Dodaj do ulubionych

Dam pracę w Markach

23.07.04, 23:25
Od 1 września 2004 r. ULAN Sp. z o.o., której jestem właścicielem i prezesem,
chce zatrudnić do pracy biurowej w Markach na umowę zlecenie absolwenta lub
absolwentkę średniej szkoły ekonomicznej albo studenta lub studentkę kierunku
ekonomicznego. Są perspektywy rozwoju i pracy na etacie.

CV ze zdjęciem i list motywacyjny proszę przesłać na adres ulan@neostrada.pl.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
Obserwuj wątek
    • baddog Re: Dam pracę w Markach 22.08.04, 02:25
      jerzykrajewski7 napisał:

> Od 1 września 2004 r. ULAN Sp. z o.o., której jestem właścicielem i prezesem,
      > chce zatrudnić do pracy biurowej w Markach na umowę zlecenie absolwenta lub
      > absolwentkę średniej szkoły ekonomicznej albo studenta lub studentkę kierunku
      > ekonomicznego. Są perspektywy rozwoju i pracy na etacie.
      >
      > CV ze zdjęciem i list motywacyjny proszę przesłać na adres ulan@neostrada.pl.
      >
      >
      > Pozdrawiam
      >
      > Jerzy Krajewski
      Kto to wytrzyma,czlowieku.Daj luz!
    • man72 Re: Dam pracę w Markach 24.08.04, 11:04
      jerzykrajewski7 napisał:

> Od 1 września 2004 r. ULAN Sp. z o.o., której jestem właścicielem i prezesem,
      > chce zatrudnić do pracy biurowej w Markach na umowę zlecenie absolwenta lub
      > absolwentkę średniej szkoły ekonomicznej albo studenta lub studentkę kierunku
      > ekonomicznego. Są perspektywy rozwoju i pracy na etacie.
      >
      > CV ze zdjęciem i list motywacyjny proszę przesłać na adres ulan@neostrada.pl.
      >
      >
      > Pozdrawiam
      >
      > Jerzy Krajewski

Mam takie pytanie: Ile osób przysłało swoje CV?
      • jerzykrajewski7 Re: Dam pracę w Markach 24.08.04, 11:12
        Pięć osób przesłało CV. Spotkałem się z dwiem młodymi kobietami.
        Od jednej dowiedziałem się, że Urząd Pracy finansuje staż absolwentów. Złozyłem
        wniosek, że przyucze 6 osób do pracy w gospodarce rynkowej. Urząd zgodził się
        sfinansowaj przyuczenie 2 osób. Rozpoczną staż od 1 września.

Druga kobita po wyższych studiach ma dowiedzieć się, jakie są srodki na
        wspieranie lokalnej przedsiębiorczości z programow unijnych. Jeżeli wykona
        dobrze zadanie, będzie zajmowała się tym w naszej firmie.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
        • man72 Re: Dam pracę w Markach 25.08.04, 16:47
          jerzykrajewski7 napisał:

> że Urząd Pracy finansuje staż absolwentów. Złozyłem
          > wniosek, że przyucze 6 osób do pracy w gospodarce rynkowej. Urząd zgodził się
          > sfinansowaj przyuczenie 2 osób. Rozpoczną staż od 1 września.

Byłem dzisiaj u znajomego w Urzędzie Pracy w Radzyminie i czytałem tą Pana
          ofertę jaką dał Pan dla stażystów. Na dzień dzisiejszy wszyscy którym Urząd
          Pracy ją proponuje rezygnują bez podania powodu.
          Obawiam się, że od 1 września to nikogo Pan u siebie nie zobaczy.
          • jerzykrajewski7 Re: Dam pracę w Markach 26.08.04, 17:59
            Drogi Man 72!

Jestem ciekaw, na jakiej podstawie prawnej mógł Pan zajrzeć do mojej
            korespondencji z Urzędem Pracy w Radzyminie. Jak nazywa się Pana znajomy? Czy
            jest Pan prokuratorem?

Mam wciąż nadzieję, że znajdą się stażyści. Jeżeli nie od 1 wrzreśnia, to
            później, bo moja oferta jest atrakcyjna. Nauczą się rzeczy, które przydadzą im
            się w nowoczesnej gospodarce rynkowej.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• man72 Re: Dam pracę w Markach 26.08.04, 20:39
              jerzykrajewski7 napisał:

> Drogi Man 72!
              >
              > Jestem ciekaw, na jakiej podstawie prawnej mógł Pan zajrzeć do mojej
              > korespondencji z Urzędem Pracy w Radzyminie. Jak nazywa się Pana znajomy? Czy
              > jest Pan prokuratorem?

Ja czytałem tą ankietę, jaką musiał Pan wypełnić starając się o stażystów.
              Każda osoba ubiegająca się o staż ma prawo zapoznać się z tą ankietą zanim
              zdecyduje się podjąc staż w firmie - nikt nie przychodzi w ciemno pracować.
              A ankietę dlatego dostałem, bo chciano skierować do Pana syna sąsiada, i on to
              czytał, a ja przy okazji, gdyż z nim tam byłem.

A jak chce się Pan przekonać kim jestem z zawodu to niech popełni Pan
              przestępstwo finansowe - wtedy się poznamy.

> Mam wciąż nadzieję, że znajdą się stażyści. Jeżeli nie od 1 wrzreśnia, to
              > później, bo moja oferta jest atrakcyjna. Nauczą się rzeczy, które przydadzą
              im
              > się w nowoczesnej gospodarce rynkowej.

Staże są popularne wśród osób, jeżeli jest gwarancja że dana osoba po stażu
              zostanie przyjęta jako pracownik do firmy.
              Jeżeli Pan zakłada, że weźmie pare osób na kilka miesięcy mając ludzi "za
              białych murzynów", a po tym okresie powie "Poszli wont" to się bardzo myli.
              Żaden stażysta nie przyjdzie do Pana jeżeli nie zagwarantuje Pan zatrudnienia
              po stażu. Nikt nie jest taki głupi żeby kogoś dorabiać, a ta Pana oferta nie
              jest tak wcale akrakcyjna.

Mam jedno pytanie: Dlaczego na staż Pan chce osoby albo po liceum ekonomicznym
              albo będących lub absolwentów studiów ekonomicznych?
              • man72 Re: Dam pracę w Markach - uzupełnienie 26.08.04, 21:31
                jerzykrajewski7 napisał:

> Jestem ciekaw, na jakiej podstawie prawnej mógł Pan zajrzeć do mojej
                > korespondencji z Urzędem Pracy w Radzyminie.

W poprzednich postach użyłem słowa "czytałem", ale teraz sobie pomyślałem, że
                mogło ono być błędnie przez Pana zrozumiane:
                Urzędnik pokazał synowi mojego sąsiada teczkę w której znajdowała się Pana
                ankieta i zapytał czy jest zainteresowany stażem. Na odpowiedż twiedzącą
                pokazał zarówno jemu (synowi sąsiada) jak i mi ankietę. Ale przebiegało to w
                taki sposób, że mówił jaka firma oferuje staż, jakie ma wymagania itd.
                pokazując odpowiednie pola ankiety wypełnione przez Pana potwierdzające słowa
                urzędnika. Na końcu zapytał się czy jest takim stażem dalej zainteresowany, ale
                odpowiedz była negatywna. Wtedy urzędnik podziękował i rozmowa się skończyła.
                • jerzykrajewski7 Re: Dam pracę w Markach - uzupełnienie 27.08.04, 13:27

Drogi Panie Man 72!

Zgłosiły się juz dwie potencjalne stażystki. Spotkam się z nimi w poniedziałek.
                  Obu mam zamiar dac etat po stażu, jeżeli sprawdza się.
                  Syn Pana sąsiada nich żałuje. Stracił szansę na prace w multimedialnej firmie.

Mam nadzieję, że nie spotkam się z Panem na niwie zawodowej. Bardzo pilnuję, by
                  moje rozliczenia z fiskusem były czyste.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

man72 napisał:

> jerzykrajewski7 napisał:
                  >
                  > > Jestem ciekaw, na jakiej podstawie prawnej mógł Pan zajrzeć do mojej
                  > > korespondencji z Urzędem Pracy w Radzyminie.
                  >
                  > W poprzednich postach użyłem słowa "czytałem", ale teraz sobie pomyślałem, że
                  > mogło ono być błędnie przez Pana zrozumiane:
                  > Urzędnik pokazał synowi mojego sąsiada teczkę w której znajdowała się Pana
                  > ankieta i zapytał czy jest zainteresowany stażem. Na odpowiedż twiedzącą
                  > pokazał zarówno jemu (synowi sąsiada) jak i mi ankietę. Ale przebiegało to w
                  > taki sposób, że mówił jaka firma oferuje staż, jakie ma wymagania itd.
                  > pokazując odpowiednie pola ankiety wypełnione przez Pana potwierdzające słowa
                  > urzędnika. Na końcu zapytał się czy jest takim stażem dalej zainteresowany,
                  ale
                  >
                  > odpowiedz była negatywna. Wtedy urzędnik podziękował i rozmowa się skończyła.
                  >
              • rafal.redel Re: Dam pracę w Markach 27.08.04, 13:45
                man72 napisał:
                > Staże są popularne wśród osób, jeżeli jest gwarancja że dana osoba po stażu
                > zostanie przyjęta jako pracownik do firmy.
                (...)
                > Żaden stażysta nie przyjdzie do Pana jeżeli nie zagwarantuje Pan zatrudnienia
                > po stażu. Nikt nie jest taki głupi żeby kogoś dorabiać

Jesli rzeczywiscie jest tak jak pisze "Man", to znaczyloby, ze w Polsce problem
                bezrobocia jest pozorny. Osobiscie jesli mialbym do wyboru nic nie robic albo
                pouczyc sie tego i owego jako stazysta, wybralbym to drugie rozwiazanie - nawet
                bez (jak pisze Man) "gwarancji".
                Zreszta nie bardzo wiem, co to sa te "gwarancje" - prawie zawsze (nawet, gdy
                jest to od razu umowa o prace) praktykuje sie okres probny i nikt nie daje
                zadnych "gwarancji" zatrudnienia po tym okresie. Jest to zupelnie naturalne. Ja
                podjalem prace na studiach (za symboliczne pieniadze) rowniez nie zadajac
                zadnych tajemniczych "gwarancji". Gdy (jak sadze) okazalem sie przydatny dla
                pracodawcy, po prostu zaproponowano mi podpisanie stalej umowy.
                Wygladaloby, ze teraz (mimo dolujacych oficjalnych danych) sytuacja na rynku
                pracy jest lepsza skoro nikomu nie chce sie byc stazysta...
                • man72 Re: Dam pracę w Markach 27.08.04, 18:15
                  rafal.redel napisał:

> Jesli rzeczywiscie jest tak jak pisze "Man", to znaczyloby, ze w Polsce
                  problem
                  >
                  > bezrobocia jest pozorny. Osobiscie jesli mialbym do wyboru nic nie robic albo
                  > pouczyc sie tego i owego jako stazysta, wybralbym to drugie rozwiazanie -
                  nawet
                  >
                  > bez (jak pisze Man) "gwarancji".
                  > Zreszta nie bardzo wiem, co to sa te "gwarancje" - prawie zawsze (nawet, gdy
                  > jest to od razu umowa o prace) praktykuje sie okres probny i nikt nie daje
                  > zadnych "gwarancji" zatrudnienia po tym okresie. Jest to zupelnie naturalne.

Jest dużo przedsiębiorców - pasożytów. Biorą za darmo stażystów za których
                  płaci Urząd Pracy na maksymalny okres, a po roku wyganiają i ubiegają się o
                  nowych. Dlatego Urzędy Pracy same przestrzegają przed takimi przedsiębiorcami i
                  nie kierują same tam osób na staż, chyba że ktoś bardzo chce, lub jego sytuacja
                  rodzinna i finansowa jest taka, że ratuje go te 400 zł mięsiecznie ze stażu.
                  A często jest tak, że osoba na stażu pracuje więcej niż normalny pracownik.

> Wygladaloby, ze teraz (mimo dolujacych oficjalnych danych) sytuacja na rynku
                  > pracy jest lepsza skoro nikomu nie chce sie byc stazysta...

Tam gdzie jest uczciwy pracodawca staże rozchodzą sie w ciągu paru dni.
                • jerzykrajewski7 Re: Dam pracę w Markach 31.08.04, 14:04
                  Drogi Panie Rafale!

Ja również zaczynałem współpracę z "Gazetą Bankową" w 1989 r. od stażu bez
                  gwarancji zatrudnienia, a kilka miesięcy później dostałem tam etat.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
                  • man72 Re: Dam pracę w Markach 31.08.04, 14:23
                    Wydaje mi się, że mówimy o zupełnie innych sprawach. Co innego jest jak firma
                    sama przyjmuje na staż, a co innego gdy kierowana jest osoba z Urzędu Pracy.

Kiedy firma przyjmuje sama osobę na staż to robi to na własny koszt.

Natomiast obecnie jest progrm rządowy "Pierwsza Praca" (www.1praca.gov.pl).
                    Programem tym są objete wszystkie osoby w przedziale wiekowym 18-27 lat, które
                    jeszcze nigdy nie podjeły pracy zarobkowej, a są zarejestrowane w Urzedzie
                    Pracy jako osoby bezrobotne. Są one kierowane na staże do firm, które mogą
                    trwać maksymalnie 12 miesięcy. W tym czasie Urząd Pracy płaci stażyście pensję
                    w wysokosći zasiłku dla bezrobotnego. Urządy Pracy starają się kierować tam
                    stażystów, gdzie istnieje szansa zatrudnienia po stażu.

I to cała tajemnica naszego nieporozumienia.
    • jerzykrajewski7 Ruszamy 1 września 31.08.04, 14:07
      Drodzy Forumowicze!

Tak, jak zapowiedziałem, 1 września o godz. 8.00 rusza pierwszy oddział ULAN
      Sp. z o.o. w Markach przy ul. Piłsudskiego 37. Pierwszego dnia będzie można dać
      ogłoszenie w "Gazecie Wyborczej" albo złozyc wniosek o kredyt w GE Banku
      Mieszkaniowym.
      Z każdym następnym miesiącem oferta będzie poszerzana.

Oficjalne otwarcie nastapi w terminie póżniejszym.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
      • jerzykrajewski7 Ruszyliśmy 01.09.04, 15:45
        Od godziny 8 działa już pierwszy oddział ULAN w Markach. W "Gazecie
        Stołecznej" pojawiła się dziś informacja, że w Markach biuro ogłoszeń "Gazety
        Wyborczej" prowadzi ULAN przy ul. Piłsudskiego 37.

ZAPRASZAM! Można tam poznać dwie miłe stażystki, których, zgodnie z tym co
        pisał Pan Man 72, miało nie być.
        Telefon: 771 29 94.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

Pozdrawiam
        • man72 Re: Ruszyliśmy 01.09.04, 16:17
          jerzykrajewski7 napisał:

> ZAPRASZAM! Można tam poznać dwie miłe stażystki, których, zgodnie z tym co
          > pisał Pan Man 72, miało nie być.

Nigdy nie napisałem że nikt do Pana się nie zgłosi. Poprostu w dniu kiedy byłem
          w Urzedzie Pracy dowiedziałem się że wtedy Pana oferta cieszyła się zerowym
          zaintersowaniem.
          Proszę o nie bawienie się w interpretowanie mojej poprzedniej wypowiedzi na
          Pana stronę!!!.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka