Dodaj do ulubionych

Towarzyszko Wójcik

18.10.04, 00:22
Towarzyszko Wójcik czekamy na Wasz gest dobrej woli: oddajcie to co przy
pomocy "komuny" otrzymaliście. Odznakę im. Janka Krasickiego możecie sobie
zostawić na pamiątkę dawnych czasów. I raczej nie sięgajcie towarzyszko po
Enklawę Historyczną, bo komu jak komu, ale Wam nie wypada...
Obserwuj wątek
    • krzysztofplebs Re: Towarzyszko Wójcik 20.10.04, 23:57
      krzysztofplebs napisał:

> Towarzyszko Wójcik czekamy na Wasz gest dobrej woli: oddajcie to co przy
      > pomocy "komuny" otrzymaliście. Odznakę im. Janka Krasickiego możecie sobie
      > zostawić na pamiątkę dawnych czasów. I raczej nie sięgajcie towarzyszko po
      > Enklawę Historyczną, bo komu jak komu, ale Wam nie wypada...
      Jeszcze towarzyszko Wójcik nie oddaliście ?! Do dzieła! Do roboty!!!
    • eraser19 Re: Towarzyszko Wójcik 28.10.04, 23:06
      krzysztofplebs napisał:

> Towarzyszko Wójcik czekamy na Wasz gest dobrej woli: oddajcie to co przy
      > pomocy "komuny" otrzymaliście. Odznakę im. Janka Krasickiego możecie sobie
      > zostawić na pamiątkę dawnych czasów. I raczej nie sięgajcie towarzyszko po
      > Enklawę Historyczną, bo komu jak komu, ale Wam nie wypada...
      Ja też, ja też chcę Odznakę im. Janka Krasickiego i tę działkę po Wójcikowej...
      • szepiet.07 Re: Towarzyszko Wójcik 31.10.04, 13:10
        Oddała czy nie oddała?!
        • szepiet.07 Re: Towarzyszko Wójcik 01.11.04, 00:25
          Wstydźcie sie towarzyszko Wójcik, ja jako stary komuch apeluję do Was po raz
          ostatni - oddajcie społeczeństwu to, co bezprawnie dała Wam komuna za zasługi!
          • eraser19 Re: Towarzyszko Wójcik 01.11.04, 00:57
            To jeszcze stara cipa nie oddała?! Trzeba jej to po prostu zabrać skoro nie
            rozumie po polsku!
            • krzysztofplebs Re: Towarzyszko Wójcik 03.11.04, 02:26
              I ciągle nic!!!
              • krzysztofplebs Re: Towarzyszko Wójcik 03.11.04, 07:59
                Towarzyszko oddaj co nie twoje!!!
                • nikita121 Re: Towarzyszko Wójcik 04.11.04, 00:09
                  krzysztofplebs napisał:

> Towarzyszko oddaj co nie twoje!!!
                  No towarzyszko do roboty!!!
                  • szepiet.07 Re: Towarzyszko Wójcik 04.11.04, 00:24
                    nikita121 napisała:

> krzysztofplebs napisał:
                    >
                    > > Towarzyszko oddaj co nie twoje!!!
                    > No towarzyszko do roboty!!!
                    Mówiłem Wam towarzyszko Wójcik Jadwigo: nieładnie, bardzo nieładnie!!!
                    • eraser19 Re: Towarzyszko Wójcik 05.11.04, 00:47
                      szepiet.07 napisał:

> nikita121 napisała:
                      >
                      > > krzysztofplebs napisał:
                      > >
                      > > > Towarzyszko oddaj co nie twoje!!!
                      > > No towarzyszko do roboty!!!
                      > Mówiłem Wam towarzyszko Wójcik Jadwigo: nieładnie, bardzo nieładnie!!!
                      No towarzyszko, ruszaj się!!!
                      • szepiet.07 Re: Towarzyszko dałaś 06.11.04, 22:23
                        .. popalić, bo nic więcej nie możesz. Fajnie wyglądałaś towarzyszko taka
                        rozkraczona, tylko zapominałaś nauczonych na izust kwestii. Z jakiej republiki
                        b. ZSRR jesteś komuszku?
                        • obserwator.2236 Re: Towarzyszko dałaś 06.11.04, 22:58
                          Nawierno!
                          • eraser19 Re: Takiej towarzyszki 06.11.04, 23:14
                            ... to się nawet ruskie komuchy wstydzą, gdzie to się takie truchło ulęgło?
                            • obserwator.2236 Re: Takiej towarzyszki 06.11.04, 23:31
                              A kto to ulęgł takie go paszkwila? Jejo atiec dumał, szto eto budziet malczik.
                              Radowałsia, kagda uwidzieł rebionko. Tagda skazał: Ty budziesz wielikom
                              czieławiekom, ty nawierno budziesz gienerałom! Kagda uwidzieł, szto eta
                              dziewuszka skazał: A job twaju mać! Ty nawierna budziesz blać! I szto? Jest kak
                              dumał...
                              • eraser19 Re: Takiej towarzyszki 06.11.04, 23:37
                                obserwator.2236 napisała:

> A kto to ulęgł takie go paszkwila? Jejo atiec dumał, szto eto budziet
                                malczik.
                                > Radowałsia, kagda uwidzieł rebionko. Tagda skazał: Ty budziesz wielikom
                                > czieławiekom, ty nawierno budziesz gienerałom! Kagda uwidzieł, szto eta
                                > dziewuszka skazał: A job twaju mać! Ty nawierna budziesz blać! I szto? Jest
                                kak
                                >
                                > dumał...
                                Tak, toczno, prosto blać
                                • obserwator.2236 Re: Eto mało 06.11.04, 23:57
                                  Blać? Eto mało. To nieznaju użie kak skazać...
                                  • szepiet.07 Re: Eto mało 07.11.04, 00:16

> Blać? Eto mało. To nieznaju użie kak skazać...
                                    Masz rację OBSERWATORZE, jak zwykle!
                                    • obserwator.2236 Re: Dzięki... 07.11.04, 00:38
                                      Oj SZEPIET. Czasami podpadasz mi, a czasami potrafisz mnie docenić. Wielkie
                                      dzięki. Wiesz, że czasami jestem dumny z siebie, co prawda rzadko...ale dobre i
                                      to
                                      • szepiet.07 Re: Dzięki... 07.11.04, 12:36

> Oj SZEPIET. Czasami podpadasz mi, a czasami potrafisz mnie docenić. Wielkie
                                        > dzięki. Wiesz, że czasami jestem dumny z siebie, co prawda rzadko...ale dobre
                                        i
                                        >
                                        > to
                                        Wyobraź sobie, że ja też!
                                        • eraser19 Re: Co wam tak się zebrało? 07.11.04, 15:31
                                          Co Was tak naszło na te podziękowania? A fafiki na wesołowskim forum wczoraj
                                          ujadały aż do zamknięcia kawiarenki internetowej!
                                          • krzysztofplebs Re: Co wam tak się zebrało? 08.11.04, 00:20
                                            eraser19 napisał:

> Co Was tak naszło na te podziękowania? A fafiki na wesołowskim forum wczoraj
                                            > ujadały aż do zamknięcia kawiarenki internetowej!
                                            A niech sobie ujadają - karawana jedzie dalej!
                                            • nikita121 Re: Czeba odac czeba 09.11.04, 23:56
                                              Nu, towarzyszko czeba odać, czeba...
                                              • eraser19 Re: Czeba odac czeba 10.11.04, 00:22
                                                Oj czeba, oj czeba, oj czeba!!!
                                                • krzysztofplebs Re: Wspomnienia... 20.11.04, 01:32
                                                  Gorzej, że ta epidemia głupoty, niekompetencji, nietolerancji, wręcz rasizmu
                                                  dotknęła 7 radnych ( ten ósmy jest akurat cwaniakiem pierwszej kategorii)i
                                                  kilku osób grających w tej samej drużynie. Można, na mnie Plebsie, wieszać psy,
                                                  mogę się wielokrotnie mylić, ale okazuje się, że to nie tylko moje wymysły...
                                                  Swojego czasu pracowałem w Komisji Rewizyjnej Towarzystwa Prasy Lokalnej razem
                                                  z wdową po bohaterze z NSZ z Gór Świętokrzyskich. Jak się okazało, była
                                                  jednocześnie ławnikiem Sądu Rejonowego dla Warszawy Pragi ( w którym wówczas
                                                  ławnikiem była również Jadwiga Wójcik. Ludzie, co ta starsza, wykształcona pani
                                                  ( uniwersytecki wykładowca) mi opowiadała o drugim ławniku - Jadwidze W.
                                                  tolerowanym wówczas tylko dlatego, że jej wychowanka była w tym Sądzie na
                                                  wysokim stanowisku. To się w głowie nie mieści. Takiej pazerności podobno w
                                                  Alejach Solidarności jeszcze nie widzieli...
                                                  • obserwator.2236 Re: Wspomnienia... 20.11.04, 01:39
                                                    Pazerność jak pazerność,ale taki tłumok ławnikiem?!
                                                  • nikita121 Re: Wspomnienia... 20.11.04, 01:42
                                                    Przecież tłumok był w dodatku nauczycielem, no ale jak się było
                                                    żoną "dygnitarza" gdzieś spod Sokółki PZPR, to o czym my tu rozmawiamy. Potężna
                                                    pozycja startowa!
                                                  • obserwator.2236 Re: Wspomnienia... 20.11.04, 01:47
                                                    Po Twoich wypowiedziach i dokładnej znajomości przeszłości tłumoka, odnoszę
                                                    wrażenie, że uczył Cię...Czyżbym się mylił?
                                                  • nikita121 Re: Pudło... 20.11.04, 02:05
                                                    Po Twoich wypowiedziach i dokładnej znajomości przeszłości tłumoka, odnoszę
                                                    wrażenie, że uczył Cię...Czyżbym się mylił?
                                                    OBSERWATORZE - pudło jak stąd do Sokółki czy innej wiochy! Tłumok przyszedł i
                                                    rzucili go do LO ( "na bazie i po linii")ze względu na męża partyjniaka, po 3
                                                    latach pobytu dali tłumokowi jako zasłużonemu działkę. A potem tłumok sobie nie
                                                    radził, co widać słychać i czuć i spuścili to coś do Cisia. Ja naprawdę miałam
                                                    wspaniałą profesorkę polskiego w LO w Sulejówku - tłumok mógłby u niej pracować
                                                    wyłącznie jako pucybut, chociaż to nie jest damski zawód...
                                                  • obserwator.2236 Re: Pudło... 20.11.04, 20:47
                                                    No rzeczywiście, że pucybut to nie jest odpowiednie zajęcie dla kobiety, ale
                                                    szczerze mówiąc ona najbardziej widzi mi się w tej "profesji". Żartowałem, że
                                                    Cię uczyła...W końcu Twój poziom, a jej to ogromna rozbieżność. Uwierzyłbym,
                                                    gdyby było odwrotnie, ale po wypowiedziach sądzę, że jesteś za młoda by być
                                                    belfrem tego nieuka...
                                                  • krzysztofplebs Re: Pudło... 20.11.04, 21:06
                                                    Ten nieuk pobierał nauki gdzieś w okolicach Sokółki...
                                                  • eraser19 Re: Pudło... 21.11.04, 02:09
                                                    Oddał nieuk działkę otrzymaną od komuchów, czy nie oddał?
                                                  • szepiet.07 Re: "Łamacze prawa". 21.11.04, 02:38
                                                    Chyba żartujesz? Nigdy nie odda, tak jak nigdy nie złoży dobrowolnie "łamacz
                                                    prawa" mandatu...Takich mamy ławników - niestety.
                                                  • krzysztofplebs Re: "Łamacze prawa". 21.11.04, 12:30
                                                    Na Forum "Nasz Sulejówek" Alf podjął inicjatywę petycji do wojewody - warto
                                                    spróbować, bo samo się nie zrobi..
                                                    Wysłany: Lis 21, 2004 02:35:52
                                                    Cytat
                                                    A może tak jakąś petycję walnąć do Wojewody (jako mieszkańcy
                                                    zmęczeni "działalnością" tej rady)?
                                                    Alf
                                                    krzysztofplebs
                                                    Użytkownik
                                                    Wysłany: Lis 21, 2004 11:13:36
                                                    Cytat Edytuj
                                                    Alf, to znaczy petycja być by mogła ale nie w kontekście "zmęczenia", tylko
                                                    łamania prawa przez radę i to tylko w konkretnym przypadku łamania prawa
                                                    poprzez sprawowanie funkcji ławników przez 3 radnych, co rada niestety
                                                    toleruje, a toleruje bo nie ma odpowiedniej większości by podjąc stosowną
                                                    uchwałę w związku z bezprawnym występowaniem 3 radnych także w roli ławników (
                                                    nota bene głosowania na ławników, w których te osoby brały udział - jako osoby
                                                    zainteresowane - też już dawno powinny być unieważnione. Taką petycję - w
                                                    odróżnieniu od Listu Otwartego w sprawie "Milusinia" mogą zainicjować i sprawę
                                                    poprowadzić w y ł ą c z n i e mieszkańcy Sulejówka. Oczywiście deklaruję swoją
                                                    pomoc, ale fizycznie mnie na tej liście być nie może. Rada sama z siebie nic
                                                    nie zwojuje, bo będzie brakowało w tej sprawie ósmego głosu - Czarnockiego (
                                                    nie zrobi niczego przeciwko Wójcikowej), dopiero jeżeli wojewoda - zmuszony do
                                                    działania przez petycję mieszkańców wezwie radę do zajęcia stanowiska w sprawie
                                                    wygaszenia mandatów tej trójki łamiacej prawo dodzienneie, a rada uchwały nie
                                                    podejmie - wojewoda ma prawo do wydania rozstrzygnięcia zastępczego, a więc
                                                    wywalenia z radnych 3 ławników. I to jest praktycznie jedyna szansa ( poza
                                                    prawomocnyn skazaniem któregokolwiek z radnych wyrokiem Sądu Karnego)na
                                                    pozbycie się przynajmniej trzech osób z "osady Rosoła", ale działania trzeba
                                                    podjąć jak najszybciej, bo to wszystko trwa. Gdyby wojewoda wezwał radę do
                                                    podjęcia uchwały, to ma ona na jej podjęcie 30 dni, etc.
                                                  • szepiet.07 Re: "Łamacze prawa". 21.11.04, 12:54
                                                    Alf, do roboty - petycja - podpisy - wojewoda - rada - wywalenie "trójki
                                                    wspaniałych" od koryta, a ściślej dwóch koryt!!!
                                                  • eraser19 Re: "Łamacze prawa". 21.11.04, 18:53
                                                    Jak najbardziej, jestem za i wcale nie jestem przeciw
                                                  • nikita121 Re: Towariszczka Jadwiga 23.11.04, 00:41
                                                    Towariszczka Jadwiga machniom te działeczkę na jakiś zbożny cel?
                                                  • obserwator.2236 Re: Towariszczka Jadwiga 23.11.04, 14:58
                                                    nikita121 napisała:

> Towariszczka Jadwiga machniom te działeczkę na jakiś zbożny cel?
                                                    Może na Belweder?
                                                  • krzysztofplebs Re: Towariszczka Jadwiga 23.11.04, 16:17
                                                    Proponuję OBSERWATORZE raczej na "belwederek" - będzie na miarę małego Grzesia
                                                  • obserwator.2236 Re: Towariszczka Jadwiga 23.11.04, 17:35
                                                    Grześ wolałby "Biały Dom" Belwederek już za mały...
                                                  • nikita121 Re: Towariszczka Jadwiga 23.11.04, 23:39
                                                    Najbolsze dla niewo kazamaty Kremlia!!!
                                                  • szepiet.07 Re: Towariszczka Jadwiga 25.11.04, 03:33
                                                    I jedna cela z Wójcikową. Nauczy go polskiego...
                                                  • nikita121 Re: Szepiet, miej litość! 25.11.04, 03:59
                                                    Szepiet, miej litość dla starej kobiety. A propos czy ona jeszcze może być
                                                    ławnikiem w tym wieku?
                                                  • szepiet.07 Re: Szepiet, miej litość! 25.11.04, 08:55
                                                    nikita121 napisała:

> Szepiet, miej litość dla starej kobiety. A propos czy ona jeszcze może być
                                                    > ławnikiem w tym wieku?
                                                    Niemożliwe, ludzie tyle nie żyją (publicznie)...
                                                  • eraser19 Re: Szepiet, miej litość! 29.11.04, 23:04
                                                    Ale ona jak Lenin wiecznie żywa!
                                                  • szepiet.07 Re: Szepiet, miej litość! 29.11.04, 23:19
                                                    Lenin znacznie przystojniejszy!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka