Dodaj do ulubionych

stop werczyńskiemu stop dziadostwu

17.11.14, 21:31
Ciekawe czy ok. 70 proc. mieszkańców Marek ma głęboko w poważaniu to co się (nie)dzieje wokół nas ... po 12 latach mieszkania tu trafia mnie szlag na bezsens i marazm władz lokalnych.
Narzekaniem nic nie zmienimy, a gadanie, że wraca się tu tylko spać też jest słabe... ja sama pracuję w Warszawce, ale zależy mi na tym kawałku ziemi, gdzie mieszkam.
Męczy mnie frajerstwo tych co nie głosują, a prześcigają się w narzekaniach na forum.

Wydaje mi się że od 1996 roku Werczyński miał dość czasu, aby się dorobić, ustawić rodzinę i znajomych oraz coś zrobić dla nas - mieszkańców. Może czas ODEJŚĆ zabierając swój wstyd, dać szansę komuś innemu.

Mam dość wyborów "starych" (długoletnich) mieszkańców Marek, słuchających proboszcza i liczących się z komendantem policji, może Werczyński odda jakiś plac pod kolejny Kościół, nowe kompy kupi na Komendę.

W sumie w Kościele Werczyński co niedzielę niemal robi sobie PR - wychwalany w Ogłoszeniach Parafialnych. Cóż darmowa reklama i posłuch jak się patrzy.
Obserwuj wątek
    • ej.r Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 17.11.14, 22:14

"Wydaje mi się że od 1996 roku Werczyński miał dość czasu, aby się dorobić, ustawić rodzinę i znajomych "

Czyli sądząc z Pani wypowiedzi mamy dać szansę " dorabiać się " komuś następnemu.
      Poza tym jeśli nie ma Pani dowodów na na to "dorabianie" to radzę uważać na takie oskarżenia, bo są karalne. Nikogo tu nie bronię, ale razi mnie rzucanie oskarżeń bez pokrycia.
      • luzerka Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 17.11.14, 22:33
        wyluzuj człowieku... karalne.... co? czytanie ze zrozumiem to jednak powinien być przedmiot obowiązkowy w podstawówce... ja napisałam, iż miał szansę, a nie, że to zrobił.... ale...
        UDERZ W STÓŁ A NOŻYCE SIĘ ODEZWĄ

chyba za cytowanie przysłów nie sadzają za kratki ...

a co do dorabiania się przez innych ja jednak jestem niepoprawnym optymistą... a choćby nawet cóż ja na burmistrza się nadaję... specjalizuję się w czymś innym i tam się dorabiam ... siwych włosów i nerwicy :)
    • malgonia2 Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 17.11.14, 22:23
      4 lata temu też była nadzieja... I szok po wygranych kolejnych wyborach JW. Dzisiaj znowu niedowierzanie... Ale niestety, Ci co narzekali i chcieli zmian, w ostatnia niedziele zostali w domu, twierdząc, ze ich głos nic nie zmieni... Przykre to bardzo, że jesteśmy zbyt leniwi na takie "poświęcenie" jak pójście na wybory. Dlatego ... idę po nowe kalosze na nasze błotko;-)
      • luzerka Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 17.11.14, 22:36
        ja zatankuję samochodzik, aby podjechać .... swoja drogą nasze błotko.... a czemuż to (bur)MISTRZ nie zadbało przyzwoity chodniczek??? cóż czas na ZMIANY
      • zielu52 Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 17.11.14, 22:42
        O i to jest podsumowanie. Nowe kalosze na stare błoto. Tak samo mówią ci co nie poszli. Kumkały dwie żaby w smródce, że już się dogadali a my spinamy pośladki. Tylko niech pamięta ten co chce zawierzyć obietnicom. Już 4 lata temu był taki co zawierzył. Oblizuje się do dziś.
        • luzerka Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 17.11.14, 22:47
          no kurde.... ja już 12 lat się oblizuję i zajady mnie się zrobiły.

