Dodaj do ulubionych

MARECKA Sp-nia MLW

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.03, 09:09
Witam szanownych forumowiczow. Szukam opinii nt ww spoldzielni. Czy ktos z
nimi mieszka lub moze sie podzielic jakimikolwiek informacjami.
Obserwuj wątek
    • Gość: gbetina Re: MARECKA Sp-nia MLW IP: *.dyn.optonline.net 22.03.03, 16:52
      jesli wykupisz mieszkanie wlasnosciowe to twoja jest tylko farba na scianach
      mury naleza do spoldzielni. Moja rada inwestuj w ziemie, tam sam sobie jestes
      panem (narazie)
      "wolnosc Tomku w swojm domku"
      pzdr.
      • Gość: amba Re: MARECKA Sp-nia MLW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.03, 18:51
        Gbetino ,nie wiem czy znana Ci jest forma odrębnej własności lokalu,akt
        notarialny i ustanowiona księga wieczysta...Spółdzialnia jedynie administruję
        budynek.Marecka robi to profesjonalnie,a właścicielami mieszkań i gruntów są
        mieszkańcy.
        Pozdrawiam:-)
        • Gość: gbetina Re: MARECKA Sp-nia MLW IP: *.dyn.optonline.net 22.03.03, 20:05
          jesli to jest zabudowa szeregowa to ok. masz tylko z lewej i z prawej
          sasiadow. ale jesli to sa bloki to doslownie tak jak napisalem twoja jest
          farba na scianach! Sprobuj komus wydzierzawic choc 1m kwadratowy ziemij, na
          papierze jestes jej wlascicielem!

a tak nawiasem mowiac dostaje wysypki na dziwiek slow, spoldzielnia,
          co-op,kolektyw, kolchoz, ....
          pzdr.
          • Gość: amba Re: MARECKA Sp-nia MLW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.03, 20:53
            Nie wiem od jak dawna mieszkasz tam ,gdzie mieszkasz ale uważam ,że dużo się
            zmieniło (przynajmiej tu)Nie chcę polemizować nad wyższością mieszkania w domku
            wolnostojącym ,nad mieszkaniem w bloku.Każdy mieszka tam gdzie lubi,tam gdzie
            mu wygodnie...Powiem raz jeszcze,że w/g mnie marecka s-pnia odbiega od utartych
            stereotypów(które może pamietasz)Do prezesa nie trzeba się zapisywać na
            rozmowę,o nic prosić .Oni świadczą usługę mieszkańcom. Nie interesuje mnie
            szambo,śmieci, podlewanie trawników,automat do otwierania bramy i inne,których
            wymieniać nie będę.Jeśli wszystko działa sprawnie to jest OK.Jak coś nawala to
            jeden telefon i administracji i znowu działa.Jest mi wygodnie i to mi
            odpowiada.Dodam jaszcze,że ta usługa ma rozsądną cenę.Nie tonę w błocie,nigdy
            nikt nie został okradziony,a rower dziecka i zabawki zostawiam na noc w
            piaskownicy(latem)Zimą mam odśnieżone i ostatnio nawet pytano mnie jakie krzewy
            i drzewa posadzić na wiosnę przy moim bloku.Gbetino ja nie mieszkam w kołchozie!
            Mam sympatycznych sąsiadów i jest nam tu wygodnie i czujemy się bezpieczni.Ale
            możesz oczywiście mieć o tym swoje zdanie.
            • Gość: gbetina Re: MARECKA Sp-nia MLW IP: *.dyn.optonline.net 23.03.03, 00:07
              No wlasnie, naj.. forum, miasto, a w miescie NAJ-SPOLDZIELNIA bedaca naj w kraju
              i kto ma czelnosc pisac ze Marki sa szare, niebezpieczne, nieciekawe,...

A ze na temat spoldzielczosci mam swoje zdanie to juz inna para kaloszy.
              i jesli urazilem to przepraszam

pzdr.
              • Gość: amba Re: MARECKA Sp-nia MLW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.03, 10:21
                Gbetino,urażoną się nie czułam absolutnie!Kiedy rok temu sprowadzaliśmy się do
                Marek byłam pełna niepokoju.Zycie pokazało ,że da się tu fajnie
                życ.Zastanawiając się nad "fenomenem " spółdzielni przychodzi mi do głowy jeden
                wniosek.Małe jest piękne! sp-nia liczy bowiem 460 (około)członków i dlatego
                może funkcjonować skutecznie.Molochy (a jest ich w kraju wiele)trwają w starych
                schematach,co jest przykre dla mieszkańców.
    • Gość: amba Re: MARECKA Sp-nia MLW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.03, 17:50
      Od ponad roku jestem członkiem mareckiej sp-ni i jestem BARDZO z jej
      działalności zadowolona(podobnie jak większość sąsiadów).W szczegóły nie
      wchodzę (z braku czasu),ale jeśli masz jakiś pytania to zadawaj, póżniej coś
      napiszę.
    • Gość: lokator Re: MARECKA Sp-nia MLW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.03, 23:26
      Co do formy wlasnosci- ma to byc tzw odrebna wlasnosc czesci nieruchomosci
      (podzial proporcjonalny wsrod wszystkich mieszkancow) z wpisem do ksiegi
      wieczystej czyli schemat stosowany dzis powszechnie takze przez developerow i
      dajacy mozliwosc dosc dowolnego rozporzadzania mieszkaniem (sprzedaz, spadek
      etc). Pozdrawiam serdecznie, prawdopodobnie bedziemy sasiadami a przynajmniej
      ziomkami :)
      • Gość: amba Re: MARECKA Sp-nia MLW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.03, 10:37
        Jeśli nabyłeś mieszkanie w nowym bloku ,który realizuje sp-nia (a taki jest
        tylko jeden)to sąsiadami będziemy bankowo.Ciekawa jestem na kiedy jest
        przewidywany odbiór mieszkań,bo podobno mało chętnych na mieszkania było...
        Pozdrawiam serdecznie przyszłgo sąsiada:-)
        • Gość: lokator Re: MARECKA Sp-nia MLW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.03, 11:19
          Optymistyczny termin zasiedlenia to wrzesien. Nie wiem jaki jest realistyczny,
          oby bardzo nie odbiegal; zreszta mysle ze sasiadki taki plac budowy pod oknem
          pewnie tez nie zachwyca. Pozdrawiam i do rychlego :)
          • Gość: amba Re: MARECKA Sp-nia MLW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.03, 12:40
            Nasz budynek oddali w terminie(choć to o niczym nie świadczy)Twój dom budują
            bez ustanku,bo ciągle coś warczy;-),ale nie jest to wielkim utrapieniem dla
            mieszkańców(wszystko odgrodzone i zabezpieczone)A tak na marginesie,to ładnie
            to wszystko wygląda,nie wiem jak w środku,ale ta budowa oko moje cieszy,ładna
            jest...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka