pysiulek_79 20.12.07, 12:20 wlasnie sie doczytalam, ze sloiczki wolno podgrzewac tylko raz... prawde powiedziawszy do tej pory zawsze podgrzewalam dwa razy (mala je na razie po pol sloiczka) i nic malej nie bylo, a wy jak robicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
effka_81 Re: podgrzewanie sloiczkow 20.12.07, 12:39 Ja odmierzam do malego pojemniczka pol sloiczka i dopiero podgrzewam a reszte sloiczka chowam do lodowki. Oliwcia 07.07.07r Odpowiedz Link
agasar79 Re: podgrzewanie sloiczkow 20.12.07, 12:55 Natalia całego słoiczka nie zje, więc część odkładam do miseczki i podgrzewam, a resztę zostawiam w słoiczku i chowam do lodówki. Odpowiedz Link
martulka80 Re: podgrzewanie sloiczkow 20.12.07, 12:56 effka_81 ma rację, bo głównie chodzi o to, żeby nie przechowywać zawartości słoiczka, który miał kontakt ze śliną. Odpowiedz Link
07mamakarolinki Re: podgrzewanie sloiczkow 20.12.07, 13:55 Ja tez odmierzam pol sloiczka i daje do miseczki, a miseczke do goracej wody i w takiej kapieli wodnej grzeje, a reszte chowam do lodowki i jest na nastepny dzien. A jak na drugi dzien tego nie zje to to juz wyrzucam bo podchodzi woda. Wole nie eksperymentowac. --- Karolina 22.07.07 Odpowiedz Link
dziunia27 Re: podgrzewanie sloiczkow 20.12.07, 14:41 postepowalam tak jak dziewczyny pisza [czesc podgrzewalam w miseczce a reszte nieruszona do lodowki.. i tez jesli niezjadla na drugi dzien to do kibelka..] teraz to juz je po calym wiec niemam z tym problemu:)) Odpowiedz Link
shemreolin Re: podgrzewanie sloiczkow 20.12.07, 15:30 Ja roie tak... na talerzyk Oskarka nakładam tyle ile zjada synek, gotuję wode na wrzątek, wlewam do miseczki, stawiam talerzyk na miseczce i delikatnie mieszam. Talerzyk sie nagrzewa i jedzonko tez. :) Odpowiedz Link
aurinko Re: podgrzewanie sloiczkow 20.12.07, 17:55 Na początku jak Mała zjadała tylko pół słoiczka to odpowiednią porcję przekładałam do czystego słoiczka i podgrzewałam w mikrofali, a drugą część do lodówki na drugi dzień. Teraz podgrzewam cały słoiczek bo Mała zjada cała porcję jednego dnia. Odpowiedz Link
asia19813 Re: podgrzewanie sloiczkow 21.12.07, 10:41 dobre pytanie, zastanawiałam sie czy podgrzewacie w mikrofali, bo ja często. Jeśłi chodzi o słoiczki, to przekładam połowę do miseczki lub kubka i podgrzewam, jak Zuzia zje, to biorę ja na ręce do odbicia, bo ciągle mamy prpoblem z odbijaniem, i jak chce jeszcze zjeść to podgrzewam poostałą częśc,jak nie dojje, to ja wtedy końcę mniam Odpowiedz Link
aurinko Re: podgrzewanie sloiczkow 21.12.07, 12:27 Asiu, wszystko poza mlekiem z piersi można podgrzewać w mikrofali, trzeba tylko za każdym razem pamiętać aby dokładnie wymieszać jedzonko przed podaniem bo mikrofala nierówno podgrzewa. Ja niestety już mikrofalówki nie mam i teraz muszę podgrzewać zupki w garnku z wodą a mam kuchenkę elektryczną i wcale mi się nie podoba grzanie płyty żeby minutę potrzymac w wodzie zupkę :-/. Odpowiedz Link