Dodaj do ulubionych

mleczne posiłki ???

11.06.04, 16:03
Co Wy na to: kaszki mleczno-ryżowe BoboVita, słoiczki z twarożkami tudzież
jogurtami, a ostatnio widziałam Hipp - "cośtam" na dobranoc - tłumaczone z
niemieckiego, że od 4 !!! miesiąca. Jak Wasze doświadczenia w tym temacie ?
Obserwuj wątek
    • cz.wrona Re: mleczne posiłki ??? 12.06.04, 08:00
      To wszystko zależy od dziecka i jego zdrowia- tak myślę ;-P
      Sławek od jakiś 2 miesięcy je z nami nasze śniadania. Je twarożek (ale na
      kefirze lub jogurcie naturalnym) ze szczypiorkiem, chlipnie trochę kakao,
      wczoraj zjadł jajecznicę (na szczęście z wiejskich pewnych jaj).
      A co do Hippa to po prostu u nas w Polsce są bardzo ostre przepisy dotyczące co
      i jak ma niemowlę jeść i w którym miesiącu życia ;-) Np. miód jest zalecany
      dopiero od 10 mca życia w Polsce (bo może spowodować alergię) a np. w
      Niemczech od 6mca lub historia z bananem- skąd przeświadczenie, ze jest za
      ciężki dla żołądeczkow niemowlaków? W NIemczech i innych krajach banana podaje
      się równolegle z jabłuszkiem i marchewką- jako pierwszy stały pokarm ( ja tak
      zrobiłam i nadal banan jest the best). Natomiast w Polsce- zmowa milczenia-
      banan od 8mca ;-)))
      WNIOSEK: Cóż, nasze dzieci są po prostu inne, wyjątkowe, różniące się od
      zagranicznych ;-))))
      • yvi1 Re: mleczne posiłki ??? 13.06.04, 21:22
        Co do tego,masz cz.wrono racje.My mieszkamy w Niemczech i tu sa zupelnie inne
        zalecanie do karmienia niemowlat.Kai juz od dawna wcina banany i ananasy,o
        kaszkach juz nie wspomne,ale jajka i mleko to wprowadzamy bardzo powoli.A
        wyobrazcie sobie,ze moja mama i tesciowa nas innaczej wychowaly,niemiecki
        pediatra tez swoje, a polskie i niemieckie gazety tez swoje.Mysle ,ze nasze
        dzieci sa takie same,bo najcudowniejsze,a co jedza to w sumie sprawa zdrowego
        rozsadku i instynktu.SMACZNEGO I POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH MAM I DZIECI!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka