Dodaj do ulubionych

UWAGA Ksiega wieczysta PROBLEM nowe bloki

05.10.11, 21:04
Witam,
Chciałbym Państwa ostrzec przed bardzo ważną rzeczą.
Podany nam niedawno przez Panią Sidorowicz wzór umowy przedwstępnej zawiera numer księgi wieczystej dla bloku C4 - WA1N/00069386/5.
Po sprawdzeniu w internetowym rejestrze ekw.ms.gov.pl/ tej księgi okazało się, że Projekt Developer Banaszek nie jest jedynym właścicielem tej działki - 1/4 tej działki należy do niejakiej Małgorzaty Marii Affek.
Informacja ta, po naszym telefonie, została potwierdzona przez samą Panią Sidorowicz.

Co ciekawe, w umowie jako właściciel tej działki widnieje tylko developer !

Według Pani Sidorowicz, sprawa jest już "załatwiona" ponieważ zależy "od wyroku sądu w sprawie która jest już uzgodniona przez obydwie strony" - nie wiem jednak co to oznacza.
Stan faktyczny i prawny jest taki, że deweloper nie jest jedynym właścicielem nieruchomości i NIE MA PRAWA zawierać żadnych umów ani występować o POZWOLENIE NA BUDOWĘ !

Co ważne Pani Sidorowicz od około 2 miesięcy mówi, że wniosek o pozwolenie na budowę został złożony a sprawa rozbija się o kompozycje projektu której jeszcze nie zaakceptowało miasto - problemem miały być np. balkony, symetria budynku itd.

Ciekawe jak to jest zatem możliwe, że wystąpili o pozwolenie na budowę, skoro nie są właścicielami tej działki ?

Pragnę zaapelować do wszystkich osób, które podpisały umowy przedwstępne na zakup mieszkania w C4, aby sprawdziły kto jest wpisany jako właściciel tej nieruchomości w umowie.
Jeśli jest to tylko deweloper, to ta umowa, zgodnie z sugestią znajomego prawnika, może być nieważna.
Obserwuj wątek
    • agnieszka1289 Re: UWAGA Ksiega wieczysta PROBLEM nowe bloki 18.10.11, 11:00
      Witam

Załączam postanowienie Sądu Rejonowego dotyczące zakupu działki, w chwili kiedy informowałam klientów o prawie do dysponowania nieruchomością działka była już naszą własnością w całości, dlatego też pomówieniem jest zarzucanie mi mówienia nieprawdy. Ponadto koncepcja Osiedla Dębowy Park I została zatwierdzona przez Urząd Miasta Nowy Dwór Mazowiecki w 2009 roku przed uzyskaniem pozwolenie na budowę szeregówki - pierwszego budynku osiedla, jako że osiedle zostało pomyślane i zaprojektowane w formie budynków powtarzalnych.

Postanowienie na serwerze - www.banaszek-nieruchomosci.pl/post.jpg

Z wyrazami szacunku Agnieszka Sidorowicz
      • wariwp Re: UWAGA Ksiega wieczysta PROBLEM nowe bloki 09.02.12, 12:13
        Witam, ja kupowałam mieszkanie w październiku, ale przy podpisaniu umowy zostało nam przedstawione postanowienie sądu, które znosi współwłasność p. Affek. To rzeczywiście była tylko kwestia wykreślenia hipoteki przez Dział Ksiąg Wieczystych. Zmiana w KW nastąpiła początkiem listopada także wszystko jest OK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka