becik_l79 10.06.07, 13:03 kurde, wypiłam wapno bo już nie mogę z tym katarem. Byłam pewna że jest "świeże". Dopiero po wypiciu zorientowałam się że data ważności minęła w maju. Coś grozi dziecince? kurde, ale jestem jełop... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaj21 Re: przeterminowane 10.06.07, 13:15 Nic się nie stanie - to jeszcze świeżutkie wapno, pod warunkiem że chodzi o maj tego roku :) Większość produktów z długą datą ważności typu leki czy kosmetyki zachowują swoje właściwości jeszcze przez kilka miesięcy po upłynięciu tej daty. Oczywiście pod normalnymi warunkami (odpowiednie przechowywanie, itp) Odpowiedz Link
becik_l79 Re: przeterminowane 10.06.07, 13:24 oczywiście chodziło o maj 2007:)) Dzięki za pocieszenie:)Fajnie, że tak szybko odpowiedziałas:) uściski:) Odpowiedz Link
mirinda80 Re: przeterminowane 10.06.07, 13:32 Zgadzam się z monikaj. Ale jeśli możesz to napisz, gdzie kupiłaś to przeterminowane lekarstwo. Pozdrawiam Odpowiedz Link
becik_l79 Re: przeterminowane 10.06.07, 14:42 dzięki dziewczyny:) nie kupiłam tego lekarstwa teraz, tylko poprzednio byłam chora, więc nie ma obaw, że sprzedają przeterminowane - nigdy mi się to nie zdarzyło. Po prostu nie przypuszczałam, że będzie miało tak krótki okres ważności i w ogóle. Wzięłam i już a zaraz potem ze stresu aż mi się gorąco zrobiło, bo w końcu nigdy nic nie wiadomo... buziaki Odpowiedz Link
asia-ch Re: przeterminowane 10.06.07, 18:52 nie martw sie. Nic się nie stało. Jestem farmaceutką. Odpowiedz Link
becik_l79 Re: przeterminowane 10.06.07, 21:17 jesteście kochane, dziewczyny! Jeszcze raz wielkie dzięki:) miłego kolejnego tygodnia w ciąży - niewiele już zostało:)buziak Odpowiedz Link