Swoją drogą chciałabym, aby ktoś mi opisał jak zmieniły się Marki pod rządami (bur)MISTRZA Werczyńskiego od 1996roku.... może ja czegoś nie widzę???? może zaślepia mnie nienawiść i zazdrość do tego zacnEGO człeka
          • zielu52 Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 17.11.14, 23:26
            ależ kobieto jaka nienawiść z ciebie bucha cha

Nie zauważyłaś jak się zmieniły Marki? Proszę cię.
            to czytaj:
            1. na około 100 łączkach i placykach gdzie dzieci grały w piłkę lub inne gry stoją osiedla, bloki, szeregowce, bliźniaki itd a Urząd chwali się dwoma Orlikami które zbudował program ogólnokrajowy.
            2. buduje się kolejny kościół przy Ząbkowskiej a już Zieleniec chce mieć swój
            3. Rozpadł sie zabytek klasy "0" przy lodziarni
            4. Rozpada się fabryka
            5. Rozpadają się kamienice
            6. Ciuchcia (miejski szczalnik) stoi jak kiedyś czołgi Armii Czerwonej
            7. Rozpada się i straszy dawna poczta
            8. Kibel przy parkingu Urzędu to jest dopiero zabytek podobno mają nakręcić Pachnidło 2
            9. Miasto wygląda jakby jakieś ogromne nornice drążyły pod ulicami a to tylko wszech oczekiwana kanalizacja przeszła jak tsunami
            10. Przedszkola mamy i to ile a, że prywatne ciekawe czyje.
            11. Marcovia zadłużona na 1500000 upadła i pewnie miasto zapłaci, bo przejęło klub.

i nie mam już ochoty dalej wymieniać to powinno ci wystarczyć. Jak możesz tego nie widzieć.

• syn_ksiedza Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 17.11.14, 23:34
              > Poza tym jeśli nie ma Pani dowodów na na to "dorabianie" to radzę uważać na tak
              > ie oskarżenia, bo są karalne.

Tak, brońmy swojej skamieniałej świty. Na pohybel. Dzięki temu na pewno zajedziemy daleko.

W tych wyborach, jak zresztą w każdych innych, udziału nie brałem Dlaczego? Bo jedyne o czym mogę w nich zdecydować to to, kto mnie będzie przez następne 4 lata okradał...
              ...bo prawda jest taka, że odpowiednich kandydatów na burmistrza nie ma. Zresztą cała ta kampania WSZYSTKICH kandydatów to stek populistycznych głupot.
              Miałem wątpliwą przyjemność przeczytać ulotkę wyborczą Pana Z. Paciorka. Lektura tejże wywołała we mnie iście ambiwalentne odczucia - sam nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać.
              Budowa rynku w Markach? Rynki tyczono przed wiekami w centrach miast, gdzie były otoczone kamienicami. Jak tego dokonać w niespełna 50-letnim mieście, które nie ma centrum, bo jest jedynie osiedlem przy drodze przelotowej? Radzę Panu Paciorkowi doszkolić się z dziedziny urbanistyki.
              Hala widowiskowa, na którą pójdę w niedzielę raz na pół roku? Bez komentarza.
              Wielka szkoda, że zupełnie nie ma nic z tych rzeczy, które bezpośrednio dotyczą codziennego życia. Chociażby tak prozaicznych jak:
              - Dążenie do zwiększenia ilości podmiotów gospodarczych (tym samym ilości miejsc pracy) na terenie Miasta. Tak, aby mieszkańcy mogli zarobić i wydać pieniądze nie wyjeżdżając poza granice własnego miasta. Rzecz oczywiście dotyczy głównie firm prywatnych, na które władze miejskie bezpośredniego wpływu nie mają. No ale właśnie: bezpośredniego nie, ale pośredni jak najbardziej tak. Więc zamiast utrudniać zakładanie i prowadzenie firm, warto byłoby pomóc się rozwijać lokalnemu biznesowi.
              - Dążenie do usprawnienia infrastruktury, głównie sieci internetowej i energetycznej, że już o wałkowanej od lat kanalizacji nie wspomnę. Co prawda - jak w punkcie poprzednim - sieć internetowa to inwestycja prywatna, ale o dziwo ludzie na odległych wsiach mają sprawniej działający internet, no ale w Markach tradycyjnie "niedasię". Sieć energetyczna - nią też zarządza spółka zewnętrzna, ale państwowa, więc władze gminne mają na jej działanie już nieco większy wpływ. Bo o stanie technicznym sieci elektrycznej też chyba nie trzeba wspominać.
              - Wymiana kadry urzędniczej w UM. Załatwienie tam jakiejkolwiek sprawy to istna gehenna i droga przez mękę. Pracownicy zupełnie niekompetentni, odsyłają od drzwi do drzwi z nieskrywaną pretensją, że petent śmiał im przeszkodzić w spożywaniu kawy oraz graniu w pasjansa i/lub gadaniu ze współpracownikiem o dupie marynie.

To tylko podstawowe, znalezione na poczekaniu kwestie. Dajcie kandydata, w którego programie znajdą się powyższe, na wtedy na pewno pofatyguję się do urny. Bo jak do tej pory, to mamy jedynie wybór którą świnię przystawić do koryta.
              • walenty1938 Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 17.11.14, 23:41
                Ludzie OGARNIJCIE się już i 30.11 OBOWIĄZKOWO do lokali wyborczych na głosowanie! Zabierać po drodze dziadków, babki, ciotki i wujków oraz inne istoty ludzkie i głosować!!! Nadszedł CZAS NA OBOWIĄZKOWĄ ZMIANĘ GOSPODARZA MIASTA!!
            • tomt3 Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 18.11.14, 09:57
              zielu52 napisał:

> 2. buduje się kolejny kościół przy Ząbkowskiej a już Zieleniec chce mieć swój

Wydaje się że to pieniądze wywlone w błoto.Po co dofinansowywać i tak obrzydliwie bogatą organizację?Ale być może to jest celowe działanie władzy. Można powiedzieć wizjonerskie.Za dwadzieścia-trzydzieści lat budynki bez wydawania grosza z publicznych pieniedzy będą w idealnym stanie, a młodzież bedzie miała gdzie urządzać kluby i dyskoteki, bedzie jak znalazł...
    • frytka54 Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 17.11.14, 23:36
      Jak nie pasuje to wypad z Marek buraki. Jak się wprowadzałaś to nie mówili że będzie Werczyński przez 60 lat
    • markowy_zieleniec Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 18.11.14, 08:05
      Kiedy i gdzie będą spotkania z Panem Orychem?
    • ubuntu86 Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 18.11.14, 08:51
      Oddać głos to obowiązek! Czas na zmianę ten miał tyle lat i widać co jest. Ulicę zrobili przed wyborami a tak to pieniędzy nie było, petycji itd można było pisać bez liku.

