Dodaj do ulubionych

infekcja oczek

30.07.07, 17:03
czy ktoras z was tez ma ten problem u malucha ? moj synek w 6 dniu zycia
dostal antybiotyk do oczek bo mu strasznie ropieja, to nic nie pomoglo i po 6
dniach zmiana na inny antybiotyk.dzis maly ma 17 dni i zadnej poprawy-jutro
chyba znow pojedziemy do lekarza :(
poza tym ma uczulenie na pieluszki Pampersa, no i jest problem z paszkami-
ciezko tam sie dostac zeby dobrze wysuszyc.dodam, ze nie byl jeszcze kapany-
polozna nie kazala przed skonczeniem 3 tyg. chodze z nim tylko pod prysznic.
Obserwuj wątek
    • anula_82 Re: infekcja oczek 30.07.07, 18:55
      Moj mały ma zapalenie spojówek ale juz mu chyba lepiej po kropelkach.
      Dzis u mnie pierwsza jakby kąpiel bo chcemy go namydlic na przewijaku i potem
      tylko spłukac.strasznie sie boję!!
      co połozna to opinia, moja dzis mowila ze moge namoczyc całego ai tak pepek
      posmaruje spiytusem i bedzie ok
      • aga_n20 Re: infekcja oczek 30.07.07, 20:15
        Mojemu Krzysiowi też ropieją oczka i ołożna kazała przemywać rumiankiem, a co do
        kąpania to mały urodził się 21 lipca i od 22 lipca jest codziennie kąpany, nie
        wiem co to za głupoty żeby dziecko kąpać po skończeniu 3 tygodni, dziecko je ,
        ulewa mu sie pokarm więc nie wyobrażam sobie żeby dziecka codziennie nie
        wykąpać, to tak jakby kazac tej położnej aby ona się nie myła przez 3 tyg
        ciekawe co by powiedziała, no ale co położna to ma inne zdanie, mi na szczęście
        trafiła się super kobietka już miałam 2 wizyty
    • a090707 Re: infekcja oczek 30.07.07, 20:36
      ja wyszlam po 1 dobie i polozna przychodzila co drugi dzien, tylko teraz jest na
      urlopie wiec nie moge sie z nia skonsultowac.ja mam do oczek nie krople, a jakis
      zel i to nie jest latwo wpuszczac do srodka oka. maly jest teraz placzliwy, nie
      wiem czy to nie przez te infekcje.a te prysznice to tutaj normalka,wlasnie ze
      wzgledu na pepek.
      • monia052 Re: infekcja oczek 31.07.07, 12:47
        Też nie rozumiem dlaczego dziecko można kąpać dopiero po 3 tyg. Przecież w
        szpitalu kąpali codziennie i nie zwracali uwagi na zamoczenie pępuszka. Zawsze
        po kąpieli trzeba pępuszek dokładnie wysuszyć spirutusem i będzie OK. My
        kąpiemy naszą córeczkę od pierwszego dnia po powrocie ze szpitala. Pępuszek po
        ok. 2 tyg. od porodu ślicznie zasechł i kikucik odpadł. A nasza Magda uwielbia
        kąpiel, szczególnie po upalnych dniach.
        Pozdrawiam
        Aśka (Monika 04.02.2005, Magda 06.07.2007)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka