Dodaj do ulubionych

osiedle policyjne

23.11.03, 18:00
jakos tak ostatnimi dniami coraz wiecej mundurowych sie po osiedlu
przemieszcza...
moze radni wymyslili ze jak ludzie nie chodza to ustawowo trzeba wychodzic
godziny na osiedlu to policje przysylaja zeby ktos sie ruszal
bo tak to innego zycia nie ma... ;)
Obserwuj wątek
    • paladin Re: osiedle policyjne 24.11.03, 21:16
      dzisiaj zauwazylem ze juz 4 chodza
      policjanci z Nowego Dworu
    • ex_pert Re: osiedle policyjne 24.11.03, 21:16
      ja też byłem w szoku jak wczoraj przejeżdżając koło parku ok.22.oo
      w blasku świateł zauważyłem dwuosobowy patrol policyjny - spacerujący po parku;
      tak na marginesie nie wiem gdzie to czytałem ale jeśli chodzi o bezpieczeństwo
      to NDM jest bodajże w pierwszej piątce spośród miast dawnego woj. warszawskiego
      (w przeliczeniu na mieszkańca).
      • paladin Re: osiedle policyjne 24.11.03, 21:27
        w sumie czuje sie bezpieczniej
        to trzeba jasno powiedziec
        tylko kurcze troszke ich za duzo
        ale i jakos wiecej ludzi chodzi wieczorkiem po osiedlu :) hehe
        • lol34 Re: osiedle policyjne 25.11.03, 22:30
          LOL 5 miejsce chyba w niebezpieczenstwie i rozbojach :D kto ci takich glupot
          naopowiadal.Mam kumpla ktory mieszka pod zielona gora.U nich jest tak, ze
          mozesz isc o 1 w nocy do sklepu i bedzie tam cala banda, nikt cie nie ruszy.A u
          nas slyszalem juz o takich akcjach ze normalnie LOL :D i to o 18, nie o 1.Acha
          no i fakt, jak znasz tych niegrzecznych chlopcow to moze cie nie rusza:D
          • ex_pert Re: osiedle policyjne 26.11.03, 12:42
            nawet jak ktoś mi opowiada głupoty to ja ich nie powtarzam;
            powtarzam za to, że czytałem to w Stołecznej ale niestety nie podam ci adresu -
            ale UWIERZ mi - czytałem;
            poza tym mówiłem o dawnym woj. w-wskim, w Zielonej Górze może i jest
            bezpiecznie;
            dzisiejszych łebków to nie znam, a tych starszych, których już niewielu przy
            życiu sie ostało to znałem tylko z widzenia; (przez 15 lat mieszkałem na Pólku)

mnie w NDM to skrojono jak miałem 8 lat i szedłem do TIP - TOP-u, oddałem 10
            (starych) złotych i baaardzo to przeżyłem a ojciec mi powiedział, że lepiej
            dostać w mordę i walczyć niż z miękkimi nogami dać się kroić; (tego co mnie
            skroił to z pięć lat temu wyłowiono z Narwii)

drugi raz zatarg z geciarzami miałem na dworcu PKP i wtedy miałem 17 lat i
            obskoczyło mnie w biały dzień (ok. 14-tej) 8 kolesi i dostałem w zęby, ale
            działo się to 3 miesiące po tym jak ja jednemu z tych geciarzy dałem w mordę
            (na imprezie po tym jak uderzył dziewczynę); to było też dosyć daaawno;

od tamtej pory na (terenie NDM-u) nie spotkało mnie nic złego, a jeździłem PKP
            całe studia i ze 100 razy wracałem ostatnim pociągiem;

PS. oczywiście nie wiem jak jest dzisiaj (wożę się samochodem) ani jak sytuacja
            wygląda np. na Osiedlu czy Pólku ale powołując się na te statystyki o których
            mówiłem - powiedzmy LEPIEJ niż w innych podwarszawskich miejscowosciach;)
    • ex_pert Re: osiedle policyjne 27.11.03, 15:13
      Nie wiem czy wiecie ale we wrześniu Rada Miejska podjęła uchwałę dotyczącą
      wykonania MONITORINGU WIZYJNEGO MIASTA. Do 2005 roku na terenie NDM ma zostać
      zainstalowanych 9 kamer obsługiwanych przez studio monitoringu.
      będzie bezpieczniej;)
      • paladin Re: osiedle policyjne 27.11.03, 20:31
        czy policjanci maja wolne we czwartki
        bo ich dzisiaj na osiedlu nie widzialem jak bylem "przechodem"

moze to sa policjanci sezonowi

a o kamerach slyszalem ze maja byc
        przynajmniej bedzie mozna potwierdzic ze to wlasnie ciebie pobili a nie kogo
        innego...
        • lol34 Re: osiedle policyjne 28.11.03, 00:38
          Bezpieczniej to bedzie jak ruszy szkolka policyjna a raczej big komenda.Poza
          tym policjanci z Legionowa beda patrolowac ulice NDM wiec ilosciowo tez ich
          bedzie wiecej.:)
          • paladin Re: osiedle policyjne 28.11.03, 08:52
            czyli jak nikt nie bedzie chodzil po osiedlu to ktos jednak bedzie chodzil...

a w centrum tez tak jest? czy tylko osiedle takie uprzywilejowane??
        • madziula84 Re: osiedle policyjne 28.11.03, 09:43
          ja to nie wiem ktoredy wy chodzicie po tym miescie,że ktoś się do was czepia.
          Zawsze wydawalo mi sie ze to dziewczyny sa bardziej narazone na zaczepki.Przez
          16 lat mieszkalam w ndm i nikt mnie nie zaczepil,a dosc czesto wracalam po
          zmroku i mieszkalam, w niezbyt "sympatycznej dzielnicy" tj. na Pólku.Ale macie
          racje. Teraz jest niezly wysyp tej policji.Ostatnio widzialam jednego dnia az 6
          co do tej pory bylo dosc nietypowym zjawiskiem.
          • paladin Re: osiedle policyjne 28.11.03, 10:46
            ale nie chodzi o to ze od razu ma sie mnie ktos czepiac
            jak jestem u siebie to nikt sie mnie nie czepia bo wszyscy znajomi(zalozmy
            mniej wiecej).
            • ex_pert policyjne miasto 28.11.03, 23:00
              moim zdaniem dzieje się bardzo dobrze...
              mieszkańcy będą mogli w końcu poczuć się w większym stopniu bezpieczni, bo po
              mieście nie będą się tylko wozili gangsterzy i bujali dresiarze,
              w takich warunkach myślę, że łatwiej będzie rozbudzić aktywność nowodworzan,
              może coś się ruszy??
              • paladin Re: policyjne miasto 30.11.03, 15:23
                miasto bedzie czyste i przyjemne dla "turysty"
        • rafal.snuff Re: osiedle policyjne 15.12.03, 09:11
          paladin napisał:

> czy policjanci maja wolne we czwartki
          > bo ich dzisiaj na osiedlu nie widzialem jak bylem "przechodem"
          >
          > moze to sa policjanci sezonowi
          >
          > a o kamerach slyszalem ze maja byc
          > przynajmniej bedzie mozna potwierdzic ze to wlasnie ciebie pobili a nie kogo
          > innego...

>Jeżeli przechodziłeś ok.20-tej,to pewnie siedzieli w ciastkarni obok
          kościola.Codziennie tamtędy przechodzę o tej godzinie i jak do tej pory byli
          tam kilkakrotnie.Niedługo jednak skończy się"ochrona" osiedla bo są to
          policjanci prewencji z warszawy i "wynajęci"są tylko do końca roku.Swoją drogą
          nie powiem bym czu(ó)ł się bezpieczniej,gdyż nigdy nie czułem się
          niebezpiecznie na osiedlu.pozdro

• paladin Re: osiedle policyjne 15.12.03, 13:46
            rafal.snuff napisał:

> >Jeżeli przechodziłeś ok.20-tej,to pewnie siedzieli w ciastkarni obok
            > kościola.Codziennie tamtędy przechodzę o tej godzinie i jak do tej pory byli
            > tam kilkakrotnie.Niedługo jednak skończy się"ochrona" osiedla bo są to
            > policjanci prewencji z warszawy i "wynajęci"są tylko do końca roku.Swoją
            drogą
            > nie powiem bym czu(ó)ł się bezpieczniej,gdyż nigdy nie czułem się
            > niebezpiecznie na osiedlu.pozdro

czyli wspomagaja interes piekarni
            a moze wtedy mieli przerwe i chcieli sie ogrzac ;)
    • zuzaleczka Re: osiedle policyjne 01.12.03, 13:00
      policjanci nie dość że chodzą na piechotę, to jeszcze jeżdzą konno po mieście.
      Niestety, widzę ich na głównych ulicach, a "zło" dzieje się w głębi osiedli,
      np. PÓLKO 9nadal strach przejść koło grupy 15-20 "meneli", choć "swoich" z
      bloku nie ruszają. Ciekawe jak długo, chyba jak zacznie im się nudzić.
      • paladin Re: osiedle policyjne 01.12.03, 15:51
        od czasu do czasu to takiemu dobrze jest czesc powiedziec, zeby pamietal mniej
        wiecej czlowieka...
        a jak sie nudza to urzadzaja sobie sprint po maskach samochodow albo rzut
        koszem na smieci na odleglosc ;)
        • ex_pert Re: osiedle policyjne 01.12.03, 21:23
          paladin napisał:

> od czasu do czasu to takiemu dobrze jest czesc powiedziec, zeby pamietal
          mniej wiecej czlowieka...

to fakt,
          tylko trzeba pamiętać, że za parę lat posiadanie takich fumfli może nie być
          zbyt przyjemne. Ja pamiętam jak kiedyś przeprowadziłem swoją dziewczynę po
          Nowym Dworze opowiadając po kolei o każdym, z którym się witałem, za co
          siedział itd. itp. ;) była trochę ZDZIWIONA, że mam takich znajomych...

...a przecież nagle nie przestaniesz się kłaniać, bo to może zdenerwować
          znajomego...
          • paladin Re: osiedle policyjne 02.12.03, 08:49
            jasne ze tak, ale zawsze jestes spokojny ze nie dostaniesz w leb z partyzanta
            od kogos :)
            • lol34 Re: osiedle policyjne 03.12.03, 02:19
              Hehehe ja tam sie nie boje tych co znam...a z tymi co nie znam to roznie
              bywa.Jakos zawsze trafie na gnojka co chce sie ze mna sprawdzic...nie wiem
              tylko kurde czemu, ja taki az wielki to nie jestem, maly tez nie, tylko w sam
              raz i im wszystkim to nie pasuje:D a tak wogole to nieedlugo zapisze sie na
              kurs combat56 i nie wydaje mi sie zeby cos mi sie po tym przytrafilo...
              • paladin Re: osiedle policyjne 03.12.03, 08:49
                i bedziesz chodzil i naparzal wszystkich naokolo?? ;)
              • ex_pert Re: osiedle policyjne 03.12.03, 11:31
                lol34 napisał:

> a tak wogole to nieedlugo zapisze sie na
                > kurs combat56 i nie wydaje mi sie zeby cos mi sie po tym przytrafilo...

hehe, ja kiedys zapisałem się na kurs ju-jitsu (prowadził Nerć) i byłem w parze
                z takim bandziorkiem z NDM (chyba też już nie żyje, chyba, że siedzi jakiś
                dłuższy czas),
                i poza tym, że mogłem się z nim "bezkarnie" kopać, to później nie musiałem się
                przynajmniej bać jego :P
    • ex_pert policyjne miasto 23.12.03, 00:45
      dzisiaj widziałem niezły numer,
      przejeżdżając koło banku PEKAO SA przy ul. Słowackiego ok. 16 widziałem
      stojących na rogu (ogrodzenia SP 1) 2 policjantów obserwujących bank i bankomat,

gdy przejeżdżałem godzinę później - cały czas stali (nie wiem czy ci sami)

możecie wyobrazić sobie moje zdziwienie gdy ok. 18 przejżdżałem ponownie i
      ponownie zobaczyłem 2 policjantów stojących w tym samym miejscu...

nie wiem, czy przy tym bankomacie dochodziło do jakichś napadów czy co??
      czy może tak pilnują by ktoś nie okradł banku :))

generalnie nieźle to wyglądało - ktoś jednak napisał, że to tylko do końca roku
      tak ich wielu na ulicach :(
      • paladin Re: policyjne miasto 23.12.03, 09:10
        hehe, ale akcja :)
        moze to oni sie czaili jak by tu po sluzbie cos zmajstrowac i robili maly
        rekonesans?? ;p
        albo to jest miejsce wymiany policjantow. przychodzi jedna para czekaja na
        kolejnych dwuch przybijaja sobie 5 i rozchodza sie w swoim kierunku, po czym
        sytuacja powtarza sie co godzine...
    • beagoz Re: miasto 25.12.03, 20:05
      Sory ale tak naprawdę to w Nowiaku jest bradzo niebezpieczenie. Nie wiem jak
      jest wieczorem na ulicach,wiem tylko tyle że młodziez namietnie uprawia
      wandalizm. Miałam automat z napojami na Chemików i musiałam go zabrać, nie
      dało rady, cały czas był rozwalany.
      • paladin Re: miasto 25.12.03, 22:25
        a czy ktos mowi ze jest bardzo bezpiecznie
        chodzi o to ze zrobilo sie nieco bezpieczniej
        a nowiak jaki jest kazdy widzi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka