debest3 Re: Pro 12.05.07, 16:42 dziś w sali widowiskowej Luna żarskiego Domu Kultury odbył sie przegląd artystyczny "Pro Arte" w którym udział wzięły zespoły tanecznie z powiatu żarskiego ,no właściwie to z samych Żar,bo tylko jeden zespół był z Lubska,poziom artystyczny był dość wysoki i naprawdę byłem zachwycony(to ze brała w nim udział moja córka raczej chyba nie ma nic do rzeczy)ale nie o tym chcę pisać,bardzo oburzyła mnie postawa żarskiej młodzieży która chamskimi epitetami głośno komentowała występ młodzieży z Lubska,smucić moze fakt że w dużej części była to młodzież która sama przed chwilą tańczyła na scenie,to byli gimnazjaliści,czy mnie sie wydaje ale jest to szkoła w której najwięcej widać właśnie chamstwa ,wulgarności a nawet bandyckich zachowań?Szkoda sie rozpisywać ale bardzo byłem tym zachowaniem zbulwersowany zwłaszcza że do chóru krytykantów dołączyły niektóre panie,pomimo tego że występ sie nawet nie zaczął...wstyd mi za tę hołotę bo inaczej ich nazwać nie mozna Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Pro 12.05.07, 16:44 Trzebaby zapytać jednego gnoja z drugim - w czym Żary są lepsze od Lubska? Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: Pro 12.05.07, 17:00 sibeliuss napisał: > Trzebaby zapytać jednego gnoja z drugim - w czym Żary są lepsze od Lubska? ale ja nie podejrzewam żeby z tego pytanie cokolwiek zrozumiał...musiałbym go pytać mocno fizycznie Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Pro 12.05.07, 23:02 sibeliuss - przeciez to gowniarskie ekscesy w nich bardzo czesto wykorzystywane sa ksenofobiczne hasla, IMHO nie nalezy tego brac na powaznie a z tym walczyc, warto by debest3 zlozyl skarge na zachowanie uczniow do zwierzchnika opiekuna zarskiej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: Pro 12.05.07, 23:08 croolick napisał: > sibeliuss - przeciez to gowniarskie ekscesy w nich bardzo czesto wykorzystywane > sa ksenofobiczne hasla, IMHO nie nalezy tego brac na powaznie a z tym walczyc, > warto by debest3 zlozyl skarge na zachowanie uczniow do zwierzchnika opiekuna > zarskiej grupy. opiekuna?przeciez tam było ich multum a nie jedna grupa,chodzi w duzej cześci o widownię Odpowiedz Link Zgłoś
bnq58 Re: Pro 20.05.07, 11:22 Lubsko - Żary; Zielona Góra - Gorzów; Bydgoszcz - Toruń; mówi to Panu coś? Odpowiedz Link Zgłoś
bnq58 Re: Pro 20.05.07, 11:20 Lubsko - Żary; Zielona Góra - Gorzów; Bydgoszcz -Toruń; mówi to Panu coś? Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: Pro 20.05.07, 13:40 bnq58 napisał: > Lubsko - Żary; Zielona Góra - Gorzów; Bydgoszcz -Toruń; mówi to Panu coś? nie jest to tłumaczenie dla chamstwa i braku obiektywizmu,powiedziałbym raczej fatalne wzorce,brak nalezytego nadzoru nad wychowaniem,brak czasu i spłycanie pojecia edukacji PS Za moich czasów było to raczej Lubsko-Jasień,ale nigdy to nie uwidaczniało sie to w taki sposób na imprezach kulturalnych Odpowiedz Link Zgłoś
bnq58 Re: Pro 20.05.07, 15:43 masz racje! Tylko jak z tym dotrzeć do tych z zar? Konflikt Lubsko-Jasień nie przyniósł korzyści żadnej ze stron (gdzie dwóch się kłóci tam trzeci (Zary) korzysta, albo zgoda buduje, a niezgoda ruinuje - dziś i Jasień i Lubsko są uzależnione od Żar, które pozbawiły nas wszystkiego co tylko się dało nie pozostawiając złudzeń KTO TU RZąDZI! Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: Pro 12.05.07, 23:27 ...a tak na marginesie dodam że musiałem uspokoic fana tańców(tak raczej ironicznie,bo akurat występy go najmniej interesowały)otoczonego wieńcem podekscytowanych nastolatek, bo zachowywał sie jakby był na występie tej grupy hip hopowej ,tej która zasłynęła na ostatniej majówce tym,ze śpiewali teksty nadające sie raczej na godzinę 23.00(i znów głosy oburzenia ludzi którzy przeciwko temu stekowi wulgaryzmów protestowali olano)...a może sie starzeję i nie potrafie zauważyc zdolnych artystów? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Pro 12.05.07, 23:32 Hip-hop bez wulgaryzmów to jak bezalkoholowe piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: Pro 13.05.07, 13:38 sibeliuss napisał: > Hip-hop bez wulgaryzmów to jak bezalkoholowe piwo. w porządku rozumiem,ale dlaczego mam swojemu dziecku uszy zatykać ?hmm tylko że to były prawie same wulgaryzmy z niewielkimi wtrętami normalnego języka,uważam że jak ktoś wyraża swoją aprobatę na zaśmiecanie języka w ten sposób to jego sprawa,ale nie musi tego wszem i wobec propagować ,sam nie jestem święty i czasem zdarza mi się rzucić grubszym słowem ,ale nie dawajmy na to powszechnego przyzwolenia! i tak przechodząc koło grupek młodzieży uszy więdną..... Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Pro 13.05.07, 18:01 Może po prostu zabroń dziecku słuchania takiego rodzaju muzyki? Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: Pro 13.05.07, 18:06 sibeliuss napisał: > Może po prostu zabroń dziecku słuchania takiego rodzaju muzyki? a jak to sobie wyobrażasz?impreza na wolnym powietrzu kupa ludzi z dziecmi ,to jak? organizator ma powiedzieć,drodzy państwo teraz wystapi zespół np.Ble Ble ratamatam prosze wrócić za pół godziny? Odpowiedz Link Zgłoś