goha66 07.04.09, 17:10 nie ma to jak tendencyjność, czyli jak napisać, że motocykliści są winni (nawet gdy nie są) www.gliwice.slaska.policja.gov.pl/wiadomosci/art2584,wiosna-uwaga-na-motocykle.html uważajcie na siebie - sezon polowań się zaczął Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yacey Re: pismaki ... 08.04.09, 08:52 Chyba miałaś zły humor, jak czytałaś ten artykuł, przecież jest tam napisane, że to kierowcy aut są w większości przypadków sprawcami kolizji, a nie motocykliści. A poza tym reszta to prawda, motocykle są słabo widoczne i jeźdzą szybko, to o co chodzi? :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: pismaki ... 08.04.09, 17:57 yacey napisał: > Chyba miałaś zły humor, jak czytałaś ten artykuł ... no pewnie, że zły - zauważ proszę, że kierujący skodą wykonywał manewr zawracania na drodze ... w moim przekonaniu taki manewr można wykonywać gdy upewnisz się kilkukrotnie, że zdoła się go wykonać bezpiecznie i wnerwia mnie próba szukania chociażby "współwinności" kierującego motocyklem ... nie mogli zwalić części winy na "młody wiek i niedoświadczenie kierującego" (no bo w końcu 44 latek i na prawku farba dawno wyschła), ani na "zły stan techniczny motocykla" ... więc szukają kwadratowego jajka. acha jeszcze jedno - jestem gliwiczanką więc dokładnie wiem jak wygląda ta ulica i możliwości manewrowania na niej. Odpowiedz Link Zgłoś
motograss Re: pismaki ... 08.04.09, 09:08 Hmmm....nie ma tendencyjności raczej, na moje to nawet wręcz przeciwnie - wydźwięk taki, że kierowcy muszą pamiętać o motocyklistach i ich dostrzegać. Jakoś trzeba było "ubrać" informację o wypadku ;) Poza tym notki pisane na stronach policji nie grzeszą wyszukanym językiem i stylem, owszem,ale nie są subiektywne, mają opisać zdarzenie. Za to jak taka notka trafi w łapki pismaków, to dopiero wtedy zaczyna się słowotwórstwo i kombinacja, żeby sensacyjkę z tego zrobić i znaleźć winnych, to tak, jak najbardziej :). Ile razy widzę info od policji o wypadku, a potem czytam o tym samym np. w gazecie, gdzie tekstu dwa razy więcej, informacji "domniemanych" także, plus własny komentarz dziennikarza - tak się rodzi plota i negatywne sugestie, ble :/ ------- ===R6=== www.motormax.pl gg 1131742 Odpowiedz Link Zgłoś
motograss Re: "motocyklista ma mózg do niczego" 08.04.09, 21:39 Tu to dopiero...nawet nie pismaki, nie faki, nie debile, nawet niżej od pantofelka :) : www.efakt.pl/wydarzenia/artykul.asp?Artykul=43690&WatekStr=4&OdpStr=1 ------- ===R6=== www.motormax.pl gg 1131742 Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: "motocyklista ma mózg do niczego" 09.04.09, 07:04 motograss napisała: > Tu to dopiero... ... faktycznie ten tekst jest tak durny, że może startować w rankingu najbardziej odmóżdżonych tekstów o motocyklistach (z dużą szansą na pierwsze miejsce). Odpowiedz Link Zgłoś
motograss Re: "motocyklista ma mózg do niczego" 09.04.09, 12:31 Ja to traktuję jak przedwielkanocne jaja, się nawet wpisałam pod tym FAKTowym tekstem :) Olewam z góry do dołu ewidentnie, mówiąc zwyczajowo. ------- ===R6=== www.motormax.pl gg 1131742 Odpowiedz Link Zgłoś
1_leo Re: pismaki ... 09.04.09, 08:35 To raczej wygląda na świadomą prowokację. Nikt powyżej 40 IQ nie napisze takiego gnota. Leo Jutro to dzisiaj tyle że jutro Odpowiedz Link Zgłoś