fantka 05.03.06, 10:33 Tyle jest pięknych wierszy o miłości. Tutaj wpisujmy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fantka Prośba o wyspy szczęśliwe 05.03.06, 10:34 Konstanty Ildefons Gałczyński A ty mnie na wyspy szczęśliwe zawieź, wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj, ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań, we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu. Pokaż mi wody ogromne i wody ciche, rozmowy gwiazd na gałęziach pozwól mi słyszeć zielonych, dużo motyli mi pokaż, serca motyli przybliż i przytul, myśli spokojne ponad wodami pochyl miłością. Odpowiedz Link Zgłoś
fantka autor? 06.03.06, 20:23 Kocham -jak nigdy nie kochałam kocham-jak kochać chciałam. Ciebie i nikogo więcej. Kocham, kocham najgoręcej. Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Kto chce, bym go kochała 07.03.06, 19:55 Maria Pawlikowska-Jasnorzewska Kto chce, bym go kochała nie może być nigdy ponury i musi potrafić mnie unieść na ręku wysoko do góry. Kto chce, bym go kochała musi umieć siedzieć na ławce i przyglądać się bacznie robakom i każdej najmniejszej trawce. I musi też umieć ziewać kiedy pogrzeb przechodzi ulicą gdy na procesjach tłumy pobożne idą krzyczą. Lecz musi być za to wzruszony gdy na przykład kukułka kuka lub gdy dzięcioł kuje zawzięcie w srebrzystą powłokę buka. Musi umieć pieska pogłaskać i mnie musi umieć pieścić i śmiać się, i na dnie siebie żyć słodkim snem bez treści i nie wiedzieć nic, jak ja nie wiem i milczeć w rozkosznej ciemności i być daleki od dobra i równie daleki od złości. Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Na Dzień Kobiet 08.03.06, 16:53 Każdego roku jest taki 8 dzień Mimo, że zimowy To piękny jak wspaniały letni sen, Choć to tylko dzień marcowy. W takim dniu każdy Ci życzy, co tylko może. Ja korzystając z tej sposobności. Życzę Ci w tej bialej puchowej porze. Dużo Słońca i Radości. I aby wszystko, co sobie wymarzysz się spełniło. No i żeby szczęście na stałe z Tobą było. Odpowiedz Link Zgłoś
fantka List zakochanej 10.03.06, 16:34 Johann Wolfgang Goethe Jedno spojrzenie, miły, twoich oczu I na mych ustach jeden pocałunek - Czyż może znaleźć upojniejszy trunek, Kto choć raz w życiu tę słodycz ich poczuł? Z dala od Ciebie żyjąc na uboczu Tobie poświęcam mą myśl i frasunek; Serce potrąca wciąż tę samą strunę Jedną, jedyną... i łzy płyną z oczy. Po licu spływa łza i zaraz wysycha; Kocha mnie - myślę - więc czemuż w tę miłość Mam nie uwierzyć, choć taka daleka? O, usłysz skargę mych miłosnych wzdychań! Twa wola moim szczęściem - i mą siłą - Daj znak, na który me serce tak czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia mój ulubiony wiersz Goethego 19.05.06, 11:53 Do oddalonej A więc naprawdę już odeszłaś? Zniknęłaś, piękna, z moich dni? Twe każde słowo we mnie mieszka, Wciąż jeszcze w uszach moich brzmi. I jak wędrowiec wzrok o świcie Na próżno w przestwór nieba śle, Skowronka ujrzeć chcąc w błękicie, Co z dzwonną pieśnią nad nim mknie: Tak ja lękliwe oczy wznoszę Na pola, łąki, borów gąszcz I każdą pieśnią moją proszę: O, wróć, kochana, czekam wciąż! -------------------- uwielbiam jego poezje Odpowiedz Link Zgłoś
laferme Re: Wiersze o miłości 13.03.06, 14:32 polecam cala tworczosc Powiatowskiej Wiersz o miłości Poświatowska Halina pamięci Amadeo Modigliani i Jeanne Hebuterne ich dwoje poprzez zastawki serca widoczni na wylot z profilu oprawieni w ból jak w złoto patrzą powieszeni na astralnym gwoździu noc jak ściana za nimi wszechświat z obojętnymi oczyma gwiazd i tylko oni - samotni w odrapanym oknie ziemskiej ulicy a mówili że nie ma miłości kłamali ze miłość umarła w sanatorium śpiewającym karbolem na bardzo ludzką gruźlicę tymczasem wysoko pod dachem okno z doniczką pelargonii obrodziło czerwono miłość - posypała się płatkami w dół Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Halina Poświatowska 13.03.06, 17:50 kiedy umrę kochanie gdy się ze słońcem rozstanę i będę długim przedmiotem raczej smutnym czy mnie wtedy przygarniesz ramionami ogarniesz i naprawisz co popsuł los okrutny często myślę o tobie często piszę do ciebie głupie listy - w nich miłość i uśmiech potem w piecu je chowam płomień skacze po słowach nim spokojnie w popiele nie uśnie patrząc w płomień kochanie myślę - co się też stanie z moim sercem miłości głodnym a ty nie pozwól przecież żebym umarła w świecie który ciemny jest i kolor jest chłodny Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: Wiersze o miłości 13.03.06, 18:10 jesteś powietrzem które drzewa pieści rękoma z błękitu jesteś skrzydłem ptaka który nie trąca liści płynie jesteś zachodnim słońcem pełnym świtów bajką ze słów które mówi się westchnieniem czym ty jesteś -- dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
laferme Re: Wiersze o miłości 14.03.06, 14:40 Małgorzata Hillar O nim Jest dla niej bardzo dobry W pociągu pełnym ludzi zawsze znajdzie miejsce przy oknie Sam w korytarzu stoi nad gazetą się kołysze Kiedy deszcz pada swój płaszcz jej oddaje Mówi Nic mi nie będzie Oddałby jej swój sen swoje oczy Jest dla niej bardzo dobry mówią Czego ona jeszcze chce A ona nic nie chce Uśmiecha się do niego i płacze Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Tak rodzi się miłość 14.03.06, 18:16 Caveman Najpierw uśmiech nieśmiały, Zbyty może milczeniem, Potem spojrzenie delikatne, Przepełnione pragnieniem, Tak rodzi się miłość... Pierwsza taka rozmowa, Bez żadnego tematu, Podświadome wyczucie Ocieplenia klimatu, Tak rodzi się miłość... Krążą myśli po głowie: Czy to aby na pewno? Czy to tylko wyobraźnia Głowy mojej wewnątrz? Tak rodzi się miłość... Pierwsza chwila rozpaczy - Uśmiech nieodwzajemniony. Fala ulgi w mej duszy - Wypadek niepowtórzony. Tak rodzi się miłość... Wspólne wyjazdy, noclegi, Mocno we mnie wtulona, A gdy oczy zamykam - Równie piękna, wyśniona. Tak rodzi się miłość... Wreszcie dotyk Jej twarzy, Od mgły delikatniejszej Powoli, by nie uronić Chwili nawet najmniejszej, Tak rodzi się miłość... Wciąż pewniejszym się staje, choć nie padło ni słowo, Że to właśnie z Nią Rozpocznę swe życie na nowo. Tak rodzi się miłość... Następnie taniec dłoni, Które kończą splecione I chęć przeogromna, by wspólnie Zatańczyć tak lekko jak one. Tak rodzi się miłość... I choć wciąż nie pada słowo, Wszystko dzieje się w milczeniu, Już się niczego nie obawiam, Pewny w swym upojeniu, Tak rodzi się miłość... Wciąż spotkania kolejne, Coraz bliżej i więcej, A przy każdym spotkaniu Robi się coraz goręcej, Tak rodzi się miłość... Wargi nasze spierzchnięte, Krążą wokół siebie, A im mniejsza odległość, Tym bliżej chcę być Ciebie, Tak rodzi się miłość... Dłonie razem splecione, Mocno w siebie wtuleni, Pocałunek pieczęcią, Oddechem wspólnym złączeni, Tak właśnie rodzi się miłość... Odpowiedz Link Zgłoś
fantka K. Przerwa-Tetmajer 15.03.06, 19:41 *** (Szukam Cię) Szukam cię - a gdy cię widzę udaję, że cię nie widzę. Kocham cię - a gdy cię spotkam udaję, że cię nie kocham. Zginę przez ciebie - nim zginę krzyknę, że ginę przypadkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Krzysztof Kamil Baczyński 18.03.06, 12:33 Erotyk W potoku włosów twoich, w rzece ust, kniei jak wieczór - ciemnej wołanie nadaremne, daremny plusk. Jeszcze w mroku owinę, tak jeszcze różą nocy i minie świat gałązką, strzępem albo gestem, potem niemo się stoczy, smugą przejdzie przez oczy i powiem: nie będąc -jestem. Jeszcze tak w ciebie płynąc, niosąc cię tak odbitą w źrenicach lub u powiek zawisłą jak łzę, usłyszę w tobie morze delfinem srebrnie ryte, w muszli twojego ciała szumiące snem; Albo w gaju, gdzie jesteś brzozą, białym powietrzem i mlekiem dnia, barbarzyńcą ogromnym, tysiąc wieków dźwigając trysnę szumem bugaju w gałęziach twoich - ptak. Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Julian Tuwim 19.03.06, 09:08 Dziewczynom Zmęczone już jesteście. Wasze oczy ciemne Słodki zmierzch wytęskniły dziewczęcą tęsknotą. Słońce kona daleko... O, żale daremne Dnia, co próżno odganiał zórz czerwone złoto! Idźcie do domów swoich. Świec nie zapalajcie, Bo wam miesiąc osrebrzy łagodnie świetlice. Smutkom, bladym kochankom, nocą się oddajcie, Dziewczyny mojej duszy, dziwne Tajemnice! I śnijcie... A gdy rankiem zadrży brzask różowy, Wdziejcie szare i proste, ze lnu tkane szaty, Pomódlcie się dobrymi, dziewczęcymi słowy I podlejcie w ogródkach swych zakwitłe kwiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
elbereth.g Re: Julian Tuwim 22.03.06, 23:21 Między nami nic nie było! Między nami nic nie było! Żadnych zwierzeń, wyznań żadnych, Nic nas z sobą nie łączyło Prócz wiosennych marzeń zdradnych Adam Asnyk Witam serdecznie mile panie!! Fantka: dziekuje za pamiec! :) Tym razem pisze z daleka. Z kraju w ktorym juz dawno zawitala wiosna. Spotkalam sie z moim-kochaniem-nieodwzajemnionym. I uczucie powalilo mnie zdwojona sila... ale tylko na chwile. Bo wiem, ze heppy endu nie bedzie. Chyba nauczylam sie zyc z ta miloscia... dziewczyny lato tuz tuz!!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
fantka zerwane z ogrodu miłości 24.03.06, 17:15 Jeśli kogoś kochasz nie ukrywaj tego bo ukrywać miłość to coś bardzo złego. Odpowiedz Link Zgłoś
fantka zerwane z ogrodu miłości 01.04.06, 20:04 Serce jest jak zegar w każdej minucie, godzinie, dobie myśli o drugiej osobie. Odpowiedz Link Zgłoś
fantka zerwane z ogrodu miłości 05.04.06, 18:01 Chciałabym ci dać świat twoich marzeń jak kwiatów polnych błękit snów. Więc moje serce przyjmij w darze miłości,której brak już słów. Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia anioł stróż 18.05.06, 21:39 jesteś moim aniolem, który czuwa nademna. Słonkiem ktorym, miloscia rozgrzewa me cialo jestes tecza na niebie w me szare dni jestes kwiatem rozy bo czuje cie wszedzie jestes kolderka ktora okrywasz mnie w nocy jestes tym co----- kocham najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia "wołanie" 19.05.06, 09:31 Łóżeczko ,poduszka ,kołderka, wołają nas do siebie. Kiedy razem w nim będziemy nasze serca tańcyć będą. Nasze usa złączą się- Ty mnie kochasz--a ja Ciebie Wejdźmy razem w nasze sny. Dobranoc Aniołku :) Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia "Jesteś" 29.05.06, 18:46 Choć jesteś z dala odemnie , to wiem ,że jesteś tu. Kiedy śpie odwiedzasz mnie w każdym śnie. Gdy patrze na gwiazdy uśmiechasz się do mnie. A kiedy słońce świeci promieniem pukasz w me okno. A kiedy cichutko płacze, sercem ocierasz me łzy. Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: "Jesteś" 29.05.06, 18:50 Kiciu piękny wiersz. Rozumiem, że jest Twój :) Pisz to wyraźnie, bo nie wszyscy wiedzą że Ty poezje piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia Re: "Jesteś" 29.05.06, 18:51 to znaczy jak wyrazniej wszystkie 3 są moje Odpowiedz Link Zgłoś