magda7717 11.07.07, 20:39 jedzą wiecej?? takie odnioslam ostatnio wrazenie,ze moja Blanka je wiecej albo mam mniej pokarmu hmmm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.l.a.s.k.a77 do magda 7717 11.07.07, 20:54 magda mój synek ma dwa tygodnie ale jakoś nie odnoszę wrażenia że je więcej, ja karmię go na życzenie , czasem nawet co godzinę. Mam do Ciebie pytanie, jakie kupki robi Twoja Blanka i jak często? U mojego pojawiły się ostatnio zielonkawe i nie wiem czy to normalne. Odpowiedz Link
magda7717 Re: do magda 7717 11.07.07, 21:05 hej Blanka ma prawie miesiac- kupy robi zoltawe musztardowe;-) roznej konsystencji, z tego co wiem zielone sa chyba wynikiem alergii..ale nie jestem guru tematowym Odpowiedz Link
katx1 Re: Do swiezych 2-4 tyg Mam ;-) czy maluchy jedza 11.07.07, 21:18 u nas różnie, dziś je jak szalony, non stop przy cycu, a wczoraj się martwiłam, że za długo śpi i mało je, i tak na zmianę. Odpowiedz Link
e-millie Re: Do swiezych 2-4 tyg Mam ;-) czy maluchy jedza 11.07.07, 21:24 moja mała w poniedziałek skończyła 2 tygodnie i też mam wrażenie, że je coraz więcej, ale rośnie, więc pewnie to normalne :))) nie pamiętam, jak było ze starszakiem, ale specjalnie nie zwracałam na to uwagi, bo też karmiłam piersią i jak mała przybiera na wadze, to myślę, że wszystko w najlepszym porządku. a kupki chyba rzeczywiście powinny być żółtawe (jak magda trafnie określiła - musztardóweczki :) moja robi prawie po każdym jedzeniu, tak głośno, że chyba sąsiedzi słyszą i właśnie żółtawe z takimi jakby maleńkimi ziarenkami... pozdrawiam wszystkie mamusie, e-millie Odpowiedz Link
lucy_cu Re: Do swiezych 2-4 tyg Mam ;-) czy maluchy jedza 12.07.07, 09:14 Jeśli to odczucie, że masz mniej mleka, wiążesz z wrażeniem, że biust miękki i nie przepełnia się tak pokarmem, jak na początku- mogę tylko pogratulowac uregulowanej już produkcji żarełka. Tak ma być. A jeśli z kolei Mała więcej "wisi"- pewnie pracuje nad zwiększeniem produkcji po prostu. Tak się dzieje co jakiś czas, kiedy rośnie apetyt tych żarłoków. Odpowiedz Link
magda7717 Re: Do swiezych 2-4 tyg Mam ;-) czy maluchy jedza 12.07.07, 12:36 Lucy Ty czytasz mi z netu;-) wlasnie nie mam kamorów cyców tylko miekkie myslalam,ze to problem i mleka mniej..( mam tak od tyg) ale widze,zem matka polka regular;-) dzieki Odpowiedz Link
lucy_cu Re: Do swiezych 2-4 tyg Mam ;-) czy maluchy jedza 12.07.07, 13:09 Cała przyjemność po mojej stronie :-) Magda, ja karmiłam tyle lat (ciekawe, czy z drobną pomocą Tereski dobiję do 10? ;-P), że pewne sprawy mam siłą rzeczy obcykane. I sama tematyka mnie kręci, myślałam nawet, czy by się nie podszkolić na doradcę. Tak więc no problem. Odpowiedz Link
bozena.br.0307 Re: Do swiezych 2-4 tyg Mam ;-) czy maluchy jedza 12.07.07, 12:56 ja też myślałam że mam mało mleka bo piersi takie miękkie a jak miałam nawał to były tak ogromne, że wysłałam męża po nowy biustonosz - miseczka D hahahaha a teraz na mnie wisi. pozdrawiam Odpowiedz Link