kupilam dwie. Smielismy sie z Pawlem, bo w
        przymierzalni oprocz mnie byly jeszcze dwie kobiety w ciazy i mierzyly takie
        sukienki jak ja:)
        Sukienki sa rozszerzane pod biustem, ze zwiewnego materialu, idealne na upaly.
      • latortura asiak_83 05.06.07, 14:57
        kochana, ja kupilam sobie ta sukieneczke - niebieska ;)

jest bardzo fajna - polecam,
        wygodna i dopasowuje sie do brzuszka (ale tez i niestety do innych ksztaltow ;)
        mam takie czarne spodnie z cienkiego, lejacego materialu (na gumce) i wlozylam
        je ostatnio pod ta sukienke, wygladalo to jak tunika ze spodniami - dobrze sie
        tak czulam,
        powiem tylko, ze sukienka jest naprawde dopasowana,
    • latortura Re: Jak wasza szafa??? 05.06.07, 15:12
      ja "zakladam" ze bede miala jedno dziecko (a przynajmniej w niedalekiej
      przyszlosci), wiec nie potrzebowalam kupowac ciuszkow z mysla, ze przydadza sie
      jeszcze powiedzmy za 2,3 lata ;)

uwazam, ze wydalam malo kasy:
      -jedne spodnie sama sobie zrobilam (ze starych jeansow - ucielam je nisko i
      wszylam elastyczny, czarny material na brzuch ;)

-jedne jeansy - takie sportowe,z kieszeniami - pozyczyla mi kuzynka (choc to
      cud, bo nie mam szczescia w dostawianiu od kogos takich rzeczy)

- kupilam doslownie "za grosze" (20, 30 zl) na bazarku 2-3 tuniki, takie
      lekkie, przewiewne,

- kupilam tez tak tanio ze 2 bluzeczki odcinane pod biustem z duzym dekoltem ;)
      - jedyne co kupilam typowo ciazowe to pas ciazowy (ktorego malo co nosze) i
      sukienke niby ogrodniczke (na szelkach w kazdym razie) jeansowa, ktorej nie
      nosze wcale, bo...czuje sie w niej "jak w ciazy" ;)

nie lubie ogrodniczek i ogrodniczkow itp, ale na ta sukienke sie skusilam bo
      byla bardzo ladna (i nie dluga tylko dlugosc do kolan) i tak pomyslalam ze choc
      jedna taka rzecz musze sobie kupic ale...nic na sile - nie chodze i juz - lezy
      nowa (dalam za nia 90 zl) i chyba bede musiala ja sprzedac za nizsza cene (moze
      ktoras ma ochote ? jest regulowana, odpowiednio do wielkosci brzuszka),

- no i ostatnio sukieneczka z allegro (tez bardzo tania, o ktorej pisze
      asiak_83 i sukieneczko-tunika z H&M (chyba byla w promocji) czarna w biale
      kropeczki,

kiedys jak robilam porzadki w ciuchach to jak mialam cos wyrzucic (np
      wiekszego, czy stare jeansy to tak mowilam, ze zostawie "na ciaze",
      i to sie sprawdzilo, mialam kilka bluzeczek odcinanych pod biustem, z dekoltem
      kopertowym, mialam stare czarne, lejace spodnie na gumce, mialam tunike, ktora
      byla na mnie za duza itd,

dzieki temu wydalam malo pieniedzy na ciuchy ciazowe, a i tak dostaje
      komplementy, ze tak ladnie wygladam - przede wszystkim mieszcze sie caly czas w
      normalne moje bluzki, tyle, ze teraz sa one obisle na brzuszku ;)
      nie nosze t-shirtow ;)

aha i moj kochany braciszek przyslal mi z Anglii piekny blekitny, firmowy dres
      i firmowe spodnie dresowe 3/4 na gumce, na ktore nie pozwolilabym sobie tutaj ;)

i po co sie tak rozpisalam o tych ciuchach to nie wiem ;)
      czyzbym chciala "wyrzucic" to z siebie zem jest taka oszczedna ? ;)

w kazdym razie nie moge doczekac sie chwili, gdy "zrzuce" zbedne kilogramy i
      wroce do rozmiaru 36-38 i wywale te wszystkie ciazowe ubranka ;)

buziaki
    • aga_n20 Re: Jak wasza szafa??? 05.06.07, 16:00
      Moja szafa jest pełna ubrań zarówno ciążowych jak i normalnych tylko w większym
      rozmiarze, ciążowe mam zarówno luźne sportowe rzeczy jak i eleganckie, nie wiem
      jak dotrzymam do 23 lipca ponieważ brzuch mi już tak urósł, że te ciążowe rzeczy
      które mam zabudowane na brzuch już się nie mieszczę:((( ale te które miałam pod
      brzuch czyli zostały mi czarne lniane rybaczki i do tego tuniki no i białe
      rybaczki z pasem bawełnianym na brzuch, sukienka ale nie ciążowa rozmiar
      większy. A po domu niezastąpione są dresy z pasem pod brzuch. I czasami zakładam
      cukierkowy różowy dresik który świetnie wygląda na moim big brzuchu. Kiedyś
      bardziej wolalam dresy i luźne spodnie ale obecnie moja garderoba zmieniona
      została na elegantsze rzeczy w których chcę nawet w ciąży wyglądać atrakcyjnie a
      nie chować się pod luźnymi bluzami i rozciągniętymi swetrami. Można naprawdę
      ładnie wyglądać eksponując brzuszek, tym bardziej że jest to ostatni dzwonek
      ponieważ już więcej dzieci ni ebędę miała dwoje mi wystarczy i trzeba to
      wykorzystać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka