patrice7 29.10.07, 10:06 Elo helo. Mam pytanko czy kt óres z waszych dzieciaczkow ma naczyniaki?jesli tak to gdzie i jakie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makikii Re: Naczyniaki 29.10.07, 10:32 moja mała miała naczyniaki płaskie na powiekach, czole, nosku i z tyłu głowy. Niektórzy mówią że to tzw. uszczypnięcie bociana. Dziś ma 3 latka i naczyniaki się uwidaczniają, gdy płacze lub się zmęczy. Poza tym prawie nie widać, a miała naprawdę mocno czerwone plamy. Synek ma z tyłu głowy, prawie na szyjce. Odpowiedz Link
narttu Re: Naczyniaki 29.10.07, 10:48 Ida ma na jednym palcu stopy. Zajmuje jakies pol palca od wierzchu. Dodatkowo sa jeszcze dwie duze plamki z tylu glowy. Widze ze to tendencja rodzinna bo jej tata i jego brat blizniak maja tak samo na glowie i takze oboje maja na nogach (jeden lydka a drugi udo). Jak narazie obserwujemy tylko czy sie zmienia czy powieksza i nie panikujemy. Taka uroda.. Odpowiedz Link
pipi_bipika Re: Naczyniaki 29.10.07, 11:07 Gutek ma na karczku (zmniejszył się już o 2/3 od urodzenia) i ma malutkiego pod paszką. Odpowiedz Link
narttu Re: wszystkie plaskie? 30.10.07, 05:36 moj jest troche wypukly. Jak czerwona truskawka. Te na glowie sa plaskie Odpowiedz Link
ewlinp Re: Naczyniaki 29.10.07, 11:22 Jaś ma z tyłu główki we włoskach prawie przy szyjce, ale juz zmniejszył sie gdzies o polowe :) Odpowiedz Link
asienka185 Re: Naczyniaki 29.10.07, 16:13 Moja Zuzia ma na dużym lewym palcu u nogi od spodu (cała ta poduszkę) i jest wypukly oraz pod lewa pachą i jest tez taki wypukły a na około biała obwódka. Od urodzenia powiększyło sie z 5 razy gdzies (to pod pachą). Przeraziłam się. W zeszłym tygodniu byliśmy na Kasprzaka w szpitalu u onkologa i babka nam powiedziała ze większość dzieci ma od urodzenia albo pojawiają sie w pierwszych 3 miesiącach. Obejrzała i powiedziała ze nie ma sie coprzejmować. Ze do trzech lat powinny sie wchłonąć i za pól roku mamy przyjsc na wizytę kontrolną. Kazała tylko dobrze je natłuszczać i nie obawiac sie niczego. Odpowiedz Link
m_k8 Re: Naczyniaki 29.10.07, 18:58 Hania urodziła się z naczyniakiem bardzo rozległym na lewej nóżce i pośladku oraz plecach. Dodatkowo ma na powiekach i z tyłu główki. Na szczęście to naczyniaki płaskie. Ten na nóżce i pośladku bardzo już wyblakł, ten na pleckach jeszcze się utrzymuje, podobnie te z tyłu główki. Te na powiekach - zależy od dnia są bardziej lub mniej widoczne. Wszystkie mają się wchłonąć :-) Odpowiedz Link
lee_a Re: Naczyniaki 29.10.07, 19:12 płaskie - na powiecie i z tyłu głowy. Na powiece już prawie nie widac a z tylu głowki sie zmniejsza. Odpowiedz Link
ankas4 Re: Naczyniaki 29.10.07, 23:54 Hello Patrycja:))) nasz ma plaskie na powiece i na tyle ( dole) glowki, na powiece zmniejsza sie, prawie juz nie widac, na glowce widac - jest bardziej czerwony. Podobno naczyniaki wchlaniaja sie do 2 -3 roku zycia i moga pojawiac sie ich kontury np przy silnym placzu lub wysilku ogolnie/ pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link
lajla84 Re: Naczyniaki 30.10.07, 06:18 Nasza Nikola też ma. 2 małe,lekko wypukłe na pleckach i płaski na nóżce, nad kostką. Też byliśmy u lekarza w Prokocimiu i ma się wchłonąć. Jeżeli by się nie wchłonął to się go wymraża. Odpowiedz Link
thintaglia Re: Naczyniaki 30.10.07, 13:39 Moj Maciek ma naczyniaki plaskie na powiekach , czole i z tylu glowy. Te na twarzy juz troche przyblakly te z tylu glowy nie za bardzo. Ma je po mnie stymze te z tylu glowy mi nie zniknely :( a to link do informacji na temat naczyniaków: www.edziecko.pl/zdrowie_dziecka/1,79369,1335567.html Odpowiedz Link