Dodaj do ulubionych

Zakupy online

13.11.23, 17:17
Skusiłem się na zakupy online w Carrefourze. Był to pierwszy i ostatni raz. Część produktów była przeterminowana, część na granicy terminu ważności. Czy inne sklepy też tak traktują klientów robiących zakupy spożywcze przez internet? Czy też emamy nie korzystają z takich usług?

S.
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Zakupy online 13.11.23, 17:23
      Robię zakupy spożywcze on-line, ale tylko raz czy dwa na tzw 'całe zakupy" w jednym sklepie. Nie byłam zbyt zadowolona (ale jakoś strasznie rozczarowana też nie)

Często jednak zamawiam artykuły spożywcze (takie które znam) trudne do zdobycia w stacjonarnych sklepach, wtedy kupuję ich więcej na zapas - naturalnie nie są to produkty świeże (z pewnymi wyjątkami). I wtedy niestety rzadko z jednego sklepu, bo się nie da.
      • snajper55 Re: Zakupy online 13.11.23, 17:46
        Do tej pory kupowałem online jedzenie dla kotów, kawę czy właśnie rzeczy trudniejsze do zdobycia w sklepach stacjonarnych. Teraz spróbowałem kupić zwykle spożywcze (paczkowane), no i klapa. Przecież online kupuje się większe ilości i produkty na granicy terminu ważności to, łagodnie mówiąc, nieporozumienie.

S.
    • mdro Re: Zakupy online 13.11.23, 17:27
      Kupuję w Leclercu i we Frisco, wszystko jest OK. Co prawda bardzo rzadko są to produkty niepaczkowane (na wagę), ale np. twaróg czy sery owszem. We Frisco wręcz na stronie internetowej jest podana data przydatności.
      (Choć przyznam, że kiedyś zamówiłam pęczek pietruszki i nie była w zbyt dobrym stanie).
      • snajper55 Re: Zakupy online 13.11.23, 17:49
        mdro napisała:

> Kupuję w Leclercu i we Frisco, wszystko jest OK. Co prawda bardzo rzadko są to
        > produkty niepaczkowane (na wagę), ale np. twaróg czy sery owszem. We Frisco wrę
        > cz na stronie internetowej jest podana data przydatności.
        > (Choć przyznam, że kiedyś zamówiłam pęczek pietruszki i nie była w zbyt dobrym
        > stanie).

Warzyw, owoców czy mięsa to bym nie zaryzykował. Zamówiłem same paczkowane Sądząc, że tak będzie bezpiecznie. Na drugi raz zamówię w Leclercu.

S.
    • snajper55 Re: Zakupy online 13.11.23, 17:40
      Sprawdziłem dokładnie. Faktura jest z 3.11, a termin ważności (śledziki na raz, Lisnera) - 5.11 i 6.11. A kupiłem kilka sztuk.

S.
      • chococaffe Re: Zakupy online 13.11.23, 17:45
        Dlatego dla mnie to opcja bieżąca, w sytuacji kryzysowej - nie zapasy.

