monnia3 Przepraszam za falstart;) 08.10.07, 21:54 Kto chce bym go kochała nie może być nigdy ponury, i musi umieć mnie unieśc na reku wysoko do góry Kto chce bym go kochała,musi umieć siedzieć na ławce i przyglądać sie bacznie robaczkom i każdej najmniejszej trawce Musi być wzruszony gdy kukułka kuka lub gdy dzięcioł kuje zawzięcie srebrzystą powłokę buku Musi umieć kotka pogłasakć a mnie musi umiec piescić i śmiać się, i na dnie siebie być słodkim snem bez treści I nie wiedzieć nic jak ja nie wiem i milczeć w rozkosznej ciemności i być daleki od dobra i równie daleki od złości... Czy to realne? od czego sa wszak marzenia.... Odpowiedz Link
wiosenka81 Re: Przepraszam za falstart;) 08.10.07, 22:03 wierze, ze tak.Tylko, ze realia(moje relia) sa ciut inne. Na poczatku wlansie tak bylo, a teraz no coz....zycie codzienne i rozmienianie sie na drobneMam nadzieje, ze jednak to wroci, bo zaczelismy przynajmniej o tym rozmawiac.Ale przez trzy lata tak wlasnie bylo jak napisalas))))))mile wspomnienia i sliczny wiersz Odpowiedz Link
monnia3 Re: Przepraszam za falstart;) 08.10.07, 22:09 Najważniejsze że rozmawiacieto juz wielkie osiagnięcie a wspomnienia sa bezcenne)) pozdrawiam Odpowiedz Link
wiosenka81 Re: Przepraszam za falstart;) 08.10.07, 22:17 tylko jak ktos ma romantyczna dusze i czyta takie rzeczy to tesknie sie za tym chyba kazdy kto jest w dlugim zwiazku moze to samo powiedziec.niestety pogon za pieniadzem, wygodnym zyciem, wymagajaca praca, problemy,dzieci spychaja na dalszy plan te romantyczne chwile. widze sama po sobie. mimo tego, ze jestem romantyczka to jak wroce do domu po 12 godzinach pracy nie chce mi sie juz szykowac romantycznej koalcji, albo biegac w seksi ciuszkach. jestem zmeczona i moj M tak samo.zazwyczaj usypiam przed tv(to nie jest tylko domena mezczyzn ja tez w niej jestem calkiem dobra) Odpowiedz Link
monnia3 Re: Przepraszam za falstart;) 08.10.07, 22:22 Alez to zrozumiałe i chyba nikt nie prowadzi takiego trybu zycia ze po pracy codziennie kultywuje rytuał romantycznego i sielskiego zycia ...to niemozliwe i byłoby niedoceniane przez nas gdyby tak było codziennie...chodzi o to żeby dawać sobie malutkie chocby powody do usmiechu i ciepła w okolicy serduszka...czasem wystarczy sympatyczny sms,karteczka ze dwoma slowami pod poduszką,kwatek bez okazji...a czasem tylko to spojrzenie i iskierki w oczach ukochanego...by mieć pewność ze mamy po co i dla kogo zyć... zaraz sie rozpłacze... Odpowiedz Link
wiosenka81 Re: Przepraszam za falstart;) 08.10.07, 22:33 powiem ci tak brakuje tego jesli byl okres, ze bylo tego bardzo duzo i czesto a potem sie ucielo. mnie moj m wrecz rozpieszczal smsami, wierszami, karteczkami, busiakami, czekoladkami, etc. odkad mieszkamy razem tego jest o wiel mnie. nie zniknelo, ale jest mniej.i wiem, ze to wcale nie oznacza, ze mniej kocha i mniej mu zalezy, ale brakuje mi. za to ma go codziennie. nie mowie, ze ja sie nie zmienilam. jest mi dobrze, ale z rozewnieniem wspominam tamten okres z drugiej strony dobrze, ze w ogole tego doswiadczylam Odpowiedz Link
khinga Re: Przepraszam za falstart;) 09.10.07, 18:53 monnia3 napisała: > Alez to zrozumiałe i chyba nikt nie prowadzi takiego trybu zycia ze > po pracy codziennie kultywuje rytuał romantycznego i sielskiego > zycia ...to niemozliwe i byłoby niedoceniane przez nas gdyby tak > było codziennie...chodzi o to żeby dawać sobie malutkie chocby > powody do usmiechu i ciepła w okolicy serduszka...czasem wystarczy > sympatyczny sms,karteczka ze dwoma slowami pod poduszką,kwatek bez > okazji...a czasem tylko to spojrzenie i iskierki w oczach > ukochanego...by mieć pewność ze mamy po co i dla kogo zyć... > zaraz sie rozpłacze... Wspaniale to ujęłaś...aż łezka zakręciła mi się w oku... Odpowiedz Link
monnia3 Re: Przepraszam za falstart;) 09.10.07, 19:46 khinga napisała: >> > Wspaniale to ujęłaś...aż łezka zakręciła mi się w oku... > Płaczmy razem) to czasem pomaga i oczyszcza dwie Wariatki Odpowiedz Link
khinga Re: Przepraszam za falstart;) 09.10.07, 12:23 Melancholijny nastrój miała Monia) Wydaje mi się, że niektóre cytaty są mozliwe, a raczej powinny być codziennością Piękny wiersz aż sie rozmarzyłam... Odpowiedz Link
monnia3 Re: Przepraszam za falstart;) 09.10.07, 12:31 Witaj Kiniuano mialam nastrój... zapewne Ty bedziesz miala taki niedługo...)) Odpowiedz Link
khinga Re: Przepraszam za falstart;) 09.10.07, 13:26 Z dnia na dzień mam lepszy nastrój)) ZapewneD Odpowiedz Link
monnia3 Re: Przepraszam za falstart;) 09.10.07, 13:28 A jutro to bedziesz w siódmym niebie zapewne))) i bardzo dobrze Odpowiedz Link
khinga Re: Przepraszam za falstart;) 09.10.07, 13:30 Jeszcze nie wiem dokładnie, ale jak juz to poźnym wieczorem)) ale wiesz...nigdy nie wiadomo, różnie bywa... Planujemy cos, widzimy oczyma wyobraźni, a potem następuje rozczarowanie... Odpowiedz Link
teletoobis Re: Przepraszam za falstart;) 12.10.07, 16:32 Skąd masz opis mojej osoby? Wszak nie widzieliśmy sie jeszcze Odpowiedz Link
monnia3 Re: Przepraszam za falstart;) 12.10.07, 16:34 Jak to mozliwe...wszak ideały istnieja tylko w snach,marzeniach...ale skoro ja jestem romantyczką to mam prawo w to wierzyć Odpowiedz Link
teletoobis Re: Przepraszam za falstart;) 12.10.07, 16:58 Marzenia się spełniają, jeśli się im pomaga. Z Twoja pomocą, na pewno stanę się ideałem Odpowiedz Link
monnia3 Re: Przepraszam za falstart;) 12.10.07, 17:06 Zawstydzasz mnie...chyba mnie odrobine przeceniasz Odpowiedz Link
teletoobis Re: Przepraszam za falstart;) 12.10.07, 17:08 Ani odrobiny nie przesadzam. Czuje fluidy, pole magnetyczne, feromony i co tam jeszcze Odpowiedz Link
teletoobis Re: Przepraszam za falstart;) 12.10.07, 17:13 Telepatycznie to czuję. Nie bądź mało romantyczną technokratką Odpowiedz Link
monnia3 Re: Przepraszam za falstart;) 12.10.07, 17:18 Postaram sie ale czy sprostam... Odpowiedz Link
teletoobis Re: Przepraszam za falstart;) 12.10.07, 17:20 Pewnie, że tak! chcieć to móc. I dotyczy to również Twojej ewentualnej odpowiedzi na maila Odpowiedz Link
monnia3 Re: Przepraszam za falstart;) 12.10.07, 17:23 Nie moge sie dostać na server poczty czy to tylko ja jestem tak uprzywilejowana czy tez tak macie? (mam na mysli super działającą pocztę gazetową) Odpowiedz Link
teletoobis Re: Przepraszam za falstart;) 12.10.07, 17:25 Jakoś nie mam z tym problemu. Ale nic to. Przeczytasz później. Mamy wszak trochę czasu Odpowiedz Link
monnia3 Re: Przepraszam za falstart;) 12.10.07, 17:37 Jestem już zaintrygowana do granic mozliwości...ech ta poczta Odpowiedz Link
teletoobis Re: Przepraszam za falstart;) 12.10.07, 17:42 niczym się nie przejmuj. przeczytasz później. Wyroku śmierci tam nie ma, a oświadczał sie będę w 4 oczy a nie przez net Odpowiedz Link
leniwykot Re: Przepraszam za falstart;) 26.10.07, 12:05 kilka rzeczy mógłbym z tego spełnić ale kilka jest bardzo trudnych do zrealizowania choć jesli mocno sie postaram to może się uda)) no to zaczynam sie starać i liczę na cud, że cos mi z tego wyjdzie))) Odpowiedz Link
monnia3 Re: Przepraszam za falstart;) 26.10.07, 15:16 leniwykot napisał: > kilka rzeczy mógłbym z tego spełnić ale kilka jest bardzo trudnych > do zrealizowania choć jesli mocno sie postaram to może się uda)) > > no to zaczynam sie starać i liczę na cud, że cos mi z tego > wyjdzie))) Trzymam kciuki Kocie)) jesteś na dobrej drodze....))) trzeba ciagle dmuchać na żar aby ogień nie zgasł Odpowiedz Link
leniwykot Re: Przepraszam za falstart;) 26.10.07, 16:39 Monia kciuki kciukami)) ale czy ja mam to robić tzn szukac drogi po omacku czy może są gdzies jakieś wskazówki))) a wiesz co mam pomysł przybliżę sie do tego żaru to i dmuchać tam mocno nie będę musiał i cały dmuch bbędzie skierowany tylko na żar ))) Odpowiedz Link
monnia3 Re: Przepraszam za falstart;) 26.10.07, 16:41 Chyba zbyt filozofujesz Kocie powinni Ci serce podpowiadac jak czynić jak cos zbyt łatwo przychodzi to i nie jest potem żal jak znika... Odpowiedz Link
leniwykot Re: Przepraszam za falstart;) 26.10.07, 16:49 wszystko zależy od tego od obiektu o który sie zabiega))) czasami nie ma znaczenia czy łatwo czy trudno zawsze żal jak znika)) Odpowiedz Link
monnia3 Re: Przepraszam za falstart;) 26.10.07, 17:02 Mozliwe...ale niektorzy nie ucza sie na błędach i wciąz popełnieja te same...echhhh zycie Odpowiedz Link
leniwykot Re: Przepraszam za falstart;) 26.10.07, 17:07 to znaczy że są niereformowalni((( i takich trzeba rugować bo szkoda zachodu i wysiłku żeby ich czegokolwiek uczyć Odpowiedz Link
monnia3 Re: Przepraszam za falstart;) 26.10.07, 17:09 Gdyby im zależało to nie trzaba by było niczego uczyc i powtarzać tysiąc razy ale lepiej zyc na luzie)) Odpowiedz Link
leniwykot Re: Przepraszam za falstart;) 26.10.07, 17:13 może i im zależy tylko często w przypływie jakiejs nieoczekiwanej emocji zapominają o pewnych zasadach (( ale generalnie to rzeczywiście powinni sę nauczyć ech przychodzi mi na myśl określenie odpowiednie dla tego typu człowieka) ale nie nadaje sie do napisania Odpowiedz Link
monnia3 Re: Przepraszam za falstart;) 26.10.07, 17:15 Teoretyk z Ciebie niezły...a jak z praktyka? zatem nie trać czasu na forum jesli te emocje sa tak silne to im poświęc czas i uwagę)) miłego weekendu Odpowiedz Link
leniwykot Re: Przepraszam za falstart;) 26.10.07, 17:19 praktyk ze mnie kiepski popełniam właśnie bardzo często te same błedy no i później dostaje po tyłku((( potem wpadam w dołek i wiele rzeczy traci sens pryska radfość i uśmiech pozostaje smutek i żal i głupie myśli(( miłego weekendu)) Odpowiedz Link
kusiciel_dusz Re: Znalezione w sieci... 12.10.07, 16:37 Ty to masz wymaganai pewnie jeszcze bys chciala by w kranie była ciepła i zimna woda))) Odpowiedz Link
monnia3 Re: Znalezione w sieci... 12.10.07, 16:38 Ty tego nie zrozumiesz Kusicielu...nie jesteś romantykiem Odpowiedz Link
kusiciel_dusz Re: Znalezione w sieci... 12.10.07, 16:53 pewnie nic ale ja przecież nigdy nie piszę nic z sensem Odpowiedz Link