Dodaj do ulubionych

poco ma się dzieci... ?

28.01.13, 02:26
wiecie, nie wiedziałam z zasadzie, gdzie z tym tematem uderzyć.. (w tle mam reklamę nowej tojoty rodzinnej, i nie wiem, jak tę upierdliwą kurwę wyłączyć), no ale. akurat w tym przypadku, śmieszne)
powiedzcie mi proszę, po co ma się dzieci.
albo inaczej, po co macie dzieci, ludzie.
pytanie jest jak najbardziej serio.
oczekuję poważnych odpowiedzi,
mam podać numer telefonu..? heh)

powtarzam. dlaczego, po co, dzieci.
proszę)
pozdrawiam,

ps. i jak usłyszę /zobaczę odpowiedź pod tytułem "ach, jeśli widzi się to maleństwo na ręku, i jak ono ci w oczy spojrzy, i jak to poczujesz, to takich głupich pytań zadawać nie będziesz.."
tratatata, to nie o to mi chodzi.
ja chcę wiedzieć, nie czuć.

Obserwuj wątek
    • alex-0_0 Re: poco ma się dzieci... ? 30.01.13, 20:09
      Bo chcemy.
      Nie po to, żeby miał kto mi podać szklankę wody (bo to uprzedmiotowianie)
      Nie po to, żeby ktoś pracował na nasze emerytury (jw)

...
      Bo chcemy. I już. Bo wychowywanie młodego człowieka, przebywanie z nim daje frajdę i uczy.
      • sylwe.ster2009 Re: poco ma się dzieci... ? 31.01.13, 21:29
        ktoma pszczoły ten ma miód - kto ma dzieci ten ma smród
        ps. cześć novasmile
    • tikki Re: poco ma się dzieci... ? 01.02.13, 13:57
      Jest świat logiki i racjonalnego myślenia i jest świat emocji - dwa obszary, które przenikają się w niewielkim stopniu. Co więcej, przeważająca większość naszych decyzji podejmowana jest pod wpływem emocji, a rozumu używamy tylko do ich usprawiedliwiania...

Chęć i potrzeba posiadania dzieci to emocja, a Ty chcesz, żebyśmy Ci ją uzasadnili racjonalnie?

Jak nie czujesz, że chcesz mieć dzieci, to ich lepiej nie miej, przecież nikt Cię chyba nie zmusza?
    • netfun Re: poco ma się dzieci... ? 04.06.13, 21:48
      No wlasnie, po co ma sie dzieci?
      Czlowiek na glowie staje, po nocach nie spi, zyly wypruwa, haruje, choc chetnie by te kurewska robote w cholere rzucil, porzuca swoje hobby, traci przyjaciol...
      Po co ma sie dzieci?
      Zeby od wlasnego 4 letniego syna uslyszec - tato, idz sobie! Mama ma do mnie przyjsc!

Nie chce mi sie juz zyc....
      • piernicyna Re: poco ma się dzieci... ? 05.06.13, 17:20

Netfunsmile gratuluję rezolutnego Chłopczyka - dzieci się ma, żeby rozdawać życie.
        Ps
        przyjaciele (prawdziwi) nie dadzą się wytracić
        • netfun Re: poco ma się dzieci... ? 05.06.13, 20:32
          O, i tu masz racje.
          Nie chce sie chwalic, ale rezolutny to on jest, czasem nawet za bardzo rezolutny.
          Dzis byl dzien pojedniania - tata z synem znow sie kochaja.
          Taaa, zobaczymy, jak dlugo.

Znow mi sie chce zyc - po to ma sie dzieci.
          • alex-0_0 Re: poco ma się dzieci... ? 07.06.13, 17:00
            Net spoko, spoko ... już za 2-3 lata, to mama usłyszy: ale ja idę z tatą a Ty nie.
            4latek to jest na etapie "tulimy" "pieścimy się" itp.
            Wystarczy być kolo niego, sygnalizować, że jesteś dyspozycyjny i gotowy do zabawy/rozmów - a za kilka lat to zaprocentuje.
            • netfun Re: poco ma się dzieci... ? 08.06.13, 20:20
              Generalnie nie jest tak zle, ze tata jest ten "gorszy".
              Tata potrafi kopac super-doly na plazy, z tata mozna sie swietnie w ogrodzie ganiac, z tata mozna wymienic karte graficzna w komputerze, z tata mozna na czesci stare radio rozkrecic.
              Tata tez jest fajny i ma "Vorteile" wink
              • tikki Re: poco ma się dzieci... ? 17.06.13, 19:19
                Ech, chlopie, takie problemy z czterolatkiem to w ogole nic. Za 10 lat bedzie mial 14, wtedy dojdzie do wniosku ze ani z ojcem ani z matka jest mu nie po drodze, tylko z jakas Shelayda z klasy wyzej, co ma czterech roslych braci muzulmanow. I dopiero bedziesz sie zamartwial, jak zacznie znikac po nocy, a Ty bedziesz sie zastanawial z zona, czy kieszonkowe wystarcza mu na zakup prezerwatyw...
                • netfun Re: poco ma się dzieci... ? 23.06.13, 21:14
                  Ze zacznie znikac po nocach, to sie nawet nie martwie, ale ta "Shelayda" i jej czterej muzulmanscy bracia - taa, i kazdy z nich trzyma w zebach ostry jak brzytwa puginal...
                  I po to nasz krol Jan III Sobieski pod Wiedniem Turka pokonal, zeby teraz nasi synowie sie bisurmanili? Koniec swiata...
    • paninikt0 Re: poco ma się dzieci... ? 15.06.13, 19:14
      po to zeby miec na kogo wydawac pieniadze i miec sie o kogo dbac i martwic. A moze na stare lata przyniosa slodka buleczke i szklanke herbaty smile
      • babciajadzienka Re: poco ma się dzieci... ? 04.07.13, 13:13
        ale cymes smile odpowiem sama sobie. Wiem po co. Po to zeby oddac dlug. Splacic to wszystko co dostalismy od swoich rodzicow. I tak toczy sie ten piekny swiat. Trzeba troszku przezyc zeby to zrozumiec. A jak juz troszke przezyjemy i krzyz nas czasem zaboli to jedziemy do Mamy Staruszki i jest to dla nas najwieksze swieto. Samo zycie smile. Proste? Jak drut i konstrukcja cepa. Pozdrawiam serdecznie. Piszaca Babcia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka