Dodaj do ulubionych

ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

19.04.04, 17:36
Dziś rano zwiał z posesji 4-miesięczny szczeniak. Cały czarny. Podobno widziano go ostatnio na Korczaku. Jeśli ktoś go znajdzie niech da znać tu na forum albo odniesie go do właściciela,który znajduje się na Stróżowskiej 34 (pralnia chemiczna). Z góry dziekuję!!!! Please help!!!!
Obserwuj wątek
    • 84aga Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.04.04, 19:46
      ...i znalazł się, rozrabiaka :D
      • aleks44 Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.04.04, 19:49
        jakiej rasy jest to zwierze ?????
    • 84aga Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.04.04, 20:10
      O ile się nie myle to chyba kundelek, podobny do jakiegoś terierowatego
      • aleks44 Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.04.04, 20:14
        pytam bo "znam" kilka psów ze Stróżowskiej i zastanawiałem się gdzie jest
        pralnia chyba że tam gdzie był skip,ale tam po drugiej stronie jest wiecej niz
        jeden pies.
        • ellenai Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.04.04, 21:24
          o to fajnie aga ze sie znalazl!
    • 84aga Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.04.04, 13:22
      Aleks tak to tam gdzie był skip, psiaka mają dopiero od paru dni.
      I jeszcze jedno, może chce ktoś szczeniaka Owczarka niem., zostały dwie suczki wiadomości też w pralni-Stróżowska 34, lub tel 3530254 lub 507-372-458
      • aleks44 Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.04.04, 14:51
        tak, tam był swego czasu owczarek strasznie ujadał na każdego.
        i był jakiś taki mały jak na owczarka,osobiscie wole inne rasy.
        a już muslałem ,ze to z za nastepnego płotu bo tam jest duuuuzo psów.
    • 84aga Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.04.04, 15:56
      tak był tam niby owczarek, ja też nie gustuje w tej rasie, są zbyt, jakby to nazwać "powszechne" ;) , ale ja tylko pomagam znaleźć domki, bo swoją bestyjke już mam...
      • aleks44 Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.04.04, 16:41
        to ładnie z Twojej strony,że pomagasz innym w znalezieniu domu dla pieska.
        ja psa nie mam, ale miałem przez 9 lat boksera, niestety musiałem go uspic bo
        miał paskudnego nawotwora i nie było dla niego ratunku.
        wyleczyłem się z psów przynajmniej na jakis czas.
        • ellenai Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.04.04, 16:54
          oj aleks to mi przykro ze tak sie paskudnie stalo z twoim psem:(a ja coraz
          bardziej kocham te moje dwa golden retrievery!
          • aleks44 Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.04.04, 17:26
            przejdzie mi ,wtedy bedzie tez bokser,albo jakis inny duzy pies
            mastif,rottweiler ale na to jeszcze musze poczekać.
            • ellenai Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.04.04, 17:31
              goldeny sa najfajniejsze, maja klapciate uszy i sa super!cmok
              • aleks44 Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.04.04, 17:47
                wiesz własnie szukam wnecie jak wygladaja to Twoje psy
                to chyba jakies dogowate
                • aleks44 Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.04.04, 18:04
                  już wiem bardzo podobny do labradora,praktycznie taki sam bardzo ladne psy i
                  bardzo lagodne,podobaja mi sie.
                  • ellenai Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.04.04, 18:22
                    tak, wlasnