o.matko Re: moni30 jak podlaczyc fride do odkurzacza?? 10.10.07, 22:50 też jestem bardzo ciekawa Odpowiedz Link
pocholita Re: moni30 jak podlaczyc fride do odkurzacza?? 10.10.07, 22:51 Nie wiem czy fridę się da ale jest coś co sie nazywa "katarek" i to się właśnie do odkurzacza podłącza. Fridy bym nie podłączała bo nie ma regulacji ciągu odkurzacza i można dziecku niechcący krzywdę zrobic ze względu na zbyt dużą moc. Odpowiedz Link
ridibunda Re: moni30 jak podlaczyc fride do odkurzacza?? 10.10.07, 22:57 Co to jest ten katarek? Można to kupić w aptekach? Ile kosztuje? Odpowiedz Link
moni_30 Re: moni30 jak podlaczyc fride do odkurzacza?? 11.10.07, 08:13 Rzeczywiście jest takie urządzenie do podłączenia do odkurzacza podobne do Fridy i nazywa się katarek. Ale jest dosyć drogie (w Smyku ok 55 zł.) a ja już miałam Fride. Ja mam odkurzacz z regulacją siły ssania, więc włączam go na najmniejszy ciąg i końcówkę dokładam do rury i tak oplatam dłonią aby powietrze nie miało ujścia. Dokładam końcówkę do noska i zwiększam siłę ssania obserwując żeby nie było za mocno. Działa super, ale trudno jest to zrobić samemu, więc w ten sposób czyszczę dziecku nosek jak jest mąż. On trzyma końcówkę przy rurze, a ja wyciągam glutki. Spróbujcie, naprawdę nie można zrobić dziecku krzywdy. Odpowiedz Link
edzia.79 Re: moni30 jak podlaczyc fride do odkurzacza?? 11.10.07, 08:38 kurcze zartujecie???? czy naprawde czyscicie odkurzaczem!! bo ja juz nie wiem czy to zart czy prawda!! Odpowiedz Link
lilianak1 Duna Baby - katarek 11.10.07, 09:04 Obejrzyjcie sobie filmik na stronie www.katarek.pl tam też można zamówić odciągacz. Moja mała ma katar który nie ścieka do noska tylko siedzi w środku i furczy. Frida zupełnie nie zdaje egzaminu przy takim katarze a duna baby trochę tak. Fridy nie można podłączać do odkurzacza bo ma za mało komór osłabiających ssanie. Odpowiedz Link