dorka3078 21.04.09, 07:56 Myślami jestem już przy komunii i cały czas myślę co tu podać ,jak wiadomo fundusze nie są nieograniczone więc rzućcie jakimiś super sprawdzonymi przepisami Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olus-ia80 Re: potrzebne super przepisy na odświętne menu ,t 21.04.09, 08:02 To zależy co lubicie. Jakie duże przyjęcie . Czy mocno czasochłonne to ma być czy potrawy maja być szybkie i czy takie żebyś mogła je zrobić wcześniej . Pytam bo są takie potrawy , które możesz zrobić tydz wcześniej zamrozić i są nawet lepsze - mam na myśli np paszteciki, wkładasz do piekarnika zamrożone i są lepsze niż świeże + barszcz czerwony zrobiony dzień wcześniej i 1 danie ok . Podrzucę Ci jakieś menu jak napiszesz coś więcej - jestem kucharzem :) Odpowiedz Link
dorka3078 Re: potrzebne super przepisy na odświętne menu ,t 21.04.09, 08:14 olus-ia z nieba mi spadłaś, przyjęcie będzie na 20 osób ,wszystko będę robiłą sama więc rzeczywiście część mogłabym przygotować wcześniej i pomrozić ,już myślałam nawet że zrobię i ziemniaki i kopytka a te paszteciki co napisałaś to do barszczu tak? wiem że pieczesz też torty poradź mi (raz w życiu piekłam ) czy bardziej się opłaca samemu czy kupić , bo ceny mnie zaczynają przerażać ,no i boje się że mi nie wyjdzie Odpowiedz Link
olus-ia80 Re: potrzebne super przepisy na odświętne menu ,t 21.04.09, 08:18 Zaklikaj 10677994 będzie szybciej. Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: potrzebne super przepisy na odświętne menu ,t 21.04.09, 11:31 ja ci napiszę co ja robiłam karkówka pieczona podana z malutkimi marcheweczkami, brokułami z sosem ciemnym pieczeniowym winiary -PYCHA i szybko się robi -tez można wcześniej przygotować zawijasy z serem i szynką w środku, kotleciki z szynki rosół do obiadu tradycyjna mizeria i kapusta pekińska z ogórkiem kiszonym plastry szynki babuni z serem białym w środu (przyprawionym szczypiorkiem, pieprzem i solą) Pycha i tanie sałatka: pierś kurczaka, kukurydza, ananas,cury, majonez PYCHA i tania sałatka: ciemne winogrona (przekrojone na pół wydrylowane z pestek), ananas, orzechy włoskie, szynka,kukurydza, majonez PYCHA sałatek było po jednej nie duże salaterce do tego mieliśmy własne wyroby: wędzona szynka, schab, kurczaki, boczek, żeberka My żeby wyszło taniej zakupiliśmy pół tusze za 265 zł. Miała ok 36kg. Na wszystkie te dania (oprócz rosołu i kurczaków) wykorzystaliśmy z tego świniaka. Było u mnie z dziećmi 30 osób wydałam w sumie ok 700 zł. z sokami, przystawkami, ciastem i owocami jakby co gg 6255003 trzymaj się znam ten "zwariowany czas" :-) Odpowiedz Link
lipiec_2007 a.zaborowska 21.04.09, 11:43 matko i corko. to wyglada jak menu weselne :) i juz od samego czytania sie zmeczylam, wiec gdzie tu mowic o przygotowaniu takiej uczty. podziwiam i juz teraz zaloze fundusz komunijny. Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: potrzebne super przepisy na odświętne menu ,t 21.04.09, 15:54 nie nie że te 36kg mięsa podałam na komunnie :-) nie nie wykożystałam tylko z tego mięso A mówisz, że dużo? Kurde jakoś nie zauważyłam, żeby dużo zostało po przyjęciu. Tak to jest jak sie ma apetytowa rodzinke :-) Odpowiedz Link