01.08.07, 12:05
jakie smoczki "zasmakowały" Waszym maleństwom ????
Mam Nuka i mała go odrzuca, a spałaby z cycem w buzi najchętniej
Obserwuj wątek
    • meniaaa Re: smoczek 01.08.07, 12:14
      tez mam nuka,i mala go wypluwa ale ja go staram sie docisnac pieluszka,
      przytrzymac palcem i rownoczesnie kolysac na rekach, wkoncu zaskakuje...ale nie
      jest to latwe, jak usypia ze smoczkiem i w miedzy czasie wypluwa, nie wtykam
      spowrotem-to juz polowa sukcesu jak tak zrobi!
    • a090707 Re: smoczek 01.08.07, 12:37
      ja taz mam nuka,maly czesto go nie chce i wypluwa,a czasami przytrzymuje go sam
      raczka i ciagnie w strasznym tepie :)
      • pati_poznan Re: smoczek 01.08.07, 12:55
        ja tez mam nuka i mała go wypluwa a jak proowalam jej przytrzymac to miala
        odruch wymiotny:/
        • anulka-m6 Re:nasz smoczek 01.08.07, 13:04
          My mamy smoczuś z chicco, o kształcie podobnym do piersi hehe tzn do sutka,
          jest jednakowy z kazdej strony.
          Mały też by najchętniej z cycem zasypiał, a smoka daje mu jak juz se naje a mu
          dalej cmokanie w głowie,ale powiem szczerze że niezbyt często daje sie oszukać.
          • aurinko Re:nasz smoczek 01.08.07, 13:15
            Nuk - Mała nauczyła się go ssać, ale czasami też ma odruch wymiotny. Poza tym
            brzegi plastikowego motylka wbijają jej się w policzki dlatego chcę teraz kupić
            silikonowy smoczek Nuby.
    • asia19813 Re: smoczek 01.08.07, 14:04
      mama nuk-a ale mała go wypluwa i czasem ją dławi, nie pasuje jej ten smoczek,
      za to cyc bardzo, często zasypia przy cycu
    • lipiec_2007 Re: smoczek 01.08.07, 14:33
      ja mam smoczke aventu. maly oczywiscie woli cyca, a smoczek jesli go nie
      przytrzymam, to wypluwa. probowalam tez nuka, ale bylo jeszcze gorzej - maly
      sie krztusil
    • mcdalenka Re: smoczek 01.08.07, 15:18
      U nas egzamin zdał silikonowy canpola z kulką na końcu - taki w kształcie sutka.
      Córeczka go polubiła, chętnie z nim zasypia, potem wypluwa już przez sen. Zawsze
      ją uspokaja, nawet jeśli jest wściekle głodna, a ja akurat się kąpię - Riki
      zatyka poszukujący dziobek, wystarcza na tyle, żebym nie musiała jej karmić
      mokra prosto spod prysznica :)
    • bubunia1 Re: smoczek 01.08.07, 16:37
      Ja mam NUK-a 1 w kształcie kulki. Mała go lubi i sama sobie przytrzymuje rączką
      a jak go już nie chce to wypluwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka