Dodaj do ulubionych

Miesiąc Europejski w Markach

01.07.02, 23:28
W pażdzierniku organizowałam w Gminie Targówek "miesiąc europejski".
Władzom bardzo się spodobało i postanowili powtórzyć taką imprezę.
Czy ktoś się orientuje jak władze Marek postrzegają tego typu inicjatywy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Raffix Re: Miesiąc Europejski w Markach IP: *.braun.de 02.07.02, 09:35
      sarmatia napisał(a):
      > W pażdzierniku organizowałam w Gminie Targówek "miesiąc europejski".
      > Władzom bardzo się spodobało i postanowili powtórzyć taką imprezę.
      > Czy ktoś się orientuje jak władze Marek postrzegają tego typu inicjatywy?
      A mogłabyś pokrótce opisać jak to przedsięwzięcie wyglądało? Albo podać link do
      miejsca, gdzie to jest opisane?
      • sarmatia Re: Miesiąc Europejski w Markach 02.07.02, 10:29
        • sarmatia Re: Miesiąc Europejski w Markach 02.07.02, 10:36
          Ipreza miała charakter informacyjny na rzecz Integracji Polski z U.E. a także
          promowanie U.E. poprzez organizowanie w szkołach spotkań, prelekcji i
          upowszechnianie wiedzy o U.E.,targi pracy,wystawy. Na zakończenie odbył się
          koncert gdzie gwiazdą była Natlia Kukulska.
          Obecnie na Bródnie jest w trakcie tworzenia Gminny Punkt Informacyjny.Jest to
          pierwsz taki punkt gminny w Polsce.
          • Gość: Raffix Re: Miesiąc Europejski w Markach IP: *.braun.de 02.07.02, 10:38
            sarmatia napisał(a):
            > Ipreza miała charakter informacyjny na rzecz Integracji Polski z U.E. a także
            > promowanie U.E. poprzez organizowanie w szkołach spotkań, prelekcji i
            > upowszechnianie wiedzy o U.E.,targi pracy,wystawy. Na zakończenie odbył się
            > koncert gdzie gwiazdą była Natlia Kukulska.
            > Obecnie na Bródnie jest w trakcie tworzenia Gminny Punkt Informacyjny.Jest to
            > pierwsz taki punkt gminny w Polsce.

Brzmi rzeczywiście ciekawie - czy są też dostępne informacje o możliwościach
            pozyskiwania przez gminy środków przedakcesyjnych? (np. na infrastrukturę,
            ekologię)
            • sarmatia Re: Miesiąc Europejski w Markach 02.07.02, 10:52
              Taka inicjatywa a musi wyjść z Gminny. A ja nie wiem czy nasza gmina
              kiedykolwiek składała projekty o dofinansowanie jakiejś inicjatywy i czy
              starała się o jakiekolwiek środki.Na poważne pieniądze ,które można dostać z
              U.E. nie można już w tym roku liczyć bo termin składania wniosków PHARE minął
              17 czerwca. Może w następnym roku gmina się obudzi? Ale istnieje jeszcze wiele
              innych sposobów na pozyskanie środków pieniężnych od U.E. nie tylko PHARE.
              Ale ktoś musiałby się zająć tym u nas w gminie a wątpię że się ktoś na tym zna.
              • Gość: Raffix Re: Miesiąc Europejski w Markach IP: *.braun.de 02.07.02, 10:56
                sarmatia napisał(a):
                > Taka inicjatywa a musi wyjść z Gminny. A ja nie wiem czy nasza gmina
                > kiedykolwiek składała projekty o dofinansowanie jakiejś inicjatywy i czy
                > starała się o jakiekolwiek środki.Na poważne pieniądze ,które można dostać z
                > U.E. nie można już w tym roku liczyć bo termin składania wniosków PHARE minął
                > 17 czerwca. Może w następnym roku gmina się obudzi? Ale istnieje jeszcze wiele
                > innych sposobów na pozyskanie środków pieniężnych od U.E. nie tylko PHARE.
                > Ale ktoś musiałby się zająć tym u nas w gminie a wątpię że się ktoś na tym zna.
                Też sądzę, że nasza gmina na razie się tym nie interesuje - czy na Targówku jest
                inaczej?
                • sarmatia Re: Miesiąc Europejski w Markach 02.07.02, 11:03
                  Nie wiem jak jest na Targówku bo jestem mieszkanką Marek i tylko raz miałam do
                  czynienia z władzami przy organizowaniu miesiąca europejskiego.Myślę że
                  najlepiej byłoby zadać to pytanie naszym "kochanym" radnym.Chyba mamy obowiązek
                  wiedzieć co dzieje się w naszej Gminie?
                  • Gość: Raffix Re: Miesiąc Europejski w Markach IP: *.braun.de 02.07.02, 11:14
                    sarmatia napisał(a):
                    > Nie wiem jak jest na Targówku bo jestem mieszkanką Marek i tylko raz miałam do
                    > czynienia z władzami przy organizowaniu miesiąca europejskiego.Myślę że
                    > najlepiej byłoby zadać to pytanie naszym "kochanym" radnym.Chyba mamy obowiązek
                    > wiedzieć co dzieje się w naszej Gminie?
                    Może będzie okazja się czegoś dowiedzieć przy okazji spotkań przedwyborczych (raz
                    na cztery lata władze lubią swoich obywateli). Tylko skąd tu znaleźć czas?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka