lee_a 17.06.09, 12:47 kochana, napisalasa, ze robisz kurs doradcy laktacyjnego. jaki to mniej wiecej koszt? jak dlugo trwa kurs? gdzie się odbywają takie kursy/praktyki? Będę ci wdzięczna za info ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucy_cu Re: lucy_cu 17.06.09, 13:02 www.laktacja.pl/index.php?option=com_content&task=category§ionid=12&id=56&Itemid=136 Miałam zaczynać w kwietniu, ale akurat w przededniu mojego wyjazdu Teresia dostała rzygawki i nie pojechałam- bałam się ją zostawić na 3 dni z rotawirusem, a bez mojego mleka. Startuję od września. Na razie mam kupione w KUKP skrypty i czytam, czytam bez końca. ;-) Jesli masz pytania, najlepiej zadzwonić do niejakiej p. Moniki pod podany na stronie numer telefonu- wszystko Ci wytłumaczy. Koszty też podane na stronie. :-) Odpowiedz Link
lee_a Re: lucy_cu 17.06.09, 13:15 dzięki, ciekawe czy można to zrobić w Poznaniu czy tylko w W-wie... Odpowiedz Link
lucy_cu Re: lucy_cu 17.06.09, 13:27 Przeważnie w Warszawie niestety. W Poznaniu był wyjątkowo kurs w lutym tego roku, ten podstawowy, dla liderów grup wsparcia, nota bene tłumy na niego waliły, było bardzo duże zainteresowanie- też się wybierałam, ale wtedy nie było mojego męża i nie miałam z kim zostawić dzieci. W Poznaniu mam rodzinę, też mi dużo bardziej odpowiada Poznań niż Warszawa. Możesz zadzwonić i popytać, może coś wiedzą. W Warszawie jest możliwość rezerwacji noclegów (załatwia to KUKP), w hotelu pielęgniarek, za niewysoką opłatą. Odpowiedz Link
atenette Re: lucy_cu 17.06.09, 14:43 Gdyby nie wysoki koszt to już bym się decydowała :). Odpowiedz Link
burdziaa Re: lucy_cu 17.06.09, 22:09 Dziewczyny gdzie Wy widzicie ten cennik , cos nie moge znalezc Odpowiedz Link
lucy_cu Re: lucy_cu 18.06.09, 09:25 Ale ślepowrony z Was ;-P 550 kurs podstawowy- trzeba wejść na "szkolenia" po lewej, a potem opisy kursów. :-) Odpowiedz Link
atenette Re: lucy_cu 18.06.09, 12:32 No ale podstawowy to chyba niewiele daje prawda? Żeby zostać doradcą laktacyjnym trzeba ukończyć ten kurs problemy laktacji, który kosztuje coś 1600zl. Odpowiedz Link
lucy_cu Re: lucy_cu 18.06.09, 13:15 POdstawowy nic nie daje tak naprawdę. Możesz sobie po nim prowadzić grupę wsparcia dla matek. Ale musisz go skończyć, żeby Cię zapisali na ten kurs już właściwy (oczywiście jeżeli nie masz nic wspólnego z medycyną- przedstawiciele zawodów medycznych od razu zapisują się na "Problemy w laktacji" dla kandydatów na CDL). Odpowiedz Link