Dodaj do ulubionych

tinky winky

29.05.07, 22:13
to autentyczny fragment? www.youtube.com/watch?v=k45CeBlNB7w

dziennik zalinkowal:
www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=96&ShowArticleId=46424
Obserwuj wątek
    • mameluch Re: tinky winky 29.05.07, 22:32
      postacie wyglądają na autentyczne;) znaczy się nie widać na pierwszy rzut oka
      rozbieżności w wyglądzie tych wyżej i tych:
      home.datacomm.ch/daniel.lerch/teletubbies.jpg
      ja tam nie mogę wyjść z podziwu, że to dostało wiele międzynarodowych nagród,
      także od psychologów. jednak wolałem Reksia:)
      • tw_muza Re: tinky winky 30.05.07, 09:32
        Mamelo, bo to nie dla dorosłych bajka, tylko dla dwulatków. Stąd te figury w
        proporcjach dziecka z pieluchą i z wielką głową, stąd niepewny chód i wielkie
        głowy. Na ekranie nie ma wiele szczegółów, tylko dość duże, w zdecydowanych
        kolorach postacie - bo to odpowiada mozliwościom percepcji małego dziecka.
        Prosty język i powtórzenia, nawet tego filmiku w środku bajki. To wszystko nie
        jest przypadkowe, to jest skrojone dokładnie na potrzeby najmłodszych dzieci, i
        dzieci w tym wieku kochają Teletubisie.
        HEYOO:))
        • mameluch Re: tinky winky 30.05.07, 10:26
          no niby tak, ale z tego co pokazywali w różnych wiadomościach, to pełno
          przedszkolaków, które nieźle wysłowić się potrafią i wyciągnąć wnioski z tego co
          oglądają się wypowiadało. wiadomo że nie zapytają dwulatka;) może teletubisie
          powinny być dozwolone DO lat trzech?;)

mimo wszystko cieszę się, że kiedy byłem mały nie było takich dziwolągów:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka