tadeusz_ski.51 04.05.15, 15:50 czy jest w nich "ziarnko prawdy"?? Jeśli chodzi o 13-tego - że to dzień pechowy, u mnie się NIE sprawdza! Wręcz przeciwnie, 13-tego przeważnie mam udany (np. zdane prawo jazdy, za drugim podejściem, w wieku 42-ch lat) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 A czarny kot? 04.05.15, 19:12 Tu nie mam zdania ale na wszelki wypadek omijam z daleka? Bo a nuż coś? A nuż to "ziarnko prawdy"?? Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: A czarny kot? 04.05.15, 20:52 Ja nie jestem przesądna, chociaz nad 13-tką czasem sie zastanawiam i nie zaczynam ważnych decyzji, wizyt od poniedziałku. A kot? mam sąsiada czarnego mruczka jest okey. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Re: A czarny kot? 05.05.15, 18:12 Jeden taki lump w miasteczku na Opolszczyźnie, gdzie kiedyś mieszkałem, mówił, że reumatyzm najlepiej "wyciąga futerko z kota?! A z tych futerek najlepsze jest czarne!? Nawet się zastanawiał jak założyć farmę? Farmę hodowli czarnych kotów na futerka! Umiał wyprawiać skórki! Odpowiedz Link Zgłoś
iryska2604 Re: Do wyboru do koloru... 05.05.15, 20:16 Dla przesądnych - całe mnóstwo www.dialektologia.uw.edu.pl/index.php?l1=mapa-serwisu&l2=&l3=&l4=&l5=&l6=kobielszczyzna-zabobony Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ski.51 Uważam, że nie jestem przesądny lecz ostrożny 06.05.15, 07:16 Stąd to pytanie o "ziarnko prawdy". Bo jeśli w tych przesadach jest ono, to najlepiej zaszyć się w przeciw atomowym bunkrze i w ogóle nie wychodzić z domu! Odpowiedz Link Zgłoś