Dodaj do ulubionych

Czy..........(do karmiących sztucznym mlekiem)

21.01.05, 21:07
nadal podajecie dzieciom mleko(modyfikowane)? Bo mój synek na wieczór juz
raczej nie chce. Rano owszem, bardzo chętnie. Kaszek nie chciał za bardzo, a
próbowałam podawać mu różne smaki. I tak dostaje mleko. Sporadycznie zje na
wieczór. A jak to wygląda u was? Czy wogóle jeszcze podajecie mleko czy już
nie?
Obserwuj wątek
    • aolka Re: Czy..........(do karmiących sztucznym mlekiem 21.01.05, 21:12
      ja daje tylko wieczorem, od kiedy przestal ssac cycka, czyli juz 8 miesiecy :)
      do tej pory wypijal pelna butle ale od dwoch tygodni ogranicza sie tylko do
      100ml. generalnie nasz lekarz mowil, ze niepotrzebnie mu daje na noc, jesli
      zjada w dzien odpowiednia porcje wapnia i tych wszytskich pirdolek, ale maly
      lubi, wiec...
      mysle, ze jak juz nie bedzie potrzebowal to sam odstawi.
      pozdrawiam ola
    • iwona-mama-majki Re: Czy..........(do karmiących sztucznym mlekiem 22.01.05, 13:23
      Ja daję Majce płatki na mleku i tylko w ten sposób mogę go trochę przemycić. O
      tym żeby wypiła samo mleko albo choćby kakao nawet mowy nie ma. Nie namawiam bo
      mi też znudziłoby się jeść w kółko choćby nie wiem jak dobre kaszki (choć mleko
      mogłabym pić litrami).W sumie zjada takie płatki 2-3 razy w tygodniu i wg. mnie
      to wystarczy.
    • speni Re: Czy..........(do karmiących sztucznym mlekiem 22.01.05, 22:59
      Marysia położyła lagę na mleko modyfikowane jak miała 13 miesięcy. Jest lekkim
      uczuleniowcem, więc zwykłego mleka nie dostaje, jedyne produkty mleczne to
      jogurty, twaróg, ser żółty, ale to też w ograniczonych ilościach, bo odrazu
      pojawiaja się jej czerwone suche placki na ciele. Kaszkę też zje ale
      niechętnie, trzeba ją zając czymś ciekawym.
      • guciom Re: speni!!! 01.03.05, 12:03
        przepraszam, ze zmieniam temat moja mala tez ma podobne problemy co jakis czas
        pojawiaja jej sie plamy po nabiale a zwlaszcza pomleku, takie szorstkie lekko
        atopowe czy mozesz podzielic sie ze mna co robisz, napisz prosze na moj e-adres
        gazety,
        a tak w ogole to moja coreczka (jak nie ma uczulenia) to lubi wypic rano ok 6 i
        wieczorem przed snem butle kaszy na mleku (2x po 250ml) czy ja aby nie
        przesadzam bo zjada takze monte lub danio lub podobne?
        serdeczne dzieki
        magda
    • milena_w Re: Czy..........(do karmiących sztucznym mlekiem 24.01.05, 08:49
      mleko modyfikowane dostaje na noc z kaszką 240 ml, w południe przed drzemką 120
      ml i często rano zanim jeszcze wstanie 100 ml.
      musi tyle (na szczęście lubi) bo właściwie nie je nic innego z nabiału -alergia-
      czasem jogurt albo serek homogenizowany
      • guciom Re: Czy..........(do karmiących sztucznym mlekiem 01.03.05, 12:04
        milena_w
        jakie dajesz mleko na ta alergie?
        pozdrawiam,
        magda
    • sylwia_alek Re: Czy..........(do karmiących sztucznym mlekiem 24.01.05, 11:05
      U nas trzy razy dziennie kaszka na mleku Nestle czy co tam mamy w domu (oprócz
      zwykłego mleka z kartonika, jakos nie mogę się przekonać, Alek ma skazę).
      Rano 150 kaszki, koło 15-16 150 kaszki i na dobranoc też tak ze 150 kaszki.
      Oczywiście Alek kocha jeść wszystko i zawsze i z tego powodu ja jestem baaardzo
      szczęśliwą mamą :)
    • jasma76 Re: Czy..........(do karmiących sztucznym mlekiem 24.01.05, 11:44
      Jaś wypija ok 3x 250 ml mleka samego lub z miodem (z kartonu, łaciate, 3,2 %)
      odkąd skończył 13 mies. w lipcu, oprócz tego 1 jogurt dziennie, żółty ser itp,
      białego sera nie chce. Jak lubi mleko to niech pije, wydaje mi sie, że nigdy za
      dużo mleka jak mu służy.
      pozdr,
    • ewa1501 Re: Czy..........(do karmiących sztucznym mlekiem 24.01.05, 12:39
      ja miałam ten sam problem mała była karmiona od zawsze sztucznym mlekiem ale
      tak od trzech miesięcy jakie bym mleko nie dała to nie chce , i pediatra mi
      powiedziała nie chce to nie zmuszac , można dac na kolacje chlebek z masłem lub
      budyń i ja tak robie , czasami do tego mleka modyfikowanego daje jej z dwie
      łyżki kakao kubusia puchatka wtedy wypija bez problemu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka