Dodaj do ulubionych

Gala Mistrzów Sportu

06.01.07, 21:14
Nadęta , pompatyczna , sztywna impreza z powodu dziwnej oprawy
muzycznej a moze też z innych przyczyn
Tak czy inaczej oglądam to widowisko tylko dla naszych
wspaniałych sportowców bo reszta jest nie warta uwagi

Obserwuj wątek
    • mameluch Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 21:39
      a ja się cieszę, że wśród wręczających był pan Zbigniew Lubiejewski, mój
      sąsiad:) zawsze jakoś z boku stał kiedy była mowa o medalistach z Montrealu.
      sama impreza tak jak piszesz raczej.
      to teraz Małysz i Kubica? mam nadzieję że Małysz poza 10 nie wypadnie (nie chce
      mi się myśleć kogo jeszcze brakuje).
      • paprotka-gd Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 21:48
        To Ty masz Mamelo takiego sąsiada jak p.Lubiejewski ? !
        Otylka powiedziała : wszyscy wygraliśmy !
        I prawdą tą jest ich sukcesy były wspaniałe
        ale zabrakło mi siatkarzy
        • mameluch Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 21:52
          tzn. bliziutko mieszka, widuję bardzo często. w telewizji, przy Skorku i Gruszce
          nie wyglądał na tak ogromnego, jak jest w rzeczywistości.
          tak się zastanawiam czemu akurat Świder był nominowany, bo chyba w lidze
          włoskiej poprzedni sezon miał lepszy (ale tu Aśka i Druh wiedzą najlepiej), a w
          reprezentacji raczej Wlazły i Guma byli ważniejszymi ogniwami. tak czy tak,
          nagroda na pewno bardziej dla całej drużyny, niż Świdra indywidualnie.
    • mameluch Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 21:42
      o, Justyna Kowalczyk jeszcze przecież.
    • mameluch Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 21:45
      no tak, o Otylii całkiem też zapomniałem, eh.
      szkoda, szczególnie Justyny Kowalczyk.
      • dzidzia_bojowa Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 22:00
        Ja powiem tak: najlepszy był Waldemar Malicki bezsprzecznie. Poza tym:
        -Wszoła chyba był na cyku, bo miał trudności z wypowiedzeniem się
        -Boniek zapomniał komu ma wręczyć statuetkę-żenada
        -Wilki z playbacku, błeee
        -"dwutysięczny szósty"!- od pięciu lat ludzie nie nauczyli się mówić "dwa
        tysiące któryś"
        -zabrakło Adasia Małysza i Justyny Kowalczyk-granda!!!

Poza tym zadumałam się nad stanem naszej lekkiej ateletyki, bo w dwa tysiące
        szóstym cienutko coś było, cieniutko...Ale Monika Pyrek i Ania Rogowska mogły
        znaleźć się w dziesiątce. W każdym razie powinny.
    • panisiusia Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 21:57
      Ej, Otylka znów wygrała????
      • mameluch Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 22:00
        ano wygrała.
        • panisiusia Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 22:07
          Łomatko. Oni już tak zawsze będą wybierać? Ci ludzie...
        • paprotka-gd Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 22:19
          Nasze polskie społeczeństwo jest dziwne , gloryfikuje niezmiennie tych
          samych , zapodanych przez usilną presję mediów sportowców ,
          aktorów , pieśniarzy i polityków a nie dostrzega się tych innych
          zasługujących na uwagę a pozostających na uboczu medialnym
          • panisiusia Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 22:33
            W sumie to Otylka zrobiła sobie dobry PR zabijając brata: teraz wszyscy się nad
            nią rozczulają, jaka to ona dzielna, silna i w ogóle seksi;)
            • forumowicz_pospolity Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 22:41
              panisiusia napisała:

> W sumie to Otylka zrobiła sobie dobry PR zabijając brata: teraz wszyscy się nad
              > nią rozczulają, jaka to ona dzielna, silna i w ogóle seksi;)

bardzo inteligentna opinia
              • around_the_sun Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 22:48
                forumowicz_pospolity napisał:

> panisiusia napisała:
                >
                > > W sumie to Otylka zrobiła sobie dobry PR zabijając brata: teraz wszyscy s
                > ię nad
                > > nią rozczulają, jaka to ona dzielna, silna i w ogóle seksi;)
                >
                > bardzo inteligentna opinia

baaardzo... i taka na miejscu...

Oczywiście moje wielkie brawa dla Otylki!
                • panisiusia Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 23:28
                  Casus Małysza: nadal dobrze skacze, ale już nie ma o czym w jego kontekście
                  pisać więc wypadł z gry.
                  Z tego co wiem, to mamy więcej mistrzów świata, choćby w samym pływaniu. Ale
                  wrzawa jest tylko wokół tej kobiety.
                  Chcecie czy nie chcecie, ale to taki american dream: tragiczny wypadek, śmierć
                  bliskiej osoby i jednak powrót do zdobywania medali...
                  • forumowicz_pospolity Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 23:45
                    panisiusia napisała:

> Casus Małysza: nadal dobrze skacze, ale już nie ma o czym w jego kontekście
                    > pisać więc wypadł z gry.

sprawdź lepiej jakie sukcesy miała Otylia w roku 2006
                    a jakie miał Adaś?

> Z tego co wiem, to mamy więcej mistrzów świata, choćby w samym pływaniu. Ale
                    > wrzawa jest tylko wokół tej kobiety.

mamy kilku dobrych pływaków ale Otylia jest najwszechtronniejsza
                    i ma największe sukcesy - to jest opinia obiektywna, jak chcesz zapolemizować
                    to ja bardzo chętnie

> Chcecie czy nie chcecie, ale to taki american dream: tragiczny wypadek, śmierć
                    > bliskiej osoby i jednak powrót do zdobywania medali...

dla niej to nie jest żaden american dream jak sadze
                    spłaszczasz to niemożebnie jak na mój gust

ofkors kwestia czy nalezało jej sie pierwsze miejsce w plebiscycie jest
                    dyskusyjna, bo w tym roku było sporo sukcesów ale skoro lud tak wybrał
                    niech tak jest - zważ jeszcze ze wybierają czytelnicy PS czyli jednak ludzie
                    znający sie na sporcie

bo gdyby głosowanie objeło szersze spektrum społeczne to pewnie by nie była
                    pierwsza sądząc z opinii jakie na jej temat można poczytać na forach chocby GW

normalnie w cholere czasu straciłem na dyskusje z frustratami na bakier
                    polskim prawem wołającymi "dlaczego ta morderczyni jeszcze nie siedzi?" itp
                    • panisiusia Re: Gala Mistrzów Sportu 07.01.07, 00:11
                      Powiedzmy, że interesuje mnie Otylia jako produkt medialny, a nie osoba
                      prywatna. -> ważne, że jest ruch w interesie.
                      A "american dream" to zawsze jest produkt do karmienia nim ludzi podczas
                      treningów motywacyjnych, dla życia bohatera to zazwyczaj oznacza kolejne zera na
                      koncie niekoniecznie idące w parze ze szczęściem osobistym.

> sprawdź lepiej jakie sukcesy miała Otylia w roku 2006
                      > a jakie miał Adaś?
                      Wg mnie maszynka do wygrywania to jeszcze nie sportowiec. -> to tak w ogóle
                      Choć Adam to raczej taka tragiczna postać w naszym sporcie, poznał, że łaska
                      pańska na pstrym koniu jeździ.
                      • forumowicz_pospolity Re: Gala Mistrzów Sportu 07.01.07, 00:39
                        panisiusia napisała:

> Powiedzmy, że interesuje mnie Otylia jako produkt medialny, a nie osoba
                        > prywatna. -> ważne, że jest ruch w interesie.

jeszcze raz uparcie odsyłam do przestudiowania wyników za rok 2006
                        te wyniki to nie jest prywatna sprawa, one są podstawą do nagradzania
                        w plebiscycie

> A "american dream" to zawsze jest produkt do karmienia nim ludzi podczas
                        > treningów motywacyjnych, dla życia bohatera to zazwyczaj oznacza kolejne zera n
                        > a
                        > koncie niekoniecznie idące w parze ze szczęściem osobistym.

ale jak to sie ma do Otylii i jej 1 m w plebiscycie?

>
                        > > sprawdź lepiej jakie sukcesy miała Otylia w roku 2006
                        > > a jakie miał Adaś?
                        > Wg mnie maszynka do wygrywania to jeszcze nie sportowiec. -> to tak w ogóle

w ogóle to możnaby z tym podyskutować i nawet moze sie zgodzić

ale akurat w kontekście Otylii brzmi boleśnie słabo i musze po prostu powiedzieć
                        że nie za bardzo wiesz o czym piszesz

widziałaś choć jeden wyścig Otylii w tv? obstawiam że nie
                        wiesz jaki sport uprawia? wiesz ale nic poza tym
                        próbowałaś kiedyś przepłynąć pare metrów? może ale niekoniecznie

> Choć Adam to raczej taka tragiczna postać w naszym sporcie, poznał, że łaska
                        > pańska na pstrym koniu jeździ.

każdego sportowca jeździ na pstrym koniu, wygrywasz jest zainteresowanie
                        nie wygrywasz - mniejsze albo wcale nie ma

a Adaś miał słabsze okresy ale ostatnio skacze bardzo przyzwoicie więc nie
                        zakładajmy mu chomąta pt "tragizm"
                        • dzidzia_bojowa Re: Gala Mistrzów Sportu 07.01.07, 00:44
                          Forumowiczu, całkowicie się z Tobą zgadzam. I jak Otylia płynie, to zawsze mam
                          jakoś pewność, że medal zdobędzie, czy to w motylku na 200 czy w dowolnym na
                          400, czy na krótkim czy na długim basenie. I za tę pewność jej się należy
                          statuetka i modlę się,żeby Jej siły starczyło na to, co jeszcze Ją czeka...nie
                          tylko w sporcie....
                        • panisiusia Re: Gala Mistrzów Sportu 07.01.07, 01:06
                          > że nie za bardzo wiesz o czym piszesz
                          >
                          > widziałaś choć jeden wyścig Otylii w tv? obstawiam że nie
                          > wiesz jaki sport uprawia? wiesz ale nic poza tym
                          > próbowałaś kiedyś przepłynąć pare metrów? może ale niekoniecznie
                          Źle obstawiasz: widziałam, kibicowałam.
                          Pływałam, wygrywałam.
                          Pracowałam też jako PRowiec, specjalista od kontaktów z mediami i trochę wiem na
                          temat sposobów budowania marki.(Jako "marka" rozumiem tu konkretne nazwisko,
                          które ma zarabiać na kontraktach reklamowych.)

> ale jak to sie ma do Otylii i jej 1 m w plebiscycie?
                          To była odpowiedź na Twoją konkluzję z poprzedniego posta.

"Tragizm" Małysza to według mnie nie wygranie przez niego olimpijskiego złota. I
                          myślę, że w tym sensie to już jest nie do odbudowania. Choć może jak Iza wygra
                          Taniec z gwiazdami, to nie będzie chciał być gorszy i jeszcze nam pokaże;)

A Otylia dla mnie jest raczej sztabem ludzi, niż pojedynczym sportowcem. Do dziś
                          dźwięczą mi w uszach słowa jej trenera(po wypadku): "nie dopuścimy do zrodzenia
                          się u niej poczucia winy, ona jest od wygrywania".

P.S. Po tym jak ona została najpiękniejszą Polką któregośtam roku, to już żadnej
                          jej nagrody nie jestem w stanie traktować poważnie:DDD
                          • forumowicz_pospolity Re: Gala Mistrzów Sportu 07.01.07, 01:29
                            panisiusia napisała:

> > że nie za bardzo wiesz o czym piszesz
                            > >
                            > > widziałaś choć jeden wyścig Otylii w tv? obstawiam że nie
                            > > wiesz jaki sport uprawia? wiesz ale nic poza tym
                            > > próbowałaś kiedyś przepłynąć pare metrów? może ale niekoniecznie
                            > Źle obstawiasz: widziałam, kibicowałam.
                            > Pływałam, wygrywałam.

i żadnych wniosków?
                            na temat treningu, wymagań co do charakteru ludzi jacy mogą go uprawiać na
                            wysokim poziomie,skali trudności poszczególnych dystansów (w tym 200 m mot)

> Pracowałam też jako PRowiec, specjalista od kontaktów z mediami i trochę wiem n
                            > a
                            > temat sposobów budowania marki.(Jako "marka" rozumiem tu konkretne nazwisko,
                            > które ma zarabiać na kontraktach reklamowych.)
                            >

ale jaki to ma związek z tym plebiscytem?
                            ta marka ma mocne fundamenty pt sukcesy sportowe od lat, sama się buduje
                            niejako, pan Kazio z portierni może ją "budować" z sukcesami

a jakby nie miała sukcesów to nie ma zadnego pr-owca który by coś wycisnął
                            reklamodawcy by go wyśmiali

> > ale jak to sie ma do Otylii i jej 1 m w plebiscycie?
                            > To była odpowiedź na Twoją konkluzję z poprzedniego posta.
                            >
                            > "Tragizm" Małysza to według mnie nie wygranie przez niego olimpijskiego złota.

bo tak ci media wmówiły? nie przesadzajmy
                            nie miał sukcesów to nie ma go w "10"

> I
                            > myślę, że w tym sensie to już jest nie do odbudowania. Choć może jak Iza wygra
                            > Taniec z gwiazdami, to nie będzie chciał być gorszy i jeszcze nam pokaże;)
                            >
                            > A Otylia dla mnie jest raczej sztabem ludzi, niż pojedynczym sportowcem. Do dzi
                            > ś
                            > dźwięczą mi w uszach słowa jej trenera(po wypadku): "nie dopuścimy do zrodzenia
                            > się u niej poczucia winy, ona jest od wygrywania".

trener moze sobie gadać ale to brat Otylii zginął a nie trenera wiec
                            to nie dopuszczanie można miedzy bajki włozyc

> P.S. Po tym jak ona została najpiękniejszą Polką któregośtam roku, to już żadne
                            > j
                            > jej nagrody nie jestem w stanie traktować poważnie:DDD

słabe rozumowanie
                            niepoważne można traktować niepoważnie
                            a poważne trzeba poważnie
    • aasiek Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 22:08
      W takim razie kilka moich słów: impreza jak impreza. W moim odczuciu i tak
      powyżej średniej krajowej. I na pewno lepiej jest niż parę lat temu.
      Co do kolejności: zaskoczona byłam trochę Dołęgą, ale tylko trochę. Brakuje mi
      bardzo Kowalczyk, zdziwiona jednak byłam kolejnym zwycięstwem Otylii. Choć z
      drugiej strony - pomyślałam sobie, że po kontuzji i innych sprawach to, że w
      ogóle wróciła do sportu, to mocna rzecz. Prawdę mówiąc, nie byłam wcale pewna,
      że wróci do pływania. A ona jeszcze została mistrzynią.
      Świder na trzecim - mnie to względnie satysfakcjonuje ;) Parę osób wie, że dla
      mnie to jest namber łan od ho, ho! I ten sezon (klubowy) faktycznie miał nieco
      gorszy - w poprzednim został wybrany najlepszym zawodnikiem ligi włoskiej(!!!),
      a tutaj prawie tego nie zauważono - ale reprezentacja, jak każdy widział -
      nieomal ideał :D
      • aasiek Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 22:10
        Tzn. najlepszym zawodnikiem przed fazą play - off.
      • paprotka-gd Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 22:23
        Świder wg mnie na 1 lub 2 miejscu
        tylko zabrakło mu szumu medialnego

• forumowicz_pospolity Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 22:39
      trafiłem w typerze:)!
      gali nie oglądałem bo wole sportowców na arenach oglądać
      brawo Motylia, w przyszłym roku tez ma szanse, bo są MŚ, choć złoto
      delfinem ciezko bedzie zdobyc
      no i są też ME w siatce, jak siatkarze zdobeda złoto to moze ich
      reprezentant tez byc wyzej
      • around_the_sun Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 22:42
        a Kubica?
        Bo nie oglądałam?
        • dzidzia_bojowa Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 23:03
          Dziesiątka najlepszych sportowców Polski 2006 roku w plebiscycie "Przeglądu
          Sportowego":

1. Otylia Jędrzejczak (pływanie)

2. Robert Kubica (Formuła 1)

3. Sebastian Świderski (siatkówka)

4. Tomasz Adamek (boks)

5. Tomasz Sikora (biatlon)

6. Euzebiusz Smolarek (piłka nożna)

7. Marta Dziadura (pięciobój nowoczesny)

8. Paweł Korzeniowski (pływanie)

9. Marcin Dołęga (podnoszenie ciężarów)

10. "Diablo" Włodarczyk
          • around_the_sun Re: Gala Mistrzów Sportu 06.01.07, 23:27
            O, to u mnie pierwsza trójka trafiona,
            tylko się Robert z Otylką miejscami zamienili :)
            • romcia.p Re: Gala Mistrzów Sportu 07.01.07, 18:08
              o co chodzi z tym "tragizmem Małysza"???
              czy on nie wygrywał tego plebiscytu kilka razy z rzędu?
              a poza tym Małysz to żywa legenda (żaden inny zawodnik polski nie wygrał Pucharu swiata w czymkolwiek,a on 3x z rzędu)- użalanie sie nad nim,bo naturalną koleją rzeczy jego czas w sporcie sie kończy jest trochę śmieszne
              jakby to górnolotnie nie zabrzmiało on zostanie w naszej pamięci na zawsze :)
              no i nie wiem czy takie np 10 miejsce w plebiscycie to byłby dla niego powód do dumy
              • irmelin Re: Gala Mistrzów Sportu 08.01.07, 12:21
                Cała impreza byłaby milsza dla oka gdyby nie Chylewska, ale to moja osobista
                opinia, poprostu jej fizycznie nie toleruję...
                Co do wygranej Otylii powiem tylko tyle, nie była moją faworytką, ale nie
                dlatego, że nie doceniam jej osiągnięć, nie dlatego, że przytrafiło jej się to
                co się przytrafiło, poprostu miałam innego sportowca na oku...Mnie zaskoczyła
                Dziadura i brak Kowalczyk, rozkminił mnie Boniek bez okularów, wzruszyłam się
                kiedy na scenę weszła wdowa po Gołasiu, upasiony Drogosz mnie zadziwił, Otylii
                sukienka mnie rozwaliła(nie wspominając już makijażu i fryzu), i splunęłam na
                koniec na Kołtonia, kolejna osoba "medialna",( wobec całego szacunku dla jego
                pracy, wiedzy sportowej itd)której nie trawię...
                Tyle moich odczuć po gali:-))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka