bella1 20.10.09, 21:21 ... www.youtube.com/watch?v=nPs7-5feq-M Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwe.ster2009 Re: Na dzisiaj.... 28.10.09, 20:10 Jestem tym, kim myślisz, że jestem'. Odpowiedz Link
mamoniowa303 Re: Na dzisiaj.... 28.10.09, 21:16 Dzieki za przypomnienie tego utworu, zupelnie o nim zapomnialam. Myslalam, ze juz nikt nie pamiata o pani Simonowej Odpowiedz Link
exman Re: Na dzisiaj.... 28.10.09, 21:38 Mam jej wszystkie płyty zanim została Simonową ... i się skończyła. Żal. Ale muza broni się, Eddie nie ma następczyń. Odpowiedz Link
ziege77 Re: Na dzisiaj.... 11.11.09, 12:28 www.youtube.com/watch?v=FZwVjys2bQI&feature=related Odpowiedz Link
ziege77 Re: Na dzisiaj.... 15.11.09, 11:56 od dwóch tygodni w Grundigu www.youtube.com/watch?v=w_d6Km3QJFc&feature=fvst Odpowiedz Link
exman Re: Na dzisiaj.... 15.11.09, 16:45 uwaga, utwór jest muzycznie skondensowany a tekst jest przecudowną historyjką ... www.youtube.com/watch?v=vSBMXFChLhg&feature=channel Odpowiedz Link
exman Re: Na dzisiaj.... 15.11.09, 16:49 tekst zdarzyło mi się przetłumaczyć ale wciąż czekam aż będzie "czym" zaśpiewać www.youtube.com/watch?v=5-SxqPW6Z4c Odpowiedz Link
tikki Re: Na dzisiaj.... 15.11.09, 22:42 To ja też dzisiaj pogram... www.youtube.com/watch?v=mhkXPoHxx4s&feature=related Odpowiedz Link
piernicyna Re: Na dzisiaj.... 29.11.09, 20:21 Moje szczęście głupiutkie! To ono z białymi oknami w ogrodzie! Zachód łabędziem czerwonym Cicho przepływa po wodzie. Witaj mi, złote zacisze Z cieniem brzozowym na stawie! Stado kawek skrzydłami kołysze I gwiazda nieszpór odprawia. /Jesienin/ Odpowiedz Link
exman Re: Na dzisiaj.... 29.11.09, 20:30 Jesieninem jestem gdy brnę przez liście i przez mgły ... Odpowiedz Link
nachalny14 Re: Na dzisiaj.... 29.11.09, 21:24 Jestem za utrzymaniem tradycyjnej formuly 'na dzisiaj'. Odpowiedz Link
piernicyna Re: Na dzisiaj.... 01.12.09, 21:06 Kiedy zimowy, wczesny zmierzch się czyni, Słucham po ciemku jak gadają rzeczy. Szeleszczą barwy na krakowskiej skrzyni, Kantorek trzaska, złoty zegar skrzeczy; W piersiach gitary drżą, jak wieść znad Lety, Dziewczęcych westchnień niedomarłe echa, A stary portret młodego poety W mroku ślicznym usty się uśmiecha. Łopot płomyków na kilimku pąsie Słyszę - i różne, różne dziwy śnią się... /Sześć wierszy - M.Wolska/ Odpowiedz Link
tikki Re: Na dzisiaj.... 02.12.09, 22:00 Bella, dzięki za ten moment rozrzewnienia. Don't really have the courage To stand where I must stand. Don't really have the temperament To lend a helping hand. Don't really know who sent me To raise my voice and say: May the lights in The Land of Plenty Shine on the truth some day. I don't know why I've come here, Knowing as I do, What you really think of me, What I really think of you. For the millions in the prison, That wealth has set apart - For the Christ who has not risen, From the caverns of the heart - For the innermost decision, That we cannot but obey For what's left of our religion, I lift my voice and pray: May the lights in The Land of Plenty Shine on the truth some day. I know I said I'd meet you, I'd meet you at the store, But I can't buy it, baby. I can't buy it anymore. And I don't really know who sent me, To raise my voice and say: May the lights in The Land of Plenty Shine on the truth some day. For the innermost decision That we cannot buy obey For what's left of our religion I lift my voice and pray: May the lights in The Land of Plenty Shine on the truth some day. Odpowiedz Link
bella1 Re: Na dzisiaj.... 02.12.09, 22:10 A prosze Film ogladalas?Jezeli nie -to polecam....Bardzo...poetycki Odpowiedz Link
tikki Re: Na dzisiaj.... 02.12.09, 22:25 www.imdb.com/title/tt0382357/plotsummaryTen? Nie, niestety. Odpowiedz Link
bella1 Re: Na dzisiaj.... 04.12.09, 02:08 Koniecznie na dzisiaj www.youtube.com/watch?v=aDSh5wUtXt4 Odpowiedz Link
piernicyna Re: Na dzisiaj.... 04.12.09, 18:54 więc ma Barbara srebrne ciało Stojąc przed lustrem ciszy Barbara z rękami u włosów nalewa w szklane ciało srebrne kropelki głosu. /Baczyński/ Odpowiedz Link
bella1 Re: Na dzisiaj.... 13.12.09, 06:44 Musi byc ten.... www.youtube.com/watch?v=AI1NgFYJCN4&feature=related Odpowiedz Link
piernicyna Re: Na dzisiaj.... 17.12.09, 19:44 Generalnie to zima mi leży, więc nie mam powodu do nerw, gdyż iż ponieważ idąc dzisiaj do pracy , śpiewali mi ptacy. Odpowiedz Link