leocard 22.08.10, 22:28 Witam Wszystkich serdecznie, Zwracam się do Was z zapytaniem czy orientujecie się może jakie drzwi wejściowe będą montowane w mieszkaniach oraz ile posiadają zamków? Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leocard Re: Drzwi 23.08.10, 22:10 Jeżeli jesteście zainteresowani to będziemy mieli takie drzwi: Dierre antywłamaniowe model ASSO-5 ECCO klasy C - kolor gorzka czekolada. Zamek Centralny wieloryglowany oraz zamek łożyskowy. Więcej info możecie znaleźć na stronie firmy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy-x Re: Drzwi 08.09.14, 15:58 No ciekawy jestem, jak jesteście zadowoleni z tych drzwi Ja mam właśnie niedawno zamontowane drzwi tej włoskiej firmy (w Bloku) i jednoznacznie oceniam je jako bubel. Nie za bardzo miałem wybór, bo to deal developera, a więc dostałem drzwi z całym mieszkaniem Moja opinia o drzwiach wewnętrznych firmy DIERRE: 1) przede wszystkim- na zamku klamkowym PÓŁ CENTYMETRA luzu po zamknięciu na klucz. To moim zdaniem dyskwalifikuje firmę i same drzwi. Po prostu wykonane sa z duża tolerancją, bez możliwości regulacji - za duże otwory w futrynie na rygle. Serwis i cała firma wmawia mi że tak MUSI BYĆ i że TO NORMALNE. Z tym że to nie są pierwsze drzwi jakie mam i nie dam sobie wcisnąć ciemnoty. Tak, drugi zamek trzyma normalnie, ale to każdy z zamków ma nie dawać luzów, zwłaszcza że często zamyka się tylko na jeden zamek (np. od wewnątrz). Firma ODMAWIA jakichkolwiek poprawek w tej mierze. 2) Firma nastawiona na wykorzystywanie klienta - wszystkie zmiany i regulacje muszą być dokonywane przez drogi serwis dierre 3) Bardzo nietypowe mocowanie zamka podklamkowego - trudna zmiana oryginalnego cylinderka, jeśli chcemy mieć drugi zamek z atestem (np wymóg ubezpieczenia) 4) Ogólnie konstrukcja drzwi dosyć delikatna, cienkie blachy, skrzydło ugina się w futrynie pod naciskiem. W poprzednim mieszkaniu miałem solidne drzwi lokalnej warszawskiej firmy, z grubej stali które stały jak MUR. Tak więc ostrzegam- zanim wybierzecie drzwi tej firmy dobrze zapoznajcie się z konstrukcją i działaniem - moim zdaniem to ładnie opakowany bubel. I nie liczcie na rzetelne potraktowanie reklamacji. Drzwi sprzedane- reszta nie ważna aż dziw że dostali atest na ten wyrób (ale nie wiadomo dokładnie na który model, podobno wcześniejsze drzwi miały taką regulację) Odpowiedz Link Zgłoś