curly2 20.02.08, 17:43 Dajecie do łapki banana? Ja dzisiaj dałam i z duszą na ramieniu obserwowałam czy się nie zakrzusi, ale poradziła sobie super! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilka.k Re: banan w całości 20.02.08, 17:47 Nie, pogniecionego, bo jak raz dalam kawalek to było zero zainteresowania. Wylądował na podlodze. A co znaczy, ze sobie poradzila? Zjadla calego? Odpowiedz Link
curly2 Re: banan w całości 20.02.08, 19:24 oczywiście nie:) ale odgryzała kawałeczki, dziamdziała w buźce i dopiero takie łykała. ze starszą byłam mniej odważna i później tak eksperymentowałam Odpowiedz Link
atenette Re: banan w całości 20.02.08, 20:07 Moja w ten sposob je nie tylko banany, ale takze mango, awokado, chrupki ryzowe i typ podobne rzeczy :). Ogryza kawalek, gryzie sobie swoimi piecioma zabkami i polyka :) Odpowiedz Link
leluchow1 Re: banan w całości 20.02.08, 20:12 Piotruś tez wcina bananay w calosci. Całego nie dostaje ale taki kawałek ok. 5 cm i wciaga z apetytem. Chrupki i gotowana marchewkę tez. Z mango i awokado nie próbowałam, nie wiem czy to juz mozna podawac. Odpowiedz Link
curly2 Re: banan w całości 20.02.08, 20:17 Chrupki też już wcina od jakiegoś czasu, ale one to wiadomo że się rozpuszczą od śliny tak czy owak:) Odpowiedz Link
edzia.79 Re: banan w całości 20.02.08, 20:42 nie daje banana do lapki. nawet podziamgnego jak daje to sie stresuje ze sa zbyt duze kawalki Odpowiedz Link
paris4 Re: banan w całości 20.02.08, 21:15 Hania się właśnie niedawno bananem zakrztusiła więc daję sobie na razie spokój Odpowiedz Link
izoola nie daje i nie dam 20.02.08, 21:57 absolutnie nie daje i nie dam- w mojej rodzinie byl przypadek, ze babcia dala do zabawy dziecku marchewke, mala odgryzla i zakrztusila sie, miala spore niedotlenienie mozgu i do dzis jest kaleka. wole wiec nie ryzykowac, dostanie dopiero jak bedzie umiala porzadnie gryzc i polykac Odpowiedz Link
atenette Re: banan w całości 20.02.08, 22:35 Wedlug polskich standardow nie mozna :), ale wedlug np. angielskich tak. Tutaj sa sloiczki z tymi owocami dla dzieci od 4 miesiaca. Oprocz tego w sloiczkach sa takze pomidory, truskawki i inne owoce i warzywa, ktorych w Polsce tak wszyscy sie boja, bo moga byc alergizujace (ale sa u bardzo malego procenta dzieci). Ja robilam tak jak ze wszystkimi innymi warzywami i owocami czyli dawalam po troche codziennie i oberwowalam reakcje. Wszystko bylo ok. wiec mala wcina :) Odpowiedz Link
asia19813 Re: banan w całości 21.02.08, 10:48 moja nie ma ząbków, więc na razie je deserki gotowe, szwagierka jej dała raz na łyżeczce, podobno wcinała, ale ja nie jestem przekonana, boję się że się zakrztusi Odpowiedz Link
maadga Re: banan w całości 21.02.08, 12:15 Ja daję w całości tak małą lubi najbardziej tylko że to ja trzymam banana a ona gryzie. Dla mam które się boją jest rozwiązanie jak banan dojrzały to łyżeczką skrobać i do buzi z łyżeczki :) Odpowiedz Link