Mam nadzieje, że reszta ludzi głosująca na innych kandydatów niż JW poprze JO. Ja tak zrobię, bo stary g.. robi. Co swoje wziął to ma i wystarczy. Popatrzcie na Ząbki jak im wyszła zmiana...
      • 4panerny Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 18.11.14, 09:11
        Ci co głosowali na "frakcje: katolickie na pewno nie zagłosują na JO. Pozostaje kwestia tych co głosowali na PO oraz tych co nie poszli i ewentualnie pójdą.
        Przy okazji - co takiego zrobił lub co próbował zrobić JO będąc w Radzie Miasta? To, że jest społecznikiem i widać go na wielu frontach - pełna zgoda i wielkie brawa. Ale co zrobił jako Radny? Pytam nie przez złośliwość, ale po prostu nie znam dokonań, a w ulotkach każdy może wypisać wszystko.
        Jak posłuchałem "taśmy prawdy" choćby tylko część z tego czym tam Panowie się chwalili była prawdą to nawet część MSG się z niego śmiało.
        • ubuntu86 Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 18.11.14, 10:55
          A co zrobił JW przez te 16 lat? Popatrz na Ząbki i spójrz na Marki wtedy możemy merytorycznie porozmawiać.
          • 4panerny Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 18.11.14, 11:51
            Nie wiem co zrobił przez 16 lat, bo mieszkam tu od dopiero od12 lat. Wielu rzeczy nie zrobił mimo, że naobiecywał fakt. Kilka zrobił, też fakt. Pamiętam, że jak się sprowadzałem jeździły dwie linie autobusowe (jedna 85 do 18.00) i to dość rzadko. Obecnie jeździ ich klika. Wiem, tylko główną ulicą, ale ja blisko mieszkam i moje potrzeby (egoistyczne) są spełnione. Na Marcovi też widzę poprawę. Mojaulica zyskała oświetlenie i asfalt. To przykłady z najblizszegomi podwórka. Takich rzeczy jest trochę więcej jak sądzę.. Oczywiście nie wiem jakim kosztem, czy można to było zrobić lepiej, taniej, efektywniej, pewnie tak, ale nie umiem tego ocenić z perspektywy mieszkańca, bez oceny dokumentów, umów i innych danych, do których nie mam dostępu. Do Ząbek się nie porównuje bo nie znam tamtejszej sytuacji, ani kim był poprzednik ani kto zajął jego miejsce i jakie miał możliwości i kompetencje.
            Ponowię pytanie o co walczył jako radny JO?
            • ubuntu86 Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 18.11.14, 12:54
              A kto ma większą władze Burmistrz vs 1/xx Radnych?. No to ja mieszka ciut więcej bo jakieś 18 lat i 7 lat nic nie robione było w mojej okolicy (przy Marcovii), dopiero przed wyborami nagle na wszystko się znalazło. Popatrz sobie na portalu ulice naprawiamy to zobaczysz sam efektywność. Moja ulica nie uzyskała chodników przez te 16 lat kadencji oświetlenia, które jest w fatalny stanie i jedynie co uzyskało to utwardzenie drogi przed wyborami. A to popatrz sobie fora w Ząbkach ulice, szkoły itd, wtedy możemy porozmawiać.
              • 4panerny Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 18.11.14, 17:01
                Jeden radny oczywiście nic nie może, jeśli nie ma przebicia. Dlatego pytałem co zamierzał zrobić, jakimi tematami się zajmował, jakie składał interpelacje etc. Każdy kto mi obiecuje, że wybuduje setki dróg, nowe szkoły, zrobi komunikacie miejską inne milionowe wydatki, bez wskazywania skąd weźmie pieniądze jest dla mnie niewiarygodny. Wolałbym, żeby naobiecywali i zrobili raczej drobne rzeczy niż jakieś inwestycje za miliony, skoro Marki są tak zadłużone, że już bardziej się nie da. Trzeba niestety odpuścić na rok czy dwa i spłacić część długów.
                Niestety odnoszę wrażenie, że i jeden Pan i drugi właśnie podobne rzeczy obiecują i po prostu nie wiem na kogo głosować.
      • malgonia2 Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 18.11.14, 09:11
        zgadza się, na wybory trzeba isc i wybrac mniejsze zło. Ale Orych duzo nie wskóra, świta JW zostaje w Radzie Miasta i będzie robic swoje.
    • msp1 Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 18.11.14, 10:13
      Jak widać większość z Was szanuje demokratyczne wybory tylko wtedy tylko wtedy, kiedy zgadzają się z Waszymi oczekiwaniami. Nikt z Was nie pisze, skąd wiara, że "pan OJ", jak przeważnie go nazywacie, będzie lepszy od Werczyńskiego, już bez "pan" przed nazwiskiem. Popieram Werczyńskiego, ponieważ udowodnił, że potrafi robić to, do czego zastał powołany, Orych może też by potrafił, ale jak dotychczas nic o tym nie świadczy. Jak ma się rozwijać miasto i o tym, co ma być w mieście robione, decyduje rada miejska, burmistrz jest bardziej, lub mniej sprawnym wykonawcą jej postanowień. Jakże naciągane zarzuty, że w mieście nic się nie dzieje, powinny być kierowane do rady. Nowym mieszkańcom, co to żalą się, że niewiele mogą decydować, radziłbym żeby dali się poznać z lepszej strony, niż biadolenie. Chodniczków nie da się wszędzie zrobić w tym samym czasie, zawsze gdzieś zrobią je na końcu. Jeśli tak dla kogoś są one tak ważne, powinien o tym myśleć w momencie wyboru miejsca, w którym zamieszkał. Pozdrawiam.
      • tomt3 Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 18.11.14, 10:36
        msp1 napisał:
        Nikt z Was nie pisze, skąd wiara,
        > że "pan OJ", jak przeważnie go nazywacie, będzie lepszy od Werczyńskiego

Szanowny msp1 u mnie ta wiara wynika z tego faktu że trudno znależć gorszego.
        To miasto jest brzydkie,byle jakie,drogie(cena przyłącza i m3 wody i kanalizacji jedne z najwyższych w regionie)...Jak będę w okolicy to zrobię zdjęcie słupa który na wyremontowanej,ostatnio sztandarowej ulicy Radnej został postawiony pod nadzorem UM i tu zamieszczę..
    • jan.rz9090 Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 18.11.14, 13:11
      Moja rodzina i znajomi głosowaliśmy na Sylwie a teraz będziemy głosować na OJ.Byłem dzisiaj na bazarze w Markach i ,,ludzie,, mówili że nie będą głosować na JW bo nie było dzisiaj ciastek i kawy,a Ten szczęśliwy co ma asfalt i chodnik i zjadł ciastko i wypił kawę,to dziękujemy [to jest żałosne] pozdrawiam.
      • znie.smaczona Re: stop werczyńskiemu stop dziadostwu 18.11.14, 19:30
        jest jeszcze szansa na zmianę ale trzeba się ruszyć do urn wyborczych !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka