Dodaj do ulubionych

Mało o Marcovii

IP: proxy / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.12.02, 14:25
Co to ma znaczyć ze rocznik 89 który jest w makro lidze jest mało opisywany
przez portal marki net. np. Ja jestem doświadczonym zawodnikiem na sportowym
dorobku który odmówił kon. realowi
Obserwuj wątek
    • raffix Re: Mało o Marcovii 03.12.02, 20:48
      Zobaczcie jak fajna strone ma Dolcan Zabki. I prowadza ja samodzielnie kibice:

dolcan.prx.pl
      Nie dajmy sie! Stworzmy cos rownie dobrego albo i lepszego. Portal
      marki.net.pl oferuje pelne wsparcie - prosimy o kontakt graczy, kibicow
      i wszystkich, ktorzy interesuja sie sportem w Markach. Adresy e-mailowe na
      stronie marki.net.pl

Gracze i sympatycy Marcovii, odezwijcie sie!

• raffix Inne kluby 03.12.02, 21:00
        Pod tym linkiem sa ciekawe bannery innych lokalnych klubow:
        dolcan.prx.pl/bannery.html
        Najbardziej podoba mi sie haslo klubu Karmazyn Warszawa:
        "Czy znasz juz najgorsza druzyne pilkarska w Polsce?
        Klub, ktory przegrywa wszystko na samym dnie ostatniej ligi?
        Ekipe, ktora zamyka kazda tabele? (...)
        A ktora mimo to ma wiernych kibicow zawsze dumnych ze swoich barw?
        Jesli jeszcze nie - pora zebys poznal"
    • Gość: mmm Re: Mało o Marcovii IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 17:43
      Jeśli, któryś z chłopców mieszkających poza rejonem ulicy Wspólnej,
      zapragnie popróbować gry na terenie Marcovii, jest to skutecznie wybijane mu z
      głowy – ręcznie. A skłonność kibiców tego klubu do alkoholu – znacie? Gdzie tam
      im do strony internetowej! A hasło: „jak będzie kasa to gramy” – znacie? Jeśli
      komuś zdarzy się być na meczu, niech poobserwuje życie trybun. Stamtąd właśnie
      dokonano słynnego alkoholowego transferu „kibiców” na wybory burmistrza. Jeśli
      ktoś zapytałby mnie co zrobić z tym klubem, odpowiedziałbym, ZAORAĆ.
      • Gość: Raffix Re: Mało o Marcovii IP: *.braun.de 05.12.02, 17:55
        Gość portalu mmm napisał:
        > Jeśli któryś z chłopców mieszkających poza rejonem ulicy Wspólnej,
        > zapragnie popróbować gry na terenie Marcovii, jest to skutecznie wybijane mu
        > z głowy – ręcznie. A skłonność kibiców tego klubu do alkoholu – znacie?
        > Gdzie tam im do strony internetowej! A hasło: „jak będzie kasa to gramy” -
        > znacie? Jeśli komuś zdarzy się być na meczu, niech poobserwuje życie
        > trybun. Stamtąd właśnie dokonano słynnego alkoholowego transferu „kibiców” na
        > wybory burmistrza. Jeśli ktoś zapytałby mnie co zrobić z tym klubem,
        > odpowiedziałbym, ZAORAĆ.
        Szanowny mmm, nawet jesli to co piszesz to prawda (a tego nie wiem, bo
        rzeczywiscie nie znam zycia Marcovii), to co bys proponowal zrobic po
        owym "zaoraniu"? Czy zniklyby wowczas wedlug Ciebie problemy z alkoholem
        lub "recznym wybijaniem z glowy"? Czy po prostu przenioslyby sie w inne miejsce?
        • Gość: mmm Re: Mało o Marcovii IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.02, 08:50
          Nie wiem. To "zaorać" wyszło mi tak spontanicznie. Myślę jednak, że coś z tym
          powinno się zrobić.
          Pozdrawiam.
        • Gość: Zuldi-Marejka Re: Mało o Marcovii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 13:02
          Zaorać boisko treningowe, posiać nową murawę, pielęgnować, ale najpierw założyć
          trzecie wymiarowe boisko bo nie ma gdzie grać. Nowe boisko mogło by znaleźć się
          poza ogrodzeniem od strony ulicy Stawowej ( ter. oświaty i sportu ), bo na
          terenie ze względu na linie energ. nie ma miejsca. Dobra jest ta koncepcja, ale
          brakuje kasy. Dobrze zorganizowany i prężny klub jest jedyną szansą dla
          blokersów ze Wspólnej na oderwanie się od gorzały, a dla innych Markowian na
          szczyptę ruchu. Da się z nimi dogadać i grać. Nie jestem stamtąd., a nigdy nie
          bałem się tam chodzić ( choć w młodym wieku faktycznie drużynowo ).
          • Gość: Raffix Re: Mało o Marcovii IP: *.braun.de 16.12.02, 13:42
            Gość portalu Zuldi-Marejka napisał:
            >Zaorać boisko treningowe, posiać nową murawę, pielęgnować, ale najpierw
            >założyć trzecie wymiarowe boisko bo nie ma gdzie grać. Nowe boisko mogło by
            >znaleźć się poza ogrodzeniem od strony ulicy Stawowej (ter. oświaty i
            >sportu), bo na terenie ze względu na linie energ. nie ma miejsca. Dobra jest
            >ta koncepcja, ale brakuje kasy. (...)
            A wiesz moze, ile mniej wiecej kosztuje urzadzenie takiego boiska?
            • Gość: Zuldi-Marejka Re: Mało o Marcovii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 14:06
              Niestety nie. Ale mam wrażenie, że mniej niż w kosztorysie. Przy odppowiedniej
              organizacji, bez przewałów mogą, to byc niezbyt kosmiczne sumy.
      • gbetina Re: Mało o Marcovii 15.12.03, 23:56
        szanowny mmm,
        to nie klub nalezy zaorac
        ale bloki, bedace bomba ekologiczna przy Wspolnej
        graniczace z klubem
        rozwiaze to wiele problemow
        a klubowi dostarczy terenow do rozwoju!
        pzdr
        gbetina
      • jzalewski1 Re: Mało o Marcovii 19.12.03, 14:40
        Najłatwiej powiedzieć "zaorać", to samo zróbmy z MOK, może i szkoły zaoramy, a
        dzieci i młodzież nich wychowuje ulica, a już za kilka lat nik nie wyjdzie na
        nią bez obawy o swoje życie. Prawdą jest, że klub przyciąga dzieci z
        patologicznych rodzin ale nie tylko. Gra w piłkę nożną daje im szansę
        wychowania przez sport, a nie skończenia na paleniu, piciu, ćpaniu i w
        konsekwencji zejście na drogę przestępczą. W naszym mieście za mało jest
        miejsc, w których dzieci i młodzież mogłyby zająć się czym co odciągnęłoby ich
        od patologii. Jednym z tych miejsc jest właśnie Mareckie Towarzystwo Sportowe.
        Jeżeli chodzi o hasło "jak będzie kasa to gramy" to jest ono mocno nieaktualne
        ponieważ zawodnicy grają zupełnie za darmo, a w meczach dają z siebie
        wszystko. Jako obecny Prezes Towarzystwa zapraszam serdecznie do działalności
        w naszym Towarzystwie. Może Pana pomysły pomogą mu lepiej funkcjonować.
        Pozdrawiam wszystkich sympatyków sportu w Markach.
    • rafal.redel Re: Mało o Marcovii 13.12.03, 00:49
      Minął rok, a nikt z Marcovii nie wydaje się zainteresowany informowaniem o
      działalności klubu. Portal dostał jedynie kiedyś link do tabel publikowanych w
      innych miejscach w internecie.
      Trochę szkoda...
      • stary.pustelnik Re: Mało o Marcovii 13.12.03, 06:42
        rafal.redel napisał:

> Minął rok, a nikt z Marcovii nie wydaje się zainteresowany informowaniem o
        > działalności klubu. Portal dostał jedynie kiedyś link do tabel publikowanych
        w
        > innych miejscach w internecie.
        > Trochę szkoda...

Troche myśli radykalnej z mojej strony:
        1.Zlikwidowac dotację 280 tysięcy zł do klubu z naszych podatków (choćby na 1
        rok) co pozwoli pogonić lekko i sprawnie zarzad klubu na przysłowiowe 4 wiatry,
        2. Ogłosić publiczny konkurs na prowadzenie klubu piłkarskiego w mieście Marki
        3. Zrealizować pomysły Zuldiego-Marejki

Pozdrawiam
        • msp1 Re: Mało o Marcovii 13.12.03, 16:16
          Brawo!!!!!!
          Pozdrawiam.
        • gbetina Re: Mało o Marcovii 16.12.03, 00:11
          280.000zl to bedzie gdzies okolo $70.000 calkiem niezla forsa
          i jesli to jest corocznie to ja chce zostac prezesem tego klubu!!!
          to jest leprza fucha niz bycie burmistrzem w Markach!!!

a jesli sie nie myle to klub nie placi podatkow, no no!!!

Czy Markowia prowadzi dzialalnosc gospodarcza? przy takich dotacjach to smialo
          mozna brac komercyjny kredyt z banku i wybudowac hale widowiskowa-sportowa
          jakiej nie ma W-wa i zbijac kupe $$$

tym sposobem jest koncepcja na wykozystanie terenu po zaoranych blokach na
          Wspolnej

pzdr.
          gbetina
          • jzalewski1 Re: Mało o Marcovii 19.12.03, 14:53
            Szkoda, że nikt nie mówi o tym, że Zarząd Towarzystwa a w tym i jego Prezes
            działa społecznie, poza tym, że sami wnosimy do klubu składki, poświęcamy swój
            prywatny czas, to jedyne co nam daje działalność w Towarzystwie to ogromną
            satysfakcję z tego, że możemy zrobić coś dla dobra miasta, a w szczególności
            dla dzieci zamieszkałych na naszym terenie. Krytyka jest czymś porządanym ale
            tylko wtedy gdy jest ona konstruktywna. Nie można krytykować czegoś o czym nie
            ma się zielonego pojęcia. Jeżeli będziesz mieć jeszcze jakieś pytania o
            działalności Towarzystwa to jestem gotów na nie odpowiedzieć. Ponadto
            zapraszam do portalu marki.net.pl, już wkróce znajdziecie tam więcej
            informacji na temat działalności MTS, również o zmianach jakie nastąpiły we
            władzach Towarzystwa podczas Walnego Zebrania jego członków w dniu 10.12.2003
            r. pozdrawiam. JZ.
            • kammill5 Re: Mało o Marcovii 15.03.04, 23:01
              a ja wam pokaże fajny bajer z Marcovi www.kantordukat.pl/logo/mts.gif
              • rafal.redel Re: Mało o Marcovii 16.03.04, 09:47
                kammill5 napisał:
                >a ja wam pokaże fajny bajer z Marcovi www.kantordukat.pl/logo/mts.gif

Rzeczywiście fajny bajer. Nie bardzo się orientuję: czy to oficjalne logo, czy
                może jakiś projekt Twojego autorstwa?
                • kammill5 Re: Mało o Marcovii 16.03.04, 20:28
                  tamto logo nie jest oficjalne oficjalne wygląda wogule inaczej te jest wykonane
                  z nudów jedyne co mają ze sobą wspulnego to kolor zielony
                  (www.hattrick.org) może ktoś z marek gra w to ??
                  • gbetina Re: Mało o Marcovii 17.03.04, 02:34
                    no zeczywiscie troche sie zagalopowalem odsadzajac dzialaczy klubu Markovia od
                    czci i wiary. Jesli Jacku poczules sie dotkniety to przepraszam. Klub jest
                    swietna zecza dla mlodych ludzi, i dobrze ze Jacek tam pracuje. Znajac jego
                    ambicje to bedzie pracowal za darmo po 24h zeby tylko byly rezultaty, i dzieki
                    Opatrznosci za takich ludzi w Markach
                    pzdr.
                    gbetina
                    ps.
                    ale bloki na Wspolnej nalezy zaorac!!!
                    • jzalewski1 Re: Mało o Marcovii 18.03.04, 15:45
                      Pragnę poinformować wszystkich zainteresowanych, że w dniu 20 marca br. o godz.
                      14.00, meczem ze Startem Otowck (MLS) wznawiamy rozgrywki piłkarskie sezonu
                      2003/2004, runda rewanżowa.
                      Pozostałe mecze na naszym stadionie bądą rozgrywane w następujących terminach:
                      Marcovia - Vistula 21.03.2004 godz. 15.00 (A klasa)
                      Marcovia - Wicher Kobyłka 3.04.2004 godz. 15.30 (MLS)
                      Marcovia - AON Rembertów 4.04.2004 godz. 15.30 (A klasa)
                      Marcovia - Mszczonowianka 17.04.2004 godz. 16.00 (MLS)
                      Serdecznie zapraszamy wszystkich sympatyków sportu do obejrzenia spotkań
                      naszych drużyn.
                      Jacek.
    • jzalewski1 Re: Mało o Marcovii 20.03.04, 08:56
      Pragnę poinformować wszystkich zainteresowanych, że w dniu 20.03.2004 r. o
      godz. 14.00, meczem ze Startem Otwock, nasza druzyny rozpoczyna rozgrywki rundy
      rewanżowej sezonu 2003/2004. Kolejne mecze na naszym stadionie odbędą się w
      następujących terminach:
      Marcovia - Vistula 21.03.04 godz. 15.00 (A klasa)
      Marcovia - Wicher Kobyłka 3.04.04 godz. 15.30 (MLS)
      Marcovia AON Rembertów 4.04.04 godz. 15.30 (A klasa)
      Marcovia - Mszczonowianka 17.04.04 godz. 16.00 (MLS)
      Serdecznie zapraszamy kibiców i sympatyków sportu.
      Jacek.
      • jzalewski1 Re: Mało o Marcovii 22.03.04, 16:33
        W pierwszym meczu rundy rewanżowej rozgrywek sezonu 2003/2004 w rozgrywkach
        Mazowieckiej Ligi Seniorów, po ciekawej grze, Marcovia wygrała ze Startem
        Otwock 1:0 (bramkę z karnego w ostatnich minutach spotkania strzelił Sławomir
        Kozłowski). W rogrywkach A klasy nasi piłkarze zremisowali z drużyną Vistuli
        1:1 (bramkę strzelił Maciej Grzegrzółek).
        • a.widomski Re: Mało o Marcovii 23.03.04, 17:59
          Panie Jacku,
          zamieszczane przez Pana Informacje publikowane są także w Serwisie informacyjnym Miasta Marki

Pozdrawiam
          Antoni Widomski
          BIP Marki
    • pawelss2 Re: Mało o Marcovii 24.03.04, 20:57
      Zapraszam wszystkich na mecz Marcovia-OSiR Sokołów Podl. Mecz odbedzie sie 28
      marca br. o godzinie 11 na stadionie miejskim w Markach ul. Wspólna 12 jest to
      mecz o mistrzostwo Mazowieckiej ligi trampkarzy starszych (najwyzsza liga
      trampkarzy starszych.Obedcnie Marcovia zajmuje 9 miejsce w lidze w której jest
      12 zespołów. Poprzednie mecze Marcovia-OSir 1-1,0-1,1-1. Jest to szansa aby
      Marecki zespoł odegrał sie zawodnikom z Podlasia za te remisy i porazke.
      Przypuszczalny skład Marcovii Skrok-Kozłowski,Nowaczyński,Gruczek,Polak-
      Błoński,Boczoń,Kosior,Szymanowicz-Orłowski,Zborowski. Wszystkich serdecznie
      ZAPRASZAMY!!!
      • kammill5 MTS Marcovia - OSiR Sokołów Podl 24.03.04, 21:07
        serdecznie zapraszamy wszystkich na mecz rocznika 89 który odbędzie się 28marca
        o godzinie 11 na miejskim stadionie Marcovi. Młodzi zawodnicy zrobią wszystko
        żeby wygrać mecz w walce o mistrzostwo... mniejmy nadzieję że pogoda dopisze i
        na stadionie pojawi się grupa zwolenników piłki nożnej
        serdecznie zapraszamy
        • lukasdz Re: MTS Marcovia - OSiR Sokołów Podl 24.03.04, 21:28
          no to chłopaki mają pierwszego kibica ja byłem na ich jednym meczu co prawda
          trafiłem tam przez przypadek ale tego nie żałuję to był mecz marcovi z
          kasztelanem sierpc jak dobże pamiętam nasi chłopcy wygrali 7-1 !! serdecznie
          zapraszam wszystkich co mają wątpliwości żeby tam iść
    • pawelss2 MARCOVIA-OSiR Sokołów 27.03.04, 12:51
      Marcovia musi wygrac teraz kazdy remis Marcovi to jak porażka Marcovia
      podobnie jak OSiR walczy o utrzymanie wiec wszyscy musza wyjsc na boisko
      zdeterminowani i przygotowani na ostra gre zawodnikow z Podlasia!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka