22.08.10, 22:28
Witam Wszystkich serdecznie,

Zwracam się do Was z zapytaniem czy orientujecie się może jakie drzwi
wejściowe będą montowane w mieszkaniach oraz ile posiadają zamków?
Dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • leocard Re: Drzwi 23.08.10, 22:10
      Jeżeli jesteście zainteresowani to będziemy mieli takie drzwi:

Dierre antywłamaniowe model ASSO-5 ECCO klasy C - kolor gorzka
      czekolada. Zamek Centralny wieloryglowany oraz zamek łożyskowy.

Więcej info możecie znaleźć na stronie firmy.
      Pozdrawiam
      • hurdy-gurdy-x Re: Drzwi 08.09.14, 15:58
        No ciekawy jestem, jak jesteście zadowoleni z tych drzwi

Ja mam właśnie niedawno zamontowane drzwi tej włoskiej firmy (w Bloku) i jednoznacznie oceniam je jako bubel. Nie za bardzo miałem wybór, bo to deal developera, a więc dostałem drzwi z całym mieszkaniem

Moja opinia o drzwiach wewnętrznych firmy DIERRE:
        1) przede wszystkim- na zamku klamkowym PÓŁ CENTYMETRA luzu po zamknięciu na klucz. To moim zdaniem dyskwalifikuje firmę i same drzwi. Po prostu wykonane sa z duża tolerancją, bez możliwości regulacji - za duże otwory w futrynie na rygle. Serwis i cała firma wmawia mi że tak MUSI BYĆ i że TO NORMALNE. Z tym że to nie są pierwsze drzwi jakie mam i nie dam sobie wcisnąć ciemnoty. Tak, drugi zamek trzyma normalnie, ale to każdy z zamków ma nie dawać luzów, zwłaszcza że często zamyka się tylko na jeden zamek (np. od wewnątrz). Firma ODMAWIA jakichkolwiek poprawek w tej mierze.

2) Firma nastawiona na wykorzystywanie klienta - wszystkie zmiany i regulacje muszą być dokonywane przez drogi serwis dierre

3) Bardzo nietypowe mocowanie zamka podklamkowego - trudna zmiana oryginalnego cylinderka, jeśli chcemy mieć drugi zamek z atestem (np wymóg ubezpieczenia)

4) Ogólnie konstrukcja drzwi dosyć delikatna, cienkie blachy, skrzydło ugina się w futrynie pod naciskiem. W poprzednim mieszkaniu miałem solidne drzwi lokalnej warszawskiej firmy, z grubej stali które stały jak MUR.

Tak więc ostrzegam- zanim wybierzecie drzwi tej firmy dobrze zapoznajcie się z konstrukcją i działaniem - moim zdaniem to ładnie opakowany bubel. I nie liczcie na rzetelne potraktowanie reklamacji. Drzwi sprzedane- reszta nie ważna

aż dziw że dostali atest na ten wyrób (ale nie wiadomo dokładnie na który model, podobno wcześniejsze drzwi miały taką regulację)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka