quacharell 19.05.09, 14:42 dziewczyny, po jakim czasie odstawienia smoka u maluchow mozna powiedziec ze odsmoczkowany ??? tak pi razy oko ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borowka78 Re: odsmoczkowanie 19.05.09, 15:51 hmmm..nie wiem ;-) Szymon po dwóch dniach zapomniał o smooku! Odpowiedz Link
quacharell Re: odsmoczkowanie 19.05.09, 16:04 HA ! czyli moge powiedziec ze moj tez odsmoczkowany ?? od soboty popoludniu bez smoka !!! no czasem tylko cos mu sie przypomni - pokazujemy ze smok sie zepsul (obcielismy koncowke) - patrzy - mowi nionio be i idzie do swoich spraw ;))) ech, jakiesz to szczescie.. Odpowiedz Link
quacharell Re: odsmoczkowanie 20.05.09, 09:39 ?? serio ??? whow.. to juz 3,5 dnia bez smoka!!! rany ja w to nie wierze... nie wierze ze tak latwo, ze to juz.. a tak sie balam ;) Odpowiedz Link
aurinko Re: odsmoczkowanie 20.05.09, 09:43 Moja bez smoczka prawie 2 miesiące i co? Jak widzi dziecko w wózku to woła "dzidziuś-dyduuuu!!!" czyli że dzidziuś ma smoczek. Widać, że nie zapomniała i jestem pewne, że jakbym jej teraz dała smoczek to ciągnęłaby z radością. Do tego zawsze na wszystkich fotkach, reklamach itp. zauważy smoczka, ja nie zobaczę a ona w sekundę! Odpowiedz Link
klaudia020707 Re: odsmoczkowanie 20.05.09, 10:01 U nas odsmoczkowana była chyba pierwszego dnia kiedy jej zabraliśmy smoczek. Tak po prostu do spania dostała ulubione maskotki ale smoka już nie (to było tak na próbę) i nie opomniała się!!!!:) Zasypianie przez kilka dni trwało dłużej, zrezygnowała całkowicie z drzemek. Teraz śpi od 8 do 7. Jak widzi jakieś dziecko ze smoczkiem to nie reaguje. Klaudia bez smoczka od 1 maja:) Zachęcam do próbowania, bo czasami wydaje nam sie że dziecko jeszcze nie gotowe a tu dzieciaki potrafią nas zaskoczyć. Jest tylko jedno ale, to rodzic czasami musi podjąć decyzje a nie czekac aż dziecko samo powie, że nie chce juz smoczka. Odpowiedz Link
quacharell Re: odsmoczkowanie 20.05.09, 10:07 no wlasnie, u nas tez z zasypianiem dluzej sie schodzi;( ale uwazam ze cos za cos ;))) ale jestem zachwycona, maly tez na pewno tak szybko nie zapomni, ale to juz nie jest to co bylo.. (wczesniej co 5 minut wolal NIONIO !!!!!!) Odpowiedz Link
a090707 Re: odsmoczkowanie 20.05.09, 11:14 To ja jeszcze dodam, ze moj tez dluzej zasypial bez smoka- nawet 1,5 godz w dzien, bo noca bylo w miare dobrze. Teraz juz jest ok. no i jak widzi smoka wcale nie reaguje- jakby nie wiedzial co to takiego :) Strasznie sie balam odsmoczkowania, a to juz 2 m-ce bez smoka i poszlo szybko ( maly sam zapomnial wziac go do snu i tak zostalo ) Odpowiedz Link
joasia83m Re: odsmoczkowanie 20.05.09, 12:16 Dawid jest częsciowo odsmoczkowany. mozna tak to nazwac? w nocy usypia bez smoka szybko i ladnie. dzieki temu noce staly sie cudowne, bez pobudek, poza gadaniem przez sen:) a na poludniowa drzemke nie udalo mi sie wyeliminowac ssacza, moze i do konca tez mi na tym nie zalezalo, bo co mamy juz 3 cia nianie w ciagu 3 miesiecy, wiec tak prosciej. ale jak tylko usnie, wyjmujemy smoka z buzi. nadal niezmiernie kocha smoczki. jak klade Dawida w dzien, z blagalnym wzrokiem, ze strachem ze moze nie dam, wola, wymienia wszystkie kolory smoczkow jakie ma "a może niebieski, a może zielony, a może żółty smoczek mama da" :D Odpowiedz Link
quacharell Re: odsmoczkowanie 20.05.09, 12:19 o rany!!! Twoj Dawid tak slicznie mowi?? i na kolorach sie zna ??? whow... jestem pod wrazeniem.. Odpowiedz Link