Dodaj do ulubionych

Powódź-tragiczna sensacja

31.07.04, 17:48
Powódź dla kogoś kto jej nie przeżył jest jedynie sensacją. Mój dom poraz kolejny został zalany przez wode (tyle, że tym razem ja byłam poza nim). Pamiętam jednak poprzednią powódź. Stojąc na balkonie czułam sie jakbym płynęła tytanikiem, wystarczyło jeszcze tylko rozłożyć ręce. Tym razem byłam poza domem co nie znienia faktu, że martwiłam się mniej(chyba nawet bardziej bo nie miałam bespośredniego obrazu sytuacji a wyobraźnia w tym przypadku nie działała na moją korzyść). Kiedy w czwartek jechałam zobaczyć jaka jest sytuacja na rzece widziałam tłumy ludzi, którzy szli zobaczyć wielką wode. Wchodząc na most byłam przekonana, że nie dam sie ponieść emocją, że wytrzymam. Ale gdy zobaczyłam to co zobaczyłam coś we mnie pękło. Poczułam łzy płynące po policzku. Uczucie bezradności i żalu. Wielka woda płynęła pod moimi nogami a gdzieś tam daleko widziałam mój dom. Nie życze nikomu takiego widoku ani tekiego stresu i nerwów. Dla tych ludzi na moście to była tylko sensacja a dla mnie tragednia.

Pozdrawiam wszystkich którzy przeżyli powódz
Linea
Obserwuj wątek
    • chlopak_z_czatu22 Re: Powódź-tragiczna sensacja 01.08.04, 17:28
      hm. brakowało tylko dicaprio który by Cie objał ;)
      fatycznie tamtb nie jest smieszny. Z tego co sie orientuje słowo DOM budzi w
      nas miłe skojarzenia , hm przynajmniej moj dom bo mieszkam sam .Ale gdyby tak
      ktos nam probowałby ten dom odebrać ,wyobrazcie to sobie.Kazdy z nas bronil by
      swojej wlasnosci siłą i na inne sposoby ponieważ prawo jest po naszej stronie.
      A co z wielka woda... ? chyba mozna tylko płakać i patzreć jak odbiera nam
      czastkę nas samych, nasze schronienie.Słyszałem ,ze ludzie którym woda zabrała
      wszytsko nawet jesli dostali od panstwa mieszkanie nie mogli juz zyc
      normalnie, ciągłe leki depresja. JAk to widza dzieci ktore nagle z nie
      zrozumialych im powodow nie moga wrócic do swego pokoju.
      Byłem kilka dni temu zobaczyc to co widzialem w necie.Stadion wygladał jak
      wielki basen .Wszedłem do tej wody na tyle ile sie mi udalo by poczuc...
      poczułem tylko jedno że moja wyobraznia bezradna i nie potrafi mi dać tych
      emocji o których słyszałem . A myślałem że empatą i to dobrym ...
      • chlopak_z_czatu22 Re: Powódź-tragiczna sensacja 01.08.04, 17:31
        "jest" hm sorki za brakujace słowa. czasmi moje mysli i jest ich z byt wiele
      • chlopak_z_czatu22 Re: Powódź-tragiczna sensacja 01.08.04, 17:32
        i znowu ,cos nie działa jak powinno..
        • danway1 Re: Powódź-tragiczna sensacja 02.08.04, 11:23
          Pablo racja. Wiele było takich miejsc, które wyglądały jak baseny, ale to nie
          jest śmieszna. A Ciebie w Polance tam nie zalało??

Pozdrawiam Dan.

P.S. Nie rób takich literówek (to tak na marginesie).
    • danway1 Re: Powódź-tragiczna sensacja 02.08.04, 11:22
      Dla mnie to nie było sensacją. Bo niedaleko mojego domu płynie rzeczka którą
      trzeba było okiełznać, żeby mnie nie zalało. Na szczęście udało mi się uniknąć
      zalania. Przykro mi siostra, że twój dom został zalany przez powódź i że
      musiałaś się wyprowadzić z domu. Nie zależy to do przyjemnych rzeczy. Musisz
      być dzielna w przysłości przy takich okazjach.
      Pozdrawiam Brat Walczący z żywiołem wody.
    • jatotylko Re: Powódź-tragiczna sensacja 02.08.04, 12:10
      Witam
      wprawdzie mnie nie zalało ale sam fakt że sufit zaczął mi przeciekać w pokoju i
      tak wystraszył
      poziom wód przy moim osiedlu był naprawdę niepokojący
      a promienie słoneczne niesamowitą radość wywołały
      lata temu coś takiego przeżywali na zachodzie Polski, tego lata nas to spotkało
      aczkolwiek dobrze że nie aż w takim stopniu
      pozdrawiam cieplutko
      • danway1 Re: Powódź-tragiczna sensacja 02.08.04, 18:34
        To co było u nas było o wiele bardziej spokojne niź to, co na zachodzie. Po
        prawdzie u nas nie zrobiono takich błędów jak tam i skończyło się w miare
        spokojnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka