f3f 04.01.09, 22:34 czas zaplanować :) gdzie? jak? kiedy? :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lynettes Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 05.01.09, 09:20 ja nigdy jeszcze nie byłam ale może tym razem sie dołącze; zwykle widywałyście się w tygodniu czy weekendy? mnie w sumie wszystko jedno, teraz ostra zima więc chyba najlepiej jakaś miła knajpeczka Odpowiedz Link
andzia84 Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 05.01.09, 10:14 ja się piszę ale 26 stycznia mam giga egzamin więc wcześniej to nie bardzo, co do miejsca to może Kamila nas ugości? Odpowiedz Link
f3f Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 05.01.09, 12:23 hihih coś narazie mało chętnych - a miałyśmy się spotykać co miesiąc :) weekend chyba najlepszy bo i pracujące mamy mogą :) Odpowiedz Link
patrice7 Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 05.01.09, 13:31 Wiecie ,ze ja nigdy w Warszawie nie bylam?:) Tzn raz przejazdem;) Odpowiedz Link
zorkaa pati 05.01.09, 13:40 to teraz będziesz miała wreszcie dobry powód żeby odwiedzić stolicę;) Odpowiedz Link
agusiajasia Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 05.01.09, 14:54 Ja się piszę, póki jeszcze mogę, bo jak się Franek urodzi to będzie ciężej. No i jak dla mnie to weekend byłby najlepszy. Pati, to przyjeżdżaj do nas!! Odpowiedz Link
kamila_m_g Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 05.01.09, 15:02 A ja tak sobie myślałam, żeby po prostu odgórnie zarządzić, że np. pierwsza lub ostatnia sobota/niedziela miesiąca o godzinie 10.00. I tak co miesiąc. Raz jedne będą mogły, w następnym miesiącu inne, ale zawsze będzie wiadomo, że jest stały termin co miesiąc. Teraz już nasze dzieci potrafią się bawić z innymi dziećmi, są bardziej komunikatywne i napewno bardzo dużo wyniosą z takich spotkań. Co wy na to? Odpowiedz Link
patrice7 Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 05.01.09, 15:08 Byloby super:) Szkoda ,ze Warszawa tak daleko:) Odpowiedz Link
andzia84 Pati 05.01.09, 20:09 wsiadaj w pociąg i przybywaj, 26 mój nm wyjeżdża i będe sama samotna :) a miejsca duużo Odpowiedz Link
andzia84 Re: Pati 06.01.09, 10:36 nie wyrzucam tylko sam sobie jedzie i mnie zostawia :) Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 05.01.09, 20:56 pomysl kamili jest fajny. dla mnie jednak godzina zbyt wczesna - przed drzemka moj syn jest supermarudny Odpowiedz Link
kamila_m_g Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 06.01.09, 09:55 Oczywiście coś można zmienić w mojej propozycji, ale istotą jest by był wyznaczony termin raz w miesiącu. Taki stały termin. Odpowiedz Link
e-ness Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 06.01.09, 10:47 ja bardzo chetnie, tylko ta godz:((( ja zdecydowanie wole popołudniowe(13-14) jak moj dziec zje i dobrze sie wyspi. A moze jakis plac zabaw z mozliwoscia wypicia kawki/herbatki? Latwiej wtedy ogarnac "towarzystko " Odpowiedz Link
lynettes Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 06.01.09, 12:21 Bardzo popieram e-ness: godzina dla mnie też super... i miejsce też chętnie coś dla mamy i dziecka w jednym Odpowiedz Link
e-ness Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 06.01.09, 12:29 Kochana ja to do ciecie bede miała interesa;) co bys moje ogromne cielsko ujeła w obiektyw:D moze sie zmieszcze, w najgorszym razie moze byc fota panoramiczna:) napisze do Ciebie jak troche sie ogarne z robota:) prasowanie czeka, aja co...? na forum sobie siadłąm:) Trafiłam szósteczkę w dniu moich 21 urodzin...życie jest piękne:) jestem taka duuuża.... Odpowiedz Link
lynettes Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 06.01.09, 12:59 Nie ma sprawy; ja wczoraj odwaliłam tę pańszczyznę: zarzuciał M jak...(wiadomo co) i prasowałam.... jakoś poszło mimo, że zmęczona byłam po fitnesie...eh Polka twarda musi być :-); to jak z tym spotkaniem, ja chętna i gotowa Odpowiedz Link
kamila_m_g Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 06.01.09, 13:00 Hmmm Do głowy mi przychodzi ogród jordanowski na Odyńca, ale teraz to jednak trochę zimno. No i w weekendy jest tam od groma ludzi, dzieci i wogóle. Miejsce polecam, place zabaw podzielone są wiekowo, wyłożone tartanem. Latem są przedstawienia dla dzieci. Naprawdę fajne miejsce. Możemy tam spotykać się jak będzie już ciepło i dzieci będą mogły spokojnie buszować w piaskownicy. Odpowiedz Link
f3f Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 06.01.09, 13:37 Kamila fajny pomysł z tym stałym terminem :) poniewaz na pierwszy wekend się już nie załapiemy ;) proponuje ostatnią sobotę miesiąca - czyli w styczniu 31. Co do godziny do nigdy nie dopasujemy tak aby wszystkie dzieciaczki były po drzemce (np MIchał spi 12-14) jako, że ostatnie spotkanie było o 10 rano to może kolejne ustawimy na popołudniu np 15? i będziemy zmieniać godziny - to za każdym razem inne dzieci pomarudzą ;) Jesli chodzi o miejsce to latem rzeczywiście najlepszy bedzie jakis plac zabaw czy park - ale teraz lepiej pod dachem :) W weekendy sale zabaw są strasznie okupowane, więc jak juz to tylko rezerwacja (ale to sporo kosztuje). teraz mamy już jedną "metę" z pyszną kawką u Kamili - możemy jeszcze kilka miejsc wyszukać i umawiać się to tu to tam :) tym razem możemy wypróbowac to miejsce: czasdzieci.pl/warszawa/katalog/id,5237201-kofifi_kawiarnia_dzieci.html Odpowiedz Link
f3f Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 06.01.09, 13:39 Chociaż ja to b. chetnie się spotkam u Kamili bo mam juz trasę obcykaną :D Odpowiedz Link
kamila_m_g Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 06.01.09, 13:59 W ten karimbie są chyba tylko 2 stoliki, tak ze zdjęć widać, ale może też są z tyłu. No i trzeba by pewnie wziąść kaskę na jakieś fajne zabawki. Właśnie widziałam fajną wycinankę( choć Klara za mała) zakładanie ubranek z papieru na postacie. Ja też takie coś miałam jak byłam mała. Pamiętam, że bardzo lubiłam dorabiać nowe ubranka itp. Odpowiedz Link
kamila_m_g Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 06.01.09, 14:00 Ja oczywiście zapraszam Odpowiedz Link
lynettes Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 06.01.09, 15:29 sądzę, że w weekend bez rezerwacji się nie obędzie - wszędzie będzie tłoczno, zwłaszcza po południu; trzeba się liczyć z tym, że może nie być miejsc i co wtedy? będziemy tłumem szukać stolików; proponuję więc albo rezerwację albo może faktycznie Kamila nas ugości jeśli może nam zapewnić miejsca; jeśli nie to może poszukamy czegoś innego, jestem fajnką Gagi, jak kiedyś pisałam, oni promują lokale dla rodziców z dziećmi, może zajżycie na ich stronke i coś wam się spodoba: gagamag.pl/miejsca.php?cat=4&sub=10 Odpowiedz Link
kogosia Re:lynettes 06.01.09, 15:56 Super ta Gaga. Ja jestem za miejscem własnie w takim stylu Odpowiedz Link
lynettes Re:lynettes 06.01.09, 19:21 podoba mi się ta czekoladziarnia, tzn z opisu, z tych miejsc na stronie Gagi byłam tylko w Akuku i Mufce ale to chyba za małe lokale dla nas Odpowiedz Link
kamamama2 Re:lynettes 06.01.09, 21:55 Ja się dostosuję do miejsca i godziny. Dobrej godziny dla wszystkich i tak nie wymyślimy, bo dzieciaki inaczej mają rozplanowany dzień, ale raz miesiącu można to lekko zaburzyć :) Odpowiedz Link
f3f to co? 31 stycznia w Amorze? 06.01.09, 22:04 tylko lepiej jakąś rezerwacje zrobić - najlepiej tego koło tego kącika dla dzieci :) Czekoladziarnia AMOR Warszawa, ul. Marszałkowska 17 (naprzeciwko Szpitala Dziecięcego przy ul. Litewsk czekoladziarniaamor.pl Odpowiedz Link
lynettes Re: to co? 31 stycznia w Amorze? 06.01.09, 22:06 dziewczyny to napiszcie czy wam pasuje ten termin oraz miejsce i jaka godzina; też uważam, że trzeba zrobić rezerwację; o jakiej grupie mówimy, zwykle ile was przybywało? Odpowiedz Link
f3f Re: to co? 31 stycznia w Amorze? 06.01.09, 22:21 Takie "kawiarniane" spotkanie to było chyba tylko jedno - w grudniu, zapowiadało się 11 dziewczyn, było 7 mam, kilku tatusiów i chyba 10 dzieci. wczesniejsze spotkania to były w parkach lub u dziewczyn w domu ale to już b. dawno. Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 07.01.09, 10:03 ja sie zglaszam jako chetna na spotkanie - miejsce jest mi obojetne. moze byc czekoladziarnia, byle nie rano. Odpowiedz Link
lynettes zarezerwowałam 07.01.09, 10:56 dziewczyny dzwoniłam tam i wstępnie zrobiłam rezerwację na 31.01 godzina 15, ok 10 osób, koło tego kącika dla dzieci mają jakieś 2 stanowiska z większą ilością miejsc siedzących i te miał nam Pan przypisać; jeśli jakieś zmiany to dajcie znać, powyżej 10 osób doliczają jeszcze serwis w wysokości 10% rachunku więc dobrze by było wcześniej wiedzieć ile nas faktycznie będzie; pozdrawiam Odpowiedz Link
agusiajasia Re: zarezerwowałam 07.01.09, 12:51 Ja nie mogę nic powiedzieć na 100%, bo pod koniec stycznia będę tuż przed terminem i nie wiem, czy będę w stanie przyjechać. W razie gdybym nie dała rady to dam znać, ale chciałabym się spotkać. Najwyżej przyjadę bez Zosi :) Odpowiedz Link
anula_82 Re: zarezerwowałam 07.01.09, 13:00 to wypijcie za moje zdrowie tego 31.01, ja choć mam święto tego dnia, nie moge sobie łyknąć :):):) bawcie sie dobrze Odpowiedz Link
kamila_m_g Re: zarezerwowałam 07.01.09, 16:24 Nigdy w tej czekoladziarni nie byłam, więc chętnie zobaczymy to miejsce z Klarką. Tylko, że ja to jestem maniaczka kawowa a nie czekoladowa...... Odpowiedz Link
e-ness Re: zarezerwowałam 07.01.09, 16:36 ja bede!!! dla mnie to ostatni dzwonek bo 3-4 mam cc:)godz 15 superrrr:) Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: zarezerwowałam 07.01.09, 16:57 może i nam wkońcu uda się dotrzeć :-) Odpowiedz Link
f3f Re: zarezerwowałam 07.01.09, 22:04 super - my też się zgłaszamy na tydzień przed będzie trzeba zrobić wątek przypominający to się wyklaruje ile nas będzie :) Odpowiedz Link
f3f Re: zarezerwowałam 07.01.09, 22:04 super - my też się zgłaszamy na tydzień przed będzie trzeba zrobić wątek przypominający to się wyklaruje ile nas będzie :) Odpowiedz Link
kamamama2 Re: Warszawskie spotkanie styczniowe :) 08.01.09, 10:09 Dl;a mnie godzina najgorsza z możliwych, bo ok 14 wypada jedyne w dzien spanie Rozalki, ale spróbujemy coś wymyśleć, najwyżej wyjdę wcześniej i pojeżdżę w kółko samochodem, to się prześpi :) Odpowiedz Link