Kiedy kupuję online np pomidory w słoikach najpierw pytam o datę, a potem decyduję ile słoików kupić.
    • swinka-morska Re: Zakupy online 13.11.23, 17:43
      Kupuję we Frisco, nigdy nie było problemu z datami ważności.
    • szare_kolory Re: Zakupy online 13.11.23, 18:31
      Zrobiłam ten błąd raz. Przeterminowane, nie te, które zamówiłam, źle spakowane (płyń do prania zalał wszystko). Paczka szła miesiąc. Reklamacja ponad miesiąc. Okropna obsługa klienta. No cóż, francuskie maniery 😀
      • panna.nasturcja Re: Zakupy online 14.11.23, 03:28
        Miesiąc? On chyba pisze o codziennych zakupach. Ja dziś zamawiam dziś mam, chyba, że zamówię po 18.00 to sa następnego dnia.
        Gdyby coś się wylało to by bez problemu przywiezli nowe.
        • szare_kolory Re: Zakupy online 14.11.23, 07:52
          Miesiąc. To było w pandemii. I tak, spodziewałam się, że paczka przyjdzie najdalej na drugi-trzeci dzień. Założyłam tę obsuwę, bo pandemia, spory ruch w zamówieniach no i do tego czas przed Wielkanocą. Nie założyłam miesięcznej obsuwy i takiej grandy. No ale to carrefour, oni raczej nie słyną ze sprawnej obsługi klienta, niemniej wyleczyło mnie to na długi czas z zakupów online. Dopiero teraz mam na glovo taką możliwść i się zastanawiam. Do wyboru jest biedra i carrefour, wiadomo co wybiorę, jeśli się zdecyduję big_grin big_grin
          • chococaffe Re: Zakupy online 14.11.23, 07:58
            Ale to nie jest tak, że wybierasz sobie dzień dostawy i widełki czasowe? U mnie trzymali termin bardzo dokładnie (zamawiałam z Piotra i Pawła i Frisco, chyba też z Leclerca)
            • panna.nasturcja Re: Zakupy online 15.11.23, 22:58
              Oczywiście, że tak właśnie jest. I tak było całą pandemię, ani razu nie bylam w sparze przez rok i cały czas tak dostarczali. Zamawiałam też dla teścia w innym mieście, tak samo to działało.
          • panna.nasturcja Re: Zakupy online 15.11.23, 22:57
            Całą pandemię zamawiałam zakupy w spar (wcześniej piotr i paweł). Owszem, w pandemii nie było terminów na jutro tylko zazwyczaj łapałam na za 7 dni, ale dokładnie wybierałam dzień i dwugodzinny przedział czasowy i w tym terminie zakupy były.
            A dzień wcześniej mogłam jeszcze zmienić zawartość koszyka jeśli przez ten tydzień zmieniły mi się potrzeby.
    • ekstereso Re: Zakupy online 13.11.23, 18:40
      Nie kupuję że względu na obawę właśnie o to. W sobotę chciałam zamówić, bo jesteśmy chorzy, ale znalazł się ochotnik na żywo do zrobienia zakupów.
      • snajper55 Re: Zakupy online 13.11.23, 20:53
        ekstereso napisała:

> Nie kupuję że względu na obawę właśnie o to. W sobotę chciałam zamówić, bo jest
        > eśmy chorzy, ale znalazł się ochotnik na żywo do zrobienia zakupów.

No właśnie nie chciałem fatygować ochotników. Każdy dobry uczynek zostanie ukarany. 🙂

S.
    • piszaca.zza.swiatow2 Re: Zakupy online 13.11.23, 18:41
      Kupowałam w Biedronce i w Leclerc. Co do świeżości, to tu i tu było ok. W Biedronce nie podobało mi się to, że jak czegos nie było to nikt nie zadał sobie trudu, żeby zapytać czy np. dać zamiennik. W ten sposób nie dostarczono połowy produktów.
      Leclerc dostarczył wszystko,albo pytał co dać w zamian.
    • better.call.kim Re: Zakupy online 13.11.23, 18:42
      Jako model "kupuję wszystko, czego akurat potrzebuję, w tym żarcie na tydzień" to jest to kompletne nieporozumienie. Zawsze czegoś nie było, coś zamieniali (na kompletnie nieprzydatne, no rany, jak potrzebuję pastę Elmex sensitive, to chcę Elmex sensitive, a nie losowego Colgate'a), a część rzeczy się nie nadawała (co z tego, że zabiorą z powrotem pękniętego pomidora, skoro zostanę bez pomidora).

Online można kupować towary konkretnej marki, suche, paczkowane i raczej ciężkie: mąka, cukier, proszek do prania, żarcie dla psa, ewentualnie jakieś makarony. Cała reszta jest absurdem.
      • autumna Re: Zakupy online 14.11.23, 08:19
        Przypomina mi to moje zakupy online w niemieckim Rewe i ich towary zastępcze, zamiast pół kilo selera korzeniowego dostałam kiedyś tyleż naciowego, a zamiast proszku do zmywarki - sól do zmywarki.
        • me-lissa Re: Zakupy online 15.11.23, 22:14
          To jeszcze nic, dostawca z nieodżałowanego Tesco opowiadał mi kiedyś, że pewna pani zamiast kilku puszek whiskasa dostała w ramach zamiennika kilka butelek whisky
    • smoczy_plomien Re: Zakupy online 13.11.23, 18:50
      Od prawie 10 lat kupuję niemal wyłącznie online, wpadki zdarzają się rzadko. Najpierw kupowałam w Tesco - długo było super, ale pod koniec zdarzało się dużo braków, pomylone produkty, już człowiek miał dość tych reklamacji co zamówienie. W ostatnim zamówieniu dostawca powiedział, że zacięły mu się drzwi lodówki w ciężarówce, więc produkty chłodnicze dowiezie za kilka godzin, jak uda im się włamać do własnej ciężarówki 😂 Potem był Auchan, też byłam zadowolona, ale zrezygnowaliśmy po wybuchu wojny na Ukrainie. Po Auchanie przyszła kolej na Barborę, z której na początku byłam bardzo zadowolona cenowo i logistycznie. Z czasem jednak jest coraz mniej promocji, wkurza mnie, że mięsa mają pakowane po 400, a nawet 360g, przez co nie mogę dopasować zakupów do swoich sprawdzonych przepisów, poza tym asortyment słaby, szczególnie pod kątem wędlin. Chętnie bym zmieniła na coś innego, ale nie widzę alternatywy. Frisco kiedyś sprawdzałam i wychodziło dużo drożej od Barbory. Coś się tu zmieniło?
      • lignum-vitae Re: Zakupy online 15.11.23, 21:41
        Frisco jest teraz tańsze niż było na początku, zamawiam owoce, warzywa, mięso, sery. Nie byłam zadowolona dwa razy na kilkadziesiąt. Jest jeszcze delio. Ma jednak bardziej ograniczony asortyment, większość rzeczy jest droższa niż we Frisco, za to zamówienie mam w ciągu 2 h. Z Leclerca mrożonki przyjechały do mnie rozmrożone, nie dałam im drugiej szansy.
    • ichi51e Re: Zakupy online 13.11.23, 19:09
      mi tam wszystko dobrze zawsze dowożą terminy ważności również ok. Od dobrych 10 lat korzystam...
    • ritual2019 Re: Zakupy online 13.11.23, 19:16
      Dziwne bo supermarkety maja zasade wlasnie wybierania do zakupow online najlepszych produktow (owoce, warzywa, pieczywo, mieso itp) oraz z jak nadluzsza data przydatnosci. Czasem zamawiamy, niezbyt czesto ale problemow nie ma. Czesto tez zamawiamy przez user z pobliskiego sklepu. Dzis (jestem w domu chora) zachcialo mi sie soku pomaranczowego, ktory sie skonczyl, dorzucilam jeszcze papier toaletowy bo tez juz kilka rolek tylko zostalo i dowiezli w ciagu 15 minut.
      • jkl13 Re: Zakupy online 14.11.23, 01:21
        Kiedy ostatnio zamawiałaś w Polsce świeże zakupy online? 20-25 lat temu?
        Naprawdę, nie musisz wypowiadać się w każdym wątku.
        • ritual2019 Re: Zakupy online 14.11.23, 06:15
          jkl13 napisała:

> Kiedy ostatnio zamawiałaś w Polsce świeże zakupy online? 20-25 lat temu?

25 lat temu to nie bylo takiej opcji ale ematki przeciez twierdza ze wszystko sie zmienilo i w pl wyprzedzilo zgnily zachod juz dawno pod kazdym wzgledem...
          • chococaffe Re: Zakupy online 14.11.23, 07:08
            ritual,. z tego co piszesz to jedziesz na gotowcach z supermarketu - to nie sztuka zrobić zakupy
            • ritual2019 Re: Zakupy online 14.11.23, 07:20
              ??? Kupujemy rozne produkty a nie tylko gotowce. Swieze warzywa, owoce, mieso. Z tym ze mieso i tak od razu zamrazam co jest raczej logiczne. Podobnie jak pieczywo ktorego zreszta jemy malo. Jak napisalam, rzadko zamawiam online ale jesli juz to sa produkty takie jak zamowilam bo supermarkety do tych zakupow wlasnie kieruja sie tym zeby wybierac swieze, najlepiej wygladajace oraz z dluga data przydatnosci.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Zakupy online 13.11.23, 21:44
      Oczywiście, że korzystam od lat i to bardzo często.
      Carrefoura u nas akurat nie ma, więc nie wiem, jak w nim, ale z innych sklepów jestem zadowolona.
      Wpadki zdarzają się bardzo rzadko i to nie jest problem świeżości, tylko raczej tego, że po drodze coś się zgniecie, albo rozwali, ale wtedy zwracają kasę.
    • miss_fahrenheit Re: Zakupy online 13.11.23, 22:13
      Korzystam z Frisco, nie narzekam.
    • kamin Re: Zakupy online 13.11.23, 22:26
      Kupujemy od lat. Terminy ważności raczej są ok (rzadko sprawdzam). Zamawiamy zawsze jabłka, banany, jajka, napoje, ziemniaki jogurty i inne najcięższe rzeczy. Jedyne czego nie kupuję to mięso.
      Już nie wyobrażam sobie biegania ciągle do sklepów.
    • mysiulek08 Re: Zakupy online 14.11.23, 00:05
      ogolnie nie narzekam, nigdy nie trafily sie towary przeterminowane albo z bardzo bliska data, jesli jest problem to zawsze dzwonia i zglaszaja, ze nie ma tego czy owego i czy chce na cos zamienic
      kupuje tez kurczaka ( piersi, uda) bo tylko w jednej sieci jest ecosreko (paczkowany) , ktorego jemy my i koty, ryby tez czasami kupuje, zawsze sa swieze ( odwazane i pakowane na stoisku)
      warzywa to roznie, gdyz moje preferencje roznia sie od preferencji 'pakowacza', wiec czasami trafi zbyt miekkie awocado albo pomidory albo cukinie wielkosci kabaczka, z tym, ze warzywa czy i owoce online kupuje tylko awaryjnie
      mrozonki zawsze dojezdzaja w dobrym stanie, choc kupna lodow nie ryzykuje

