joaska_29 09.05.08, 08:34 Ola zaczyna 11 miesiąc i zastanawiam się nad podawaniem jej całego jajka no i twarożku. Ale jaki wybrać? Chodzi o zwyczajny biały ser? Macie już jakieś doświadczenia w tym zakresie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leluchow1 Re: całe jajko, twarożek... 09.05.08, 10:29 Moj Piotruś dzis dostał jejecznice na parze , z twarozkiem poczekam i za jakis czas zrobie próbę - bo mały skazowiec. A co to twarozku to ja robiłam sama dla starszaka. Odpowiedz Link
nating Re: całe jajko, twarożek... 09.05.08, 10:48 mi pediatra poleciła ser biały z piątnicy. Jeszcze nie kupiłam, ale dziś w sklepie zobaczę co w nim jest takiego wspaniałego co by odróżniało go od innych serów. Odpowiedz Link
anula_82 ser Piątcica 09.05.08, 10:58 ja kupuję serek sobie z Piątnicy poniewaz jest tam najmniej a w zasadzie zadnych sztucznych dodatków i konserwantów zaczelam kupowac go w ciązy i jest pyszny. kiedys oglądałam ranking serków w TV i ten z Piątnicy był najlepszy. Odpowiedz Link
nating Re: ser Piątcica 09.05.08, 13:07 dzięki za odpowiedź, w takim razie nie będe już porównywała z innymi Odpowiedz Link
wiolek26 Re: całe jajko, twarożek... 09.05.08, 10:53 Jajecznica z żółtka nie pdoeszla, za to jajko na twardo bardzo chetnie je. Serek biały próbowała ode mnie wiejski ale chyba knsystencja nie spasowała. Próbowalam podac taki ze słoiczka twarożek z bananami z hippa i ten wsunęła Patrycja cały. Za to uwielbia kanapki z żółtym serem. Odpowiedz Link
aurinko Re: całe jajko, twarożek... 09.05.08, 11:06 Ja miksuję normalny twaróg i dodaję słodkiej śmietanki. Wychodzi taki "domowy" serek homogenizowany, tylko nie taki słodki. Do tego owoce. Czasami też daję gotowce ze słoiczków - twarożki z owocami, albo owoce z jogurtem. Żadnych serków wiejskich czy grani, ani homogenizowanych z pudełek długo nie będę kupować. Odpowiedz Link
a.tygrysica Re: całe jajko, twarożek... 09.05.08, 19:29 Alex je normalny twarożek, np. babuni, ze śmietaną lub jogurtem naturnalnym, trochę soli i pieprzu, czasem z czosnkiem. zajada się :). Bardzo lubi żółty ser, jajka najbardziej na twardo. Jemy twaróg 1-2 razy w tygodniu. Odpowiedz Link
edzia.79 Re: całe jajko, twarożek... 27.05.08, 10:14 nam alergolog (skaza) powiedziala ze cale jajko od roku z serkiem to naweet nie probuje Odpowiedz Link
lilianak1 A czy ktoś próbował... 27.05.08, 09:57 tych małych serków dla dzieci z biedronki? Nie wiem jak się nazwyają ale są w takich małych kubeczkach jak danonki (skład inny więc nie są to typowe danonki). Moja Oliwia jeszcze nie dostała twarożku ale ona je tylko papki, byle grudkę z kaszki zwymiotuje, więc boję się że i sam twaróg nie przejdzie. A w tych biedronkowych serkach czuć twarożek, więc może nie są niezdrowe. Ktoś podaje te serki? Myślicie że można je podać? Odpowiedz Link
dziunia27 Re: całe jajko, twarożek... 27.05.08, 10:41 jajko w calości już je i nic się niedzieje:))) a twarożku jeszcze niedawałam, z tego względu że kiedys dałam jej na łyżeczce posmakować 'serek wiejski' i niezabardzo jej smakowal;/ ale może sprobuje z tą 'piątnicą';) Odpowiedz Link
patrice7 Re: całe jajko, twarożek... 27.05.08, 12:08 ja wlasnie zastanawiam sie nad podaniem calegoo jaja. serek wiejski mala skupie ode mnie Odpowiedz Link
dmgr Re: całe jajko, twarożek... 27.05.08, 20:07 a ten twaróg to jak dajecie? Bo ja kupiłam tą Pątnice czy jak jej tam i w sumie nie wiedziałam jak to mu dac. Zrobiłam z jogurtem nat. ale było kwaśne i pluł, przecież mu z solą, pieprzem, szczypiorkiem i smietaną nie dam? Sam twaróg też cierpki i niesmaczny. A wiejski raz ode mnie je trochę a raz pluje więc w sumie nie wiem czy lubi czy nie. Danonków itp. nie daje na razie po roczku może bo to w końcu niezdrowe i niepowinno się dawac ale nasza pediatra mówiła, ze jak dziecko mleka mało pije to mniejsze zło ten danonek ale mój mleka litrami by wsuwał więc nie ma problemu. Odpowiedz Link
sylpal13 ja daje serek z jabłkiem 27.05.08, 20:29 bo sam to faktycznie za kwaśny, białka nie daję na razie Odpowiedz Link
badowimo Bieluch 27.05.08, 21:19 ja mieszam serek bieluch z bananem:) Uwielbiamy ten ser. Tam ktoras z Was pisala, ze z sola, pieprzem i szczypiorkiem podala. Nie wiem, ja raczej bym nie przyprawiala takiemu maluchowi... Starsza tez wszystko je bez przypraw a jak juz to znikome ilosci. Odpowiedz Link