lucy_cu 13.11.08, 11:38 Mówimy na Zmorę Terecha, Tereska albo, najczęściej, Teresia. I sobie od tej "Teresi" wymyśliła "Isię". Od wczoraj tak o sobie mówi: Isia. Jest słodka normalnie do pożarcia. :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klaudia020707 Re: "Isia" :-) 13.11.08, 11:42 Słodka i tak zabójczo piękna że wymiękam:) Odpowiedz Link
anula_82 Re: "Isia" :-) 13.11.08, 11:45 fajnie :)))) mojego brata córka - Marysia tez wołała na siebie 'Isia'. Odpowiedz Link
kalinka-pl IŚ 13.11.08, 12:28 Iś tak mówił na siebie mój synek 6 lat temu, znam tą słodycz :) Odpowiedz Link
edzia.79 Re: u nas Lula 13.11.08, 12:30 na Ole mowilmy Lusia Olunia a ona na siebie Lula Odpowiedz Link
atenette Re: "Isia" :-) 13.11.08, 12:38 No to sobie sliczne zdrobnienie wymyslila :). Moja Emilka mowi na siebie "Ka" od Emilki wlasnie :). A wymieklam jak pokazalam jej w ksiazeczce obrazek matki karmiacej piersia i na pytanie "kto to?" powiedziala "mama" pokazuja karmiaca matke i "Ka" pokazujac cyckajace dziecko :) Odpowiedz Link
lucy_cu Re: "Isia" :-) 13.11.08, 13:33 Niepożarcie będzie trudne- rozwala mnie tą "Isią". :-) To jest taki fajny moment, kiedy dziecko zaczyna mówić o sobie po imieniu, coś pięknego :-) Te wszystkie Isie, Lule i Ki to jest rewelacja- mam dziś Dzień_Roztkliwiania_Się, nie przejmujcie się. ;-P Moja Emilia mówiła o sobie "Ika", właśnie odgrzebałam archiwum z jej pierwszymi słowami (mamy całą kronikę- kto kiedy co gadał; do tej pory zresztą trafiają tam śmieszne powiedzonka i dowcipy moich dzieci). A Terecha ostatnio na widok rysunku z roznegliżowaną z lekka laską (w "Fantastyce") zakrzyknęła radośnie "gliko, gliko"!!! Czyli mliko, mleko znaczy się. ;-PPPP Odpowiedz Link
atenette Re: "Isia" :-) 13.11.08, 13:46 Ja tez prowadze taka kronike :). Fajnie bedzie kiedys poczytac :) No i rzeczywiscie to takie niesamowite patrzec jak dziecko staje sie taka mala odrebna istota i z tej odrebnosci coraz bardziej zdaje sobie sprawe co m.in. objawia sie nazywaniem siebie po imieniu :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
magda7717 Re: "Isia" :-) 13.11.08, 20:25 noo super z isia - Blanka natomiast nazwala sie BIBI:D:D Odpowiedz Link
lucy_cu Re: "Isia" :-) 13.11.08, 22:14 Lata dwudzieste, lata trzydzieste...Laski w cocktailowych sukienkach, z cygaretką...Jestem Bibi...Oh, a ja mam na imię Lula... Czad, normalnie czad! :-)))) Odpowiedz Link
magda7717 Re: "Isia" :-) 13.11.08, 23:37 cienka lufka , na glowie'' czapeczka'' czarna z koronki dupeczka wypchana;-) bynajmniej nie pampersem;-)...popijaja kawke i zerkają cichaczem na przechodzacych mezczyn..a Isia gdzie?? zaraz przyjdzie ... Bawi swoją wiekową mamę żartami sasłyszanymi na statku plynącym z Indii heeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link