hiperrealizm 14.05.08, 18:35 pl.youtube.com/watch?v=y-M3lMK9e0A Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochanica-francuza Hiper, zostaję twoją fanką!!! 14.05.08, 21:54 1. Za stepha, który by otoczył zboka opieką psychologiczną. 2. Tuska, który gandzi zawdzięcza politykę miłości 3. "Hijo de ;la luna" 4. ...z angielskim przekładem... 5. ... i w ciekawej wersji Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 dla Hipcia 14.05.08, 23:25 pl.youtube.com/watch?v=dHbOOe8n2gY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 niezwykle rzadki głos... 14.05.08, 23:34 pl.youtube.com/watch?v=g0ifquyvCEo&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
marcinlet Re: niezwykle rzadki głos... 17.05.08, 21:47 Jabym tego słuchał z płyty to w życiu bym się nie domyślił, że to facet śpiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm :) 15.05.08, 17:45 kochanica-francuza napisała: > 1. Za stepha, który by otoczył zboka opieką psychologiczną. =============================================================== No nie wiem. To była luźna uwaga. Jeśli to rzeczywiście takie mocne. To chyba muszę stefana przeprosić. > 2. Tuska, który gandzi zawdzięcza politykę miłości Bo to fajny zbieg okolicznosci jest. Tusk powinien jeszce sobie dredy strzelić i urzącić imprezke rege w sejmie. PS Jestem wyborcą PO, popieram ten rząd ale to nie przeszkadza mi go krytykować i śmiać sieznie go gdy jest okazja. > 3. "Hijo de ;la luna" No ładne jest. > 4. ...z angielskim przekładem... Zbieg okolicznosci > 5. ... i w ciekawej wersji do stworzenia filmu prawdopodobnie wykorzystano grę komputerową fantazy. stefan powinen to docenić. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm no to jeszcze po francusku 15.05.08, 18:03 pl.youtube.com/watch?v=Q7zaOebK9jg&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: no to jeszcze po francusku (lepsza wesja) 15.05.08, 18:05 pl.youtube.com/watch?v=qHtz9YWjXxY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza tłumaczenie 15.05.08, 00:34 Pewna cyganka ciemną nocą, prosiła i zaklinała Księżyc. Przez noc całą aż do świtu błagała by Księżyc pomogła jej zdobyć i poślubić przystojnego cygana. Pani w końcu zgodziła się pomóc biednej cygance. „Dostaniesz go za męża, ciemnoskóra” rzecze z nieba Księżyc w pełni. „Ale w zamian oddasz mi pierwsze dziecko jakie się wam urodzi.” „Jeżeli jesteś gotowa poświecić je dla mnie, po to by nie pozostać w życiu samotną, znaczy że dziecko to i tak nie otrzymałoby od ciebie wystarczająco matczynej miłości. Oddaj je mi, a sprawię że on pokocha cię i poślubi” Księżyc, chcesz być matką, a przecież nie potrafisz żywić uczuć które mogłyby uczynić z ciebie prawdziwą kobietę. Powiedz srebrna Księżyc, co zamierzasz zrobić z dzieckiem z krwi i kości? Księżyc dotrzymała słowa. Cyganie żyli jakiś czas razem, aż pewnego dnia cyganka powiła syna. Z ojca o skórze jak cynamon zrodziło się dziecko bieluśkie jak grzbiet gronostaja. O oczach szarych, a nie oliwkowo-czarnych. Albinos, dziecko obiecane Pani Księżyc. „Niech przeklęty będzie jego wygląd! To przecież nie jest cygańskie dziecko! Nie ujdzie ci to!” awanturował się ojciec. Księżyc, chcesz być matką, a przecież nie potrafisz żywić uczuć które mogłyby uczynić z ciebie prawdziwą kobietę. Powiedz srebrna Księżyc, co zamierzasz zrobić z dzieckiem z krwi i kości? Cygan podejrzewający swa żonę o zdradę, przyszedł do niej pewnego wieczora z nożem w ręku. Zhańbiony i upokorzony jął wykrzykiwać „Czyje to dziecko!? Z kim mnie zdradziłaś?” Cyganka przysięgała że była mu zawsze wierna, że to jego własny syn. Ale cygan w furii nie dał się przekonać. Zabił ją, a dziecko wziął w ramiona, zaniósł do lasu na szczyt góry i tam pozostawił. W pustym lesie spowitym w blasku księżyca. Księżyc, chcesz być matką, a przecież nie potrafisz żywić uczuć które mogłyby uczynić z ciebie prawdziwą kobietę. Powiedz srebrna Księżyc, co zamierzasz zrobić z dzieckiem z krwi i kości? Teraz każdej nocy kiedy Księżyc jest w pełni, to dlatego że jej dziecko jest szczęśliwe. Lecz kiedy płacze Księżyc zwija się dla niego w kołyskę aby utulić je do snu. Odpowiedz Link Zgłoś