Dodaj do ulubionych

Nalweki :D

22.06.07, 23:35
heheh z ebusia postanowilysmy ze w tym roku we wakacje zaszalejemy i bedziemy
testerami nalewek smakowych, tanich win etc :D
mamy za soba lipe z miodem i dzis pozeczke :] wniosek pozeczka bardziej
sieka :Dv rhrhrhrhrhrhrh mamy troche narąb glowkui :D
Obserwuj wątek
    • ebusia_fam_fatal Re: Nalweki :D 22.06.07, 23:37
      ile razy mam CI powtarzac, ze pisze sie poRzaeczka?@
      lol
      dobrze, ze wakacje sie jeszcze nei zaczely... jest szansa na wyleczewnie;)

jejuuuu

laski,m a Wty coś pijecie? poza oczywiście wypasionymi drinami, co to nawet
      ebusia nazwy nie potrafi powtórzyć? :)
      • nerri Re: Nalweki :D 23.06.07, 00:09
        Ja nalewki lubię robić:) z Aroni jest boska:D

I może będę robić z truskawek:D
      • paenka Re: Nalweki :D 23.06.07, 10:43
        no wlasnie sie zastanawialam jak to napisac tym razem, i jak ostatnio napisalam
        ale mi sie szukac nie chcialo i sprawdzac a ze bylam spita to mam wymowke;p
        hrhrhr

my z ebusia chyba dopiero doroslysmy albo sie cofnelysmy;p
    • nerri Re: Nalweki :D 23.06.07, 00:10
      A z tanich win wyrosłam:P

Do ust bym już tego nie wzieła:P
      • wiolunia79 Re: Nalweki :D 23.06.07, 08:53
        Dawno temu próbowałam nalewki z porzeczki rozcieńczonej gazowaną wodą mineralną.
        dało się to pić nawet :)
      • ebusia_fam_fatal Re: Nalweki :D 23.06.07, 10:45
        ... z pewnych rzeczy się nie wyrasta ;) ...
        • sanyu Re: Nalweki :D 23.06.07, 11:12
          Kiedyś byłam maniaczką nalewek, z pigwy za kwaśna, z porzeczki pyszna, z wiśni
          rewelacyjna! :-)
          • paenka Re: Nalweki :D 23.06.07, 20:58
            oooo sanyu dzieki dziejki, czyli ebusiu nastepna w kolejce jest....wiśnia :D
          • nerri Re: Nalweki :D 26.06.07, 21:05
            Aaaa...mój przyszły ewentualny teść robi nalewkę z pigwy i trzeba mu
            przyznać,że kwaśna nie jest;)

A dla mnie hitem jest aroniowa:D Słodko cierpka...idealna:D
            • paenka Re: Nalweki :D 26.06.07, 22:16
              W ogóle zauważyłyśmy z ebusią, że pierwsze pół butelki nalewki wchodzi
              cudownie. Słodka zero posmaku alkoholu. Drugie pół to juz w zasadzie trzęsie a
              ostatnimi łykami to mozna by na zasadzie "proszę to twoja kolej" " ależ skąd
              prosze się czestuj teraz ty, nie ja"
              • nerri Re: Nalweki :D 26.06.07, 22:19
                A czwarte pół będzie smakować cudownie,jak najlepsze wino:P:P
              • nerri Re: Nalweki :D 26.06.07, 22:20
                Ahahaha...albo polecam picie na bezdechu:P:P
                • paenka Wisniówka...a raczej 15.07.07, 13:23
                  jak to producent opisuje ten wytworny trunek napój winopodobny o smaku wiśniowym

:) zna się te tekst wyrób czekoladopodobny, napój winopodobny hahaha

W każdym razie to był rytuał w zasadzie
                  Postanowiłyśmy sobie zrobić wiśniowy wieczorek. W piątek byłam na wiśniach u
                  babci i przywiozłam dwa wiadra wiśni, trzeba było je wydrylować.
                  Ustawiłyśmy więc na przeciwko siebie dwa krzesełka, na poręczy przygotowałyśmy
                  wcześniej zakupione pary pomarańczowych gumowych rekawiczek, ręczne drylownice
                  (!!), po środku miska na pestki, i po bokach miska na wydrylowane wisnie i
                  wiadro z wisniami:] No i oczyiscie nei moglo zabrkanąć bohaterki wieczoru
                  czyli wiśniówki :]

trzeba przyznać, że wiśniówka nie wchodziła nam tak dobrze pod kątem smaku
                  jaklipa z miodem i porzeczka. Na szczescie piłyśmy ze szklanek a nie z butelki,
                  wiec dziwnnie łatwiej było nam przeboleć ten tani, tandetny posmak wina:p W
                  każdym razie wiśnie wydrylowałyśmy, pod koniec już po ciemku to robiłyśmy ale
                  są..i oczywiścei zostana przeznaczone na WIŚNIÓWKE własnej produkcji :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka