sarmatia 01.07.02, 23:28 W pażdzierniku organizowałam w Gminie Targówek "miesiąc europejski". Władzom bardzo się spodobało i postanowili powtórzyć taką imprezę. Czy ktoś się orientuje jak władze Marek postrzegają tego typu inicjatywy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Raffix Re: Miesiąc Europejski w Markach IP: *.braun.de 02.07.02, 09:35 sarmatia napisał(a): > W pażdzierniku organizowałam w Gminie Targówek "miesiąc europejski". > Władzom bardzo się spodobało i postanowili powtórzyć taką imprezę. > Czy ktoś się orientuje jak władze Marek postrzegają tego typu inicjatywy? A mogłabyś pokrótce opisać jak to przedsięwzięcie wyglądało? Albo podać link do miejsca, gdzie to jest opisane? Odpowiedz Link Zgłoś
sarmatia Re: Miesiąc Europejski w Markach 02.07.02, 10:36 Ipreza miała charakter informacyjny na rzecz Integracji Polski z U.E. a także promowanie U.E. poprzez organizowanie w szkołach spotkań, prelekcji i upowszechnianie wiedzy o U.E.,targi pracy,wystawy. Na zakończenie odbył się koncert gdzie gwiazdą była Natlia Kukulska. Obecnie na Bródnie jest w trakcie tworzenia Gminny Punkt Informacyjny.Jest to pierwsz taki punkt gminny w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Miesiąc Europejski w Markach IP: *.braun.de 02.07.02, 10:38 sarmatia napisał(a): > Ipreza miała charakter informacyjny na rzecz Integracji Polski z U.E. a także > promowanie U.E. poprzez organizowanie w szkołach spotkań, prelekcji i > upowszechnianie wiedzy o U.E.,targi pracy,wystawy. Na zakończenie odbył się > koncert gdzie gwiazdą była Natlia Kukulska. > Obecnie na Bródnie jest w trakcie tworzenia Gminny Punkt Informacyjny.Jest to > pierwsz taki punkt gminny w Polsce. Brzmi rzeczywiście ciekawie - czy są też dostępne informacje o możliwościach pozyskiwania przez gminy środków przedakcesyjnych? (np. na infrastrukturę, ekologię) Odpowiedz Link Zgłoś
sarmatia Re: Miesiąc Europejski w Markach 02.07.02, 10:52 Taka inicjatywa a musi wyjść z Gminny. A ja nie wiem czy nasza gmina kiedykolwiek składała projekty o dofinansowanie jakiejś inicjatywy i czy starała się o jakiekolwiek środki.Na poważne pieniądze ,które można dostać z U.E. nie można już w tym roku liczyć bo termin składania wniosków PHARE minął 17 czerwca. Może w następnym roku gmina się obudzi? Ale istnieje jeszcze wiele innych sposobów na pozyskanie środków pieniężnych od U.E. nie tylko PHARE. Ale ktoś musiałby się zająć tym u nas w gminie a wątpię że się ktoś na tym zna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Miesiąc Europejski w Markach IP: *.braun.de 02.07.02, 10:56 sarmatia napisał(a): > Taka inicjatywa a musi wyjść z Gminny. A ja nie wiem czy nasza gmina > kiedykolwiek składała projekty o dofinansowanie jakiejś inicjatywy i czy > starała się o jakiekolwiek środki.Na poważne pieniądze ,które można dostać z > U.E. nie można już w tym roku liczyć bo termin składania wniosków PHARE minął > 17 czerwca. Może w następnym roku gmina się obudzi? Ale istnieje jeszcze wiele > innych sposobów na pozyskanie środków pieniężnych od U.E. nie tylko PHARE. > Ale ktoś musiałby się zająć tym u nas w gminie a wątpię że się ktoś na tym zna. Też sądzę, że nasza gmina na razie się tym nie interesuje - czy na Targówku jest inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
sarmatia Re: Miesiąc Europejski w Markach 02.07.02, 11:03 Nie wiem jak jest na Targówku bo jestem mieszkanką Marek i tylko raz miałam do czynienia z władzami przy organizowaniu miesiąca europejskiego.Myślę że najlepiej byłoby zadać to pytanie naszym "kochanym" radnym.Chyba mamy obowiązek wiedzieć co dzieje się w naszej Gminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Miesiąc Europejski w Markach IP: *.braun.de 02.07.02, 11:14 sarmatia napisał(a): > Nie wiem jak jest na Targówku bo jestem mieszkanką Marek i tylko raz miałam do > czynienia z władzami przy organizowaniu miesiąca europejskiego.Myślę że > najlepiej byłoby zadać to pytanie naszym "kochanym" radnym.Chyba mamy obowiązek > wiedzieć co dzieje się w naszej Gminie? Może będzie okazja się czegoś dowiedzieć przy okazji spotkań przedwyborczych (raz na cztery lata władze lubią swoich obywateli). Tylko skąd tu znaleźć czas? Odpowiedz Link Zgłoś