patrice7 04.12.07, 13:06 Jade w pt na Slask:) na strae smieci i miedzy innymi odwiedze moja kolezanke a ze jej synek skonczyl wczoraj 2 latka, chce mu cos przywiezc . doradzcie cos , ciodzi mi raczej o jakis drobiazg niz "wystawny prezent" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatka_1979 Re: Prezent dla dwulatka 04.12.07, 13:38 wiesz..zależy czy wystawny prezent to duży prezent i czy bardzo drogi.. i co dla Ciebie jest drogie... mój chrześniak ma w tym miesiącu urodziny, właśnie drugie... no i kupiliśmy mu zestaw Lego Duplo za niecałe 50zł... taka karetka z klocków :-) nie jest duże :-) a ze za niedługo święta to dostanie do zestawu śmieciarę - tu pudełko już większe dwa razy, a cena podobna :-) a dla dziecka koleżanki hmm.. może jakąś książeczkę? Pozdrawiam Odpowiedz Link
lilianak1 Re: Prezent dla dwulatka 04.12.07, 13:55 Ja jak nie wiem co dziecko ma w domku z zabawek to kupuję puzzle - duże elementy dla 2latka. Jeszcze się nie zdażyło, żebym trafiła w takie które dzieci mają, poprostu jest duży wybór za około 15 zł. A z tego co pamiętam to jak mój mały miał 2 latka fascynował się traktorami, miał ich kilka i potrzebował więcej. Dlatego myślę że możesz śmiało kupić jakiś traktor, śmieciarkę lub czołg za około 10zł. Odpowiedz Link
badowimo Re: Prezent dla dwulatka 04.12.07, 14:41 tez mysle, ze lego duplo sa super. Ale niestety troche kosztuja. Ja bym kupila bajke w twardej oprawie o tematyce swiatecznej. Bedzie mu mama czytac co to takiego za chwile sie bedzie dzialo:) Pzdr ps. mysle, ze nie ma 2latka na swiecie, ktory nie lubilby jak mu sie czyta. Odpowiedz Link
lucy_cu Re: Prezent dla dwulatka 04.12.07, 14:54 Mały zestaw ciastoliny, farby do malowania palcami, nożyczki do wycinania wzorków (są takie z różnymi brzegami, wycina się ząbki, fale i inne pierdółki- bezzpieczne dla dwulatka), dziurkacze dla dzieci (wycinają serduszka, delfinki, gwiazdki). Zawsze dobrym prezentem jest książka, podpiszę się pod Badowimo. Odpowiedz Link
borowka78 Re: Prezent dla dwulatka 04.12.07, 15:17 Z tego, co pamiętam w okolicach drugich urodzi moj Marcin lubił: -ksiązeczki(miłość do dzis) -drewniane puzzle, układanki -lego duplo Odpowiedz Link
sani14 Re: Prezent dla dwulatka 04.12.07, 15:54 mam w domu dwulatka i to co by mu się podobało to: klocki, puzzle i inne układanki, wszelkiego rodzaju traktory, koparki i pociągi, dużo samochodzików firmy Wader (tych za 4zl które można łączyć w pociąg), kredki, farbki, ciastolina, książeczki mogą być z twardymi kartkami albo taka do czytania na dobranoc przez mamę... Odpowiedz Link
lilianak1 Re: Prezent dla dwulatka 04.12.07, 20:04 Książeczki też polecam, ale nie te tradycyjne typu kopciuszek, czerwony kapturek, murzynek bambo itp. Pamiętam, że mojemu dziecku każdy kupował te pospolite baśnie. dziecko miało po kilka książeczek bardzo podobnych lub identycznych i wogóle go one nie cieszyły. Podoba mi się pomysł z książeczką świąteczną, tylko że cena bedzie pewnie powyżej 20zł. Odpowiedz Link
patrice7 Re: Prezent dla dwulatka 04.12.07, 22:50 dziewczyny dziekuje wam bardzo! chyba zdecyduje sie an ksiazeczke Odpowiedz Link