Dodaj do ulubionych

na SOLCU też problem z ZZO

11.07.07, 17:01
dziś rano bylam w szpitalu na Solcu i tam jest wywieszona karteczka z datami
kiedy nie podają ZZO w ramach strajku, nie wypisują też niektórych kwitóe,
zwolnień itp albo robią to "opieszale"...mój mąż tak się wkurzył,ze myslałam,
że go tam nie spacyfikuję (akurat nasz termin porodu się kwalifikuje pod tę
rozpiskę)...nie mam słów już i siły...zycie w tym koszmarnym kraju,
mentalność ludzi, nie wiem ....wracałam z tego ktg(ledwo)i ryczałam jak
głupia...mam nadzieję, że moja córeczka bedzie swoje dziecko rodzić w innej
bajce...
Obserwuj wątek
    • edzia.79 Re: na SOLCU też problem z ZZO 11.07.07, 17:24
      Kasiu ja tez dzis tak sie zryczalam przez te szpitale ze nie wiem.
      w Brodnowskim nie robia zzo,na Karowej czytalam ze tez odmawiaja mimo ze dzis polozna zapewniala mnie ze nie ma problemu,w Praskim nie ma zzo.

no jak jeszcze na Solcu jest problem to ja bede rodzic w domu :(
      nie ma gdzie jechac bo kazdy inny szpital jest oblegany,albo nie znieczula.

wiesz cos wiecej na temat tej rozpiski,jakie to dni???

co tu sie dzieje,jakas paranoja!!!!!
    • f3f Re: na SOLCU też problem z ZZO 11.07.07, 17:31
      jesteś pewna że tego ZZO nie ma ze względu na strajk? przed strajkiem też zawsze
      podawali dni w miesiącu kiedy nie ma zzo - ze względu na brak anestezjologa - a
      nie strajk.
      Jak byłam 6 lipca na ktg w tym szpitalu to wisiała właśnie taka kartka
      informująca o braku możliwości wzięcia ZZO w następujące dni:
      9,10,13,15,20,23,30
      nic nie było przy tym ze wynika to ze strajku.
      czy coś się zmieniło?
      • edzia.79 Re: na SOLCU też problem z ZZO 11.07.07, 17:34
        Boze ale jak tak moze byc????
        to co cesarki sie nie odbywaja w te dni???
        a nie planowane???

to teraz trzeba jeszcze modlic sie o miejsce w szpitalu i dodatkowo miec nadzieje ze porod wypadnie wtedy kiedy jest anastazjolog???

i oni chca podwyzek???
        • f3f Re: na SOLCU też problem z ZZO 11.07.07, 17:48
          edziu cesarki i operacje wymagające narkozy robią, może nie pod zzo tego nie
          wiem, ale na pewno w szpitalu jest jakiś inny anestezjolog.
          ja miałam początkowo rodzić w Pruszkowie - tu w ogóle nie ma zzo - i się
          zapytałam co jak jest cesarka - to mi powiedzieli ze oczywiście z innego bloku
          przychodzi anestezjolog i znieczula jak jest taka konieczność.
          co do podwyżek - anestezjologa nie zatrudniają lekarze tylko szpital, a szpital
          zatrudnia za pieniądze dane mu przez NFZ, może nie ma na pełną obsadę?

mnie tez denerwuje, martwi i niepokoi że będę rodzić jak jest strajk, jak był
          strajk leżałam też na patologii, ale ich protest nadal rozumiem...
          na Solcu obok izby przyjęć wisi tez pasek lekarza z 15 letnim stażem, z
          uwzględnieni 5 dyżurów - ma on za miesiąc na rękę 1700 zł... wiem że lekarze
          dorabiają sobie dużo w prywatnych lecznicach i gabinetach - ale czy któraś z
          nas po dniu w pracy chciałaby jeszcze gnać codziennie (często tez w soboty) na
          parę dodatkowych godzin do dodatkowej pracy? zamiast wrócić do rodziny?

• edzia.79 Re: na SOLCU też problem z ZZO 11.07.07, 17:54
            oczywiscie ja wszystko rozumiem tylko strajk mial nie byc skierowany przeciwko pacjentom!!
            a co sie dzieje???nie ma znieczulen? a co ja jestem winna ze oni nie maja kasy??

a co dopiero mysla te osoby ktore czekaja na planowana operacje?
            czekajac na ktg bylam swiadkiem wielu awantur jakie urzadzaly kobiety pytajace sie co z ich planowanymi zabiegami ratujacymi zycie.
            to jest dopiero tragedia!!
    • kasiakaszuba Re: na SOLCU też problem z ZZO 11.07.07, 17:50
      wcześniej takiej kartki nie widziałam...w ogóle do głowy by mi nie przyszło, że
      tak może być, że w niektóre dni nie podają znieczulenia i to jest na zasadzie
      chybił trafił...nie jestem osobą specjalnie panikującą i staram się zachować
      rozsądek, ale zapytałam co jest z zzo i pielęgniarka powiedziała nam, że nie ma
      na życzenie...tylko w wyjątkowych wypadkach...ciekawe jakie są
      kryteria...dodam, że w zasadzie na porodówce było dość pusto... po
      poniedziałkowym artykule w wyborczej i moim telefonie do szpitala na żelazną
      (gdzie w poniedziałek był dziki tłum i odsyłali kobiety do np. Otwocka), byłam
      delikatnie mówiąc lekko zdenerwowana...
    • f3f Re: na SOLCU też problem z ZZO 11.07.07, 18:04
      tu link na potwierdzenie, ze na Solcu wcześniej tez były dni bez zzo na życzenie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=61188222&v=2&s=0
      co nie zmienia faktu, że tez uważam to za bezsens - bo albo jest zzo albo go nie
      ma - a nie że masz liczyc na farta... i dopasować poród do grafiku anestezjologa
      • kasiakaszuba Re: na SOLCU też problem z ZZO 11.07.07, 18:26
        dzieki za info...lekarz mi wcześniej nie wspomniał o tym fakcie...co nas
        jeszcze zaskoczy ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka