ingapol 01.08.07, 12:05 jakie smoczki "zasmakowały" Waszym maleństwom ???? Mam Nuka i mała go odrzuca, a spałaby z cycem w buzi najchętniej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meniaaa Re: smoczek 01.08.07, 12:14 tez mam nuka,i mala go wypluwa ale ja go staram sie docisnac pieluszka, przytrzymac palcem i rownoczesnie kolysac na rekach, wkoncu zaskakuje...ale nie jest to latwe, jak usypia ze smoczkiem i w miedzy czasie wypluwa, nie wtykam spowrotem-to juz polowa sukcesu jak tak zrobi! Odpowiedz Link
a090707 Re: smoczek 01.08.07, 12:37 ja taz mam nuka,maly czesto go nie chce i wypluwa,a czasami przytrzymuje go sam raczka i ciagnie w strasznym tepie :) Odpowiedz Link
pati_poznan Re: smoczek 01.08.07, 12:55 ja tez mam nuka i mała go wypluwa a jak proowalam jej przytrzymac to miala odruch wymiotny:/ Odpowiedz Link
anulka-m6 Re:nasz smoczek 01.08.07, 13:04 My mamy smoczuś z chicco, o kształcie podobnym do piersi hehe tzn do sutka, jest jednakowy z kazdej strony. Mały też by najchętniej z cycem zasypiał, a smoka daje mu jak juz se naje a mu dalej cmokanie w głowie,ale powiem szczerze że niezbyt często daje sie oszukać. Odpowiedz Link
aurinko Re:nasz smoczek 01.08.07, 13:15 Nuk - Mała nauczyła się go ssać, ale czasami też ma odruch wymiotny. Poza tym brzegi plastikowego motylka wbijają jej się w policzki dlatego chcę teraz kupić silikonowy smoczek Nuby. Odpowiedz Link
asia19813 Re: smoczek 01.08.07, 14:04 mama nuk-a ale mała go wypluwa i czasem ją dławi, nie pasuje jej ten smoczek, za to cyc bardzo, często zasypia przy cycu Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: smoczek 01.08.07, 14:33 ja mam smoczke aventu. maly oczywiscie woli cyca, a smoczek jesli go nie przytrzymam, to wypluwa. probowalam tez nuka, ale bylo jeszcze gorzej - maly sie krztusil Odpowiedz Link
mcdalenka Re: smoczek 01.08.07, 15:18 U nas egzamin zdał silikonowy canpola z kulką na końcu - taki w kształcie sutka. Córeczka go polubiła, chętnie z nim zasypia, potem wypluwa już przez sen. Zawsze ją uspokaja, nawet jeśli jest wściekle głodna, a ja akurat się kąpię - Riki zatyka poszukujący dziobek, wystarcza na tyle, żebym nie musiała jej karmić mokra prosto spod prysznica :) Odpowiedz Link
bubunia1 Re: smoczek 01.08.07, 16:37 Ja mam NUK-a 1 w kształcie kulki. Mała go lubi i sama sobie przytrzymuje rączką a jak go już nie chce to wypluwa. Odpowiedz Link