speni 11.06.04, 16:03 Co Wy na to: kaszki mleczno-ryżowe BoboVita, słoiczki z twarożkami tudzież jogurtami, a ostatnio widziałam Hipp - "cośtam" na dobranoc - tłumaczone z niemieckiego, że od 4 !!! miesiąca. Jak Wasze doświadczenia w tym temacie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cz.wrona Re: mleczne posiłki ??? 12.06.04, 08:00 To wszystko zależy od dziecka i jego zdrowia- tak myślę ;-P Sławek od jakiś 2 miesięcy je z nami nasze śniadania. Je twarożek (ale na kefirze lub jogurcie naturalnym) ze szczypiorkiem, chlipnie trochę kakao, wczoraj zjadł jajecznicę (na szczęście z wiejskich pewnych jaj). A co do Hippa to po prostu u nas w Polsce są bardzo ostre przepisy dotyczące co i jak ma niemowlę jeść i w którym miesiącu życia ;-) Np. miód jest zalecany dopiero od 10 mca życia w Polsce (bo może spowodować alergię) a np. w Niemczech od 6mca lub historia z bananem- skąd przeświadczenie, ze jest za ciężki dla żołądeczkow niemowlaków? W NIemczech i innych krajach banana podaje się równolegle z jabłuszkiem i marchewką- jako pierwszy stały pokarm ( ja tak zrobiłam i nadal banan jest the best). Natomiast w Polsce- zmowa milczenia- banan od 8mca ;-))) WNIOSEK: Cóż, nasze dzieci są po prostu inne, wyjątkowe, różniące się od zagranicznych ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
yvi1 Re: mleczne posiłki ??? 13.06.04, 21:22 Co do tego,masz cz.wrono racje.My mieszkamy w Niemczech i tu sa zupelnie inne zalecanie do karmienia niemowlat.Kai juz od dawna wcina banany i ananasy,o kaszkach juz nie wspomne,ale jajka i mleko to wprowadzamy bardzo powoli.A wyobrazcie sobie,ze moja mama i tesciowa nas innaczej wychowaly,niemiecki pediatra tez swoje, a polskie i niemieckie gazety tez swoje.Mysle ,ze nasze dzieci sa takie same,bo najcudowniejsze,a co jedza to w sumie sprawa zdrowego rozsadku i instynktu.SMACZNEGO I POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH MAM I DZIECI! Odpowiedz Link Zgłoś