asia19813 21.01.08, 18:05 dajecie dzieciom buraki. Zuzia miała niewielką anemię, wyniki ma na dolej granicy. Pomyślałam że może wprowadzić buraki, zawierają dużo witamin. Tylko zastanawiam się jak, macie może jakieś przepisy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lopez32 Re: buraki? 21.01.08, 19:00 ja ostatnio daje i to czesto, gotuje normalnie zupke z burakami i ziemniaczkami dla wszystkich i miksuje małej z mieskiem Odpowiedz Link
agusiajasia Re: buraki? 21.01.08, 21:38 Ja też daję. Pysia bardzo lubi. Gotuję z ziemniakami, marchewką i miksuję :) Odpowiedz Link
aga_n20 Re: buraki? 21.01.08, 22:18 gotuję barszcz czerwony, marchewkę ziemniaki i indyka -mięso drobno kroję nożem resztę widelcem rozgniatam, mały uwielbia jesć zupki własnej roboty, już delektował się również krupnikiem no rosół uwielbia Odpowiedz Link
wiolek26 Re: buraki? 22.01.08, 09:34 A ten rosól jak gotujecie taki normalny czy tez zmiksowany z warzywami? Bo ja na razie gotuje zupki marchewka ziemnaiczke, troszke pietruszki, czasem selera plus miesko i potem miksuje. Raz sprobowalam z pomidorami. Z gotowej sloiczkowej nic malej nie bylo, a po mojej - dalam pomidory z puszki - uczulilo ja. Sprobuje teraz buraczki, ale nie wiem jak robicie z tym rosolkiem. pozdrawiam Odpowiedz Link
edzia.79 Re: buraki? 22.01.08, 10:41 buraczki dawalam juz miesiac temu. ugotowalam razem z marchewka,ziemniakiem i pietruszka. potem zmiksowalam. Odpowiedz Link
asia19813 Re: buraki? 22.01.08, 11:51 ja nie dodaję wywaru z mięska czyli rosołku, gotuję oddzielnie warzywa oddzielnie mięsko potem miksuję, dodaję wywar z warzyw Odpowiedz Link
sylpal13 Re: buraki? 22.01.08, 12:05 ja dam w srode, jak na rzie marchew uczula, seler pietruszka też moż eburaczek bedzie ok Odpowiedz Link