co mnie wkurzylo, to, to, ze w ramach 'oszczednosci' siec zrezygnowala z dobrego transportu ( dostawczaki chlodnie i staly kierowca na naszej trasie) na rzecz 'ubera' - dostawy przypadkowymi osobowkami z przypadkowymi kierowcami i zawsze jest problem z terminowym dojazdem bo z reguly sie 'gubia' po drodze i sporo nerwow kosztuje konwersacja gdzie maja przyjechac, ale ze najlepiej zaopatrzony market ulubionej sieci to 30km a wioskowy blisko jest maly i ciasny to jakos trzeba zniesc niedogodnosci 😤
      za to walmart jest tragiczny z obsluga online
    • sueellen Re: Zakupy online 14.11.23, 01:05
      Od lat co tydzień. W każdą środę wieczorem. Jeszcze mnie nie pogięło by co tydzień łazić do supermarketu. Rzadko się zdarza coś przerminowanego albo blisko daty ale wtedy reklamuje i zwracają kasę. Bardziej mnie irytują substytuty gdy wybiorą mi coś zupełnie od czapy.
    • panna.nasturcja Re: Zakupy online 14.11.23, 03:26
      Korzystam ze spara, nic nie jest przeterminowane ani na granicy terminu ważności.
      • panna.nasturcja Re: Zakupy online 14.11.23, 03:31
        A i można zaznaczyć czy jak czegoś nie ma to chcesz zamiennik, nic w zamian czy mają zadzwoni i dopytać. Dla mnie super opcja, bo ja sobie nie życzę żadnych zamienników.
      • chococaffe Re: Zakupy online 14.11.23, 08:03
        Podobno nie ma być Spara, tzn ktoś go chyba wykupił. Ciekawa jestem co będzie dalej - w sumie obecny Spar jest trochę kontynuacją Piotra i Pawła
        • panna.nasturcja Re: Zakupy online 15.11.23, 22:53
          Nie jest kontynuacją tylko go kupił przecież. Jakość spadla dramatycznie, jakość dostaw też.
          • aurinko Re: Zakupy online 15.11.23, 23:36
            Jeszcze nie kupił. Sieć spar jest wystawiona na sprzedaż, spar group z RPA wycofuje się całkowicie z Polski, dotyczy to zarówno sklepów jak i produkcji dań gotowych.
            • aurinko Re: Zakupy online 15.11.23, 23:37
              Źle się podpięłam, miało być w odp do chococaffe
            • panna.nasturcja Re: Zakupy online 15.11.23, 23:58
              Ciekawe kto ich kupi i na co zamieni. To nasz podstawowy sklep w centrum handlowym nam najbliższym, mam nadzieję, ze nie wsadzą tam żadnego carrefoura ani biedronki. I że będą dostarczać do domu smile
            • chococaffe Re: Zakupy online 16.11.23, 06:58
              Ciekawe co tam będzie. Mam nadzieję, że nie jeden ze sklepów, których są tysiące.
    • al_sahra Re: Zakupy online 14.11.23, 05:13
      Prawie wszystko kupuję online, z wyjątkiem świeżego jedzenia. Zakupy jedzeniowe to dla mnie ciągle duża frajda i lubię sama sprawdzić, co akurat wygląda dobrze i pod to układać jadłospis. Nie wyobrażam sobie, jak ktoś miałby za mnie decydować, czy dzisiaj jest lepszy łosoś czy tuńczyk (a może jakaś egzotyczna ryba, której nawet nie znam, ale zaryzykuję?), po czym wybrać najlepszy kawałek łososia i jeszcze trafnie ocenić, czy czubki szparagów są świeże, czy może lepiej kupić fasolkę albo kukurydzę. Jak mam wytłumaczyć przez internetowy formularz, że awokado powinno być twarde jak kamień, a mango może być miękkie, ale nie za miękkie? Itd, itd.

Kupowaliśmy świeże jedzenie z dostawą tylko kiedy oboje mieliśmy covid. Jakoś przeżyliśmy, ale trzeba było się bardzo ograniczać: na okrągło paczkowany kurczak, paczkowana sałata, paczkowany ser. A ja lubię poprosić, żeby mi ukroili cieniutki plasterek sera do skosztowania.
      • chococaffe Re: Zakupy online 14.11.23, 07:11
        Mam bardzo podobnie. Lubię zakupy spożywcze, zwłaszcza na bazarze (ryneczku?). Rzadko mam pełną listę zakupów, decyduję na miejscu.
        • panna.nasturcja Re: Zakupy online 15.11.23, 23:24
          Ale to inny rodzaj zakupów. Jeżdżę na targ raz w tygodniu i kupuję wedle uznania, natchnienia, co mnie najdzie.
          Ale zmawiam wszystko to, co swoje waży, jest paczkowane a samo po schodach chodzić nie chce. Wszelkie puszki, słoiki, kartony, mąki, makarony, kasze, ryże.
          • al_sahra Re: Zakupy online 16.11.23, 01:04
            panna.nasturcja napisała:

> Ale to inny rodzaj zakupów. Jeżdżę na targ raz w tygodniu i kupuję wedle uznani
            > a, natchnienia, co mnie najdzie.
            > Ale zmawiam wszystko to, co swoje waży, jest paczkowane a samo po schodach chod
            > zić nie chce. Wszelkie puszki, słoiki, kartony, mąki, makarony, kasze, ryże.

To pewnie zależy od tego, co się kupuje, a dodatkowo od “geografii” domu.

