chaladia 01.10.05, 21:35 Mam problem. Nie ma wpisów. Najchętniej bym to Forum zaknął na cztery spusty i dał sobie z tym spokój. Ale czasami ktoś mi pisze, że "czyta". No to ilu takich P.T. Czytających jest? Zapraszam do wpisywania się do tegą wątku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anonymous.coward Re: A kto tu jest tylko czytający? 01.10.05, 21:45 Ja czytam, sir. A jadąc obok 'Rondo 1' to jeszcze ciepło myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: A kto tu jest tylko czytający? 01.10.05, 23:15 Ja czyyyytam... I czasami piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: A kto tu jest tylko czytający? 15.10.05, 21:54 iwa_ja napisała: > Ja czyyyytam... I czasami piszę A mogłabyś więcej. Wiem, że mogłabyś. Dziś ludzie, dla których takie pisanie mogłoby się okazać niebezpiczene już albo nie żyją, albo są przy władzy... w Iraku oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
survey06 Re: A kto tu jest tylko czytający? 03.10.05, 08:36 Rozumie Twoje rozsterki, ale nie ma co sie zalamywac. W zyciu bywa roznie. Zawsze jest hossa i bessa. Bywaja wzloty i upadki. Raz jest wysyp wpisow, a innym razem obserwujemy czasowy zanik aktywnosci. Przeciez nie stawiamy na ilosc. (jak czyni to inne znane nam forum) Glowa do gory. Zamkniecie tego forum to chyba najgorszy pomysl. Jesli mozna doradzic, to sugerowalbym zmiane dopisku pod kazdym twoim postem. Zamiast "Zapraszam na Forum Home & Abroad" na np. "Home & Abroad - forum bylych i obecnych polskich expate'ow". Mysle rowniez, ze w celu lepszej promocji moglbys upowaznic stalych bywalcow tego forum do zamieszczania takiego samego hasla pod swoimi wypowiedziami. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
renatawo Re: A kto tu jest tylko czytający? 03.10.05, 16:42 ja z tych czytajacych - chaladia, nie zamykaj!!! Na forum zagladam prawie codziennie, czytam i ... marze. I na marzeniach o pracy w dalekich krajach raczej sie skonczy. A moze nie? Zobaczymy. No co ja mam napisac? Siedze co prawda nie w Polsce, bo w Niemczech, na uniwerku. Ale pisac za bardzo nie ma o czym - polowa mojego roku z polibudy w Gdansku siedzi jak nie w Niemczech to w Irlandii albo w UK. Poki tu studiowalam, wszystko bylo dosc rozowe. Ale doktorat powoli sie konczy, rozgladam sie za praca i - wszystko szarzeje. Bo jedyna realna szansa na prace w zawodzie byloby z jakas niemiecka firma probowac szczescia w Polsce. Tak patrzac z boku - juz to byloby zlapaniem pana Boga za nogi. No wiec wpadam na Twoje forum i przynajmniej podpatruje, jakie ludzie maja pomysly. A nuz-widelec sie kiedys odwaze? Jak sie juz nasyce tymi wszystkimi historiami, ktore tu czytam, moze zdecyduje sie na jakas wlasna :) Pozdrawiam i jeszcze raz - nie zamykaj - liczy sie jakosc (wysoka) wpisow, a nie ilosc! Odpowiedz Link Zgłoś
grudniowe.slonko Re: A kto tu jest tylko czytający? 03.10.05, 23:18 Chaladia nie zamykaj !!! Nie przeczytałam jeszcze wszystkich wpisów ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
drpawelek Re: A kto tu jest tylko czytający? 05.10.05, 02:54 Ja nie zaliczam sie do czytajacych, bo wlasnie znalazlem to forum. Smialo moge za to zaliczyc sie do polskiej diaspory, czyli jestem ekspatem (jakos mi to slowo nie odpowiada chyba dlatego, ze mature robilem jeszcze za komuny). Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: A kto tu jest tylko czytający? 06.10.05, 21:17 Ja jestem jak dotąd tylko czytająca - zaglądam od czasu do czasu. Mój staż - dawno, dawno temu dwa lata pracy w Libijskiej Dżamahiriji. Czasami korci mnie, żeby zapytać, jak tam jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: A kto tu jest tylko czytający? 06.10.05, 21:43 Survey to właśnie bardzo fajnie sprawozdaje. Odpowiedz Link Zgłoś
blackagnes Re: A kto tu jest tylko czytający? 07.10.05, 21:34 Czytam, czytam i zabraniam takich pomysłów jak zamykanie tego forum! Owszem mało tu wpisów, ale jakość pierwszorzędna! Odpowiedz Link Zgłoś
lubiezny_satyr do: chaladia 07.10.05, 21:49 mam nadzieję, że po lekturze tego wątku przejdą ci takie pomysły jak zamykanie tego świetnego forum!! Odpowiedz Link Zgłoś
hela1 Re: do: chaladia 08.10.05, 23:52 Podczytuje z wielka przyjemnoscia i mam dodane do ulubionych. To chyba jedno z najciekawszych forow. Nie mam nic do dodania w temacie ekspactwa sensu stricte. Mieszkam w Norwegii, pracuje w branzy imigracyjnej. Forum zabrania sie zamykac! pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
rasta69 Re: A kto tu jest tylko czytający? 12.10.05, 10:41 Nie zamykaj. To najciekawsze forum jakie znam. Świetne historie, ciekawe osobowości piszących. Nie ma durnych wątków, czy "śmieciowych" postow. Forum Home&Abroad utwierdziło mnie w przekonaniu, że warto iść inną drogą niż większość. Jak tylko dogram wyjazd na praktykę do Indii, popraktykuję trochę, to na bank podzielę się wrażeniami. pozdro :)) Odpowiedz Link Zgłoś
samira_16 Re: A kto tu jest tylko czytający? 28.10.05, 21:42 Ja również wpadam na Twoje forum, ostatnio nawet dosyć często :) Odpowiedz Link Zgłoś
imonate Re: A kto tu jest tylko czytający? 28.10.05, 21:16 i ja wpadam tutaj od czasu do czasu :D i mimo, że cierpię ostatnio na brak time`u, to z wielką przyjemnością podczytuję sobie tutejsze wątki. Odpowiedz Link Zgłoś
opeongo Re: A kto tu jest tylko czytający? 31.10.05, 15:26 z pewna niesmialoscia: ja Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: A kto tu jest tylko czytający? 11.11.05, 17:16 Czytam a nawet mam parę ulubionych wątków do których wracam. Pamiętam jak za lat mojej młodości ktoś kto wyjechał do Libii lub Algierii czy innych egzotycznych krajów był uważany za szczęśliwca. A tutaj czasem widzę inną , bardzo dla mnie ciekawą stronę tych wyjazdów. Wolę to zakamarkowe forum niż nektóre z kikudziesięcioma tysiącami wpisów które składają się z jednego zdania i dość szybko wietrzeją z pamięci. Kran:) Odpowiedz Link Zgłoś
skiela1 Re: A kto tu jest tylko czytający? 12.11.05, 20:12 Czytam. Bron Cie boze zamykac.Nie pisze,no bo o czym?...ale bardzo chetnie tu zagladam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
drzewko_szczescia Re: A kto tu jest tylko czytający? 14.11.05, 11:11 Ja czytam i proszę nie zamykać!! Nie piszę, bo nie byłam i nie jestem expatem, ale czytać Wasze wspomnienia- uwielbiam (mam to forum w "ulubionych"). Odpowiedz Link Zgłoś
parr Chaladia... 14.11.05, 14:31 Chętnie tu zaglądam choć nie mam zupełnie pojęcia o expatach i pracach inzynieryjno-budowlanych w krajach w ktorych pracowaliscie,pracujecie lub bedziecie pracowac.Bardzo lubie Twoje opisy krajow w ktorych byles i zrownowazony ton Twoich postow niekoniecznie zwiazanych z tym forum.Zgadzam sie z Twoimi pogladami i niezmiernie mi przykro,ze szukasz pracy z zagranica.Piszesz ,ze glownie z powodu tego co sie dzieje w kraju.Szkoda,ze tacy ludzie jak Ty czy mlodziez lub lekarze wyjezdaja z kraju zmiast go budowac.Nie mam do Ciebie krzty pretensji,kazdy jest kowalem sego losu,a to o czym pisze to po prostu głosny zal na sytuacje jaką mamy w naszej Ojczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vandoren Re: A kto tu jest tylko czytający? 23.11.05, 11:38 nie zamykaj!!! to jedno z ciekawszych forów na gazeta.pl!!!liczba piszących pewnie nie jest duża, bo i watki opisywane na forum siłą rzeczy są znane raczej niewielkiej liczbie osób; nie znaczy to chyba jednak, że czytelnikami tego forum mają byc tylko expaci (no chyba ze się mylę) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mark17 Re: A kto tu jest tylko czytający? 04.12.05, 15:51 ChCzytam ,czytam ! ;) jak najbardziej, nic nie zamykaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
femme_individuelle Re: A kto tu jest tylko czytający? 16.12.05, 23:07 Wlasnie znalazlam to forum (poprzez Kraje arabskie),spedzilam pol wieczoru czytajac je i dodalam do ulubionych. Super. Wiec bardzo prosze go nie zamykac!!! Moja fascynacja Bliskim Wschodem trwa od niedawna co prawda, ale po ostatnich wakacjach w Syrii i Jordanii bardzo sie wzmogla. Po skonczeniu studiow dolaczylam do grona ekspatow i cudownie mi z tym mieszkaniem i praca za granica. Trzy miesiace temu zaczelam prace w Holandii, jest ok, choc moje mysli nieustannie plyna w kierunku BW. Dzieki za wasze historie wszystkie. Chcialabym kiedys moc opowiedziec takie wlasne. Odpowiedz Link Zgłoś
mariarella Re: A kto tu jest tylko czytający? 17.12.05, 23:01 Podobnie jak wiele osób w tym wątku, znalazłam to forum przez przypadek poszukując czegoś, gdzieś... oczywiście dołączyłam je do moich ulubionych i zaglądam tu od kilku tygodni.... kasowanie nie wchodzi w grę! Podobnie też jak inni z tego forum jestem zarażona myślą o świecie... łyknęłam bakcyla bliskowschodniego - znam Egipt gdzie trochę już pracowałam, jeżdziłam po Jordanii ale narazie wybieram sie do pracy do UK - juz mam prawie spakowaną walizke.... Zatem proszę piszcie dalej a może i ja czasami coś dorzucę od siebie - coś by sie znalazło z moich przygód - jeśli pozwolicie. POZDR 4 ALL Odpowiedz Link Zgłoś
rene8 Re: A kto tu jest tylko czytający? 20.12.05, 19:39 Ja czytam. Codziennie sprawdzam newsy , a to forum jest wśród ulubionych od dawna. Nie mam takiej wiedzy, przeżyc jak "pisacze" i jako "czytacz" nie będę się wymądrzać. Ale chyba już wiesz Chaladia? Zamknąć takie forum? To zamknąć ciekawą książkę, przeczytaną do połowy. Pozdrawiam. Renia Odpowiedz Link Zgłoś