My odżywiamy się głównie świeżym jedzeniem: bardzo dużo warzyw, owoce, ryby i owoce morza, dla męża mięso, chleb tylko z piekarni, a nie z supermarketu, sery (ale najczęściej nie paczkowane, tylko krojone w sklepie). Kupujemy bardzo mało puszek czy słoików, mąkę bardzo rzadko, cukru w ogóle nie. Więc tę butelkę oliwy, paczkę płatków owsianych, czy słoiczek kaparów albo konfitur mogę zawsze dorzucić do regularnych zakupów, to żadna fatyga. Najwięcej waży sok warzywny (V8), którego wypijamy hektolitry i to teoretycznie moglibyśmy zamawiać z dostawą, ale na jeden produkt szkoda zachodu. U nas jak trzeba, to supermarketowe zakupy pakują do samochodu, a w domu kuchnia jest na parterze, koło wejścia z garażu, więc nie ma żadnego noszenia po schodach.

Mailowo kupujemy regularnie kawę, herbatę, czasem orzechy i bakalie, niektóre przyprawy, ale to dlatego, że w lokalnych sklepach nie ma wyboru, który nam odpowiada.
            • panna.nasturcja Re: Zakupy online 16.11.23, 01:17
              Ale my też jemy świeże, więc owoce i warzywa z targu, po drodze mięsny, rybny, włoski i piekarnia i już. Raz na tydzień.
              Ale używam też pomidorów w puszkach (poza sezonem), przecieru, koncentratu, musztardy, majonezu, groszku zielonego z puszki, kukurydzy, suchej fasoli, grochu, ryżu, kasz, makaronu, mąk, cukru, soli, przypraw, mleka, jogurtów naturalnych, czasem soków, mleka kokosowego i całej masy tego typu rzeczy, które są pakowane i zawsze takie same i to właśnie zamawiam. Plus kawa i herbata, miody, ale to nie w markecie.
              • al_sahra Re: Zakupy online 16.11.23, 22:32
                panna.nasturcja napisała:

> Ale my też jemy świeże, więc owoce i warzywa z targu, po drodze mięsny, rybny,
                > włoski i piekarnia i już. Raz na tydzień.
                > Ale używam też pomidorów w puszkach (poza sezonem), przecieru, koncentratu, mus
                > ztardy, majonezu, groszku zielonego z puszki, kukurydzy, suchej fasoli, grochu,
                > ryżu, kasz, makaronu, mąk, cukru, soli, przypraw, mleka, jogurtów naturalnych,
                > czasem soków, mleka kokosowego i całej masy tego typu rzeczy, które są pakowan
                > e i zawsze takie same i to właśnie zamawiam.

No właśnie o tym piszę - to zależy od struktury zakupów. Te produkty, które wymieniłaś, dobrze to ilustrują. My praktycznie nie kupujemy warzyw w puszkach ani słoikach, przetworów, przecierów, koncentratów, soków owocowych (z wyjątkiem świeżo wyciskanych), gotowych sosów, majonezu, suchego grochu czy fasoli, suchego makaronu, cukru i tylko minimalne ilości mąki czy ryżu.

Gdybyśmy używali więcej takich produktów, to oczywiście nie stroniłabym od kupowania ich online, ale nie jest to nam potrzebne.
          • chococaffe Re: Zakupy online 16.11.23, 06:54
            Ja wiele tych "nieświeżych" kupuję on line "oddzielnie". Tzn nie znalazłam jednego sklepu, w którym byłoby wszystko czego chcę. W jednym miejscu kupuję pomidory w słoikach, w innym mleko kokosowe, w jeszcze innym oleje, a jeszcze innym samą oliwę (czasami z rocznym wyprzedzeniem!) itp, itd. Dlatego jeżeli nie ma podanej daty na stronie to się pytam przed zakupem i w zależnosci od tej daty kupuję 6 czy 12 czy 18 sztuk (na szczęscie mam trochę miejsca na trzymanie tych zapasów.

Chyba kilka razy w życiu się zdarzyło, że zamawiałam z "ogólnych" sklepów typu frisco czy inny piotr i paweł - zwykle z powodów nagłych typu jakaś sniezyca. Pewnie dlatego, że mamy tyle różnych sklepów w pobliżu domu, miejsc pracy, po (wygodnej) drodze, że łatwiej nam wyskoczyć po masło czy jogurt niż decydować się kiedy chcemy siedziec i czekac na kuriera.

p.s. brakuje mi wątków o zakupach spożywczych , podobnych do tych kosmetycznychsmile
            • al_sahra Re: Zakupy online 16.11.23, 22:49
              chococaffe napisała:

> Tzn nie znalazłam jedn
              > ego sklepu, w którym byłoby wszystko czego chcę.

No właśnie, mam tak samo. Mam w sumie 5 sklepów, w których regularnie robię zakupy spożywcze (trzy supermarkety i dwa “gourmet stores”) + targ + piekarnia + polski sklep + okazjonalnie inne sklepy.

W sumie najwięcej ciężkich rzeczy (wodę mineralną, różne kasze, duszone grzyby i konfitury w słoikach, biały ser w hurtowych ilościach) kupuję właśnie w polskim sklepie, ale oni nie mają dostaw.
    • konsta-is-me Re: Zakupy online 14.11.23, 06:06
      Za pierwszym razem z Biedry dostałam ...5 produktów z 25 zamówionych.I nie żadne "nie było towaru, więc odjelismy od rachunku"- zwyczajnie rachunek był za całość.
      Zeby brakowało kilku, ale nie 70 procent ! To aż surrealistyczne było. Po fefnastu emailach zwrócili pieniądze.
      Drugie i trzecie o dziwo było w porzadku,do tej pory się zastanawiam co się stało z tym pierwszym.
    • m_incubo Re: Zakupy online 14.11.23, 07:02
      Nigdy mi się nie zdarzyło, a zamawiam bardzo często, oczywiście nie warzywa czy świeże produkty.
    • princesswhitewolf Re: Zakupy online 15.11.23, 22:58
      Korzystamy ale tu gdzie mieszkam nie taka jest polityka produktow bliskich granicy przydatnosci do spozycia.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Zakupy online 15.11.23, 23:07
      Nie lubię, robiłam zakupy spożywcze online 5 razy jeszcze w tesco.
      Zawsze czegoś nie mieli i dawali zamiennik oczywiscie przy odbiorze pytali się czy moze być, nie nie moze, ale potrzebowałam np. oliwy czy wody więc brałam co dawali, owoce czy warzywa też nie byly takiej jakości jakbym sama wybierała
      W sumie to w aptece doz tez za każdym razem czegoś nie bylo, juz przy odbiorze proponowali inne rzeczy co mnie wq... na maxa, szczególnie jak kupowałam sporo rzeczy i czekałam kilka dni na zamówienie, jedziesz odebrać a tu pani mówi że z 10 rzeczy mają 5 ale moga zaproponować xyz, zawsze mi się cisnął na usta tekst "wujka Staszka", a szczytem wszystkiego to bylo gdy mi anulowali cale zamówienie, a ja jak durna tydzień czekałam na smsa ze mogę odebrać.
      Teraz jadę do sklepu czy apteki albo kupuję przez allegro i wiem że wszystko będzie.

• iberka Re: Zakupy online 16.11.23, 06:39
      Robię zakupy we Frisco - każdy produkt ma podany termin ważności zatem widzę co wrzucam do koszyka.
    • anilorak174 Re: Zakupy online 16.11.23, 07:53
      Parę latvtemu kupowałam w Auchan direct. Nigdy nie trafilo się nic przeterminowanego. Czesto dorzucali coś gratis (wafelki, herbate owocową itp). Jedyna wada to zdarzało się, ze czegoś nie było i wtedy bez zadnego info po prostu przyjeżdżalo niepelne zamowienie (kasa była zwracana automatycznie). A to czasem mógł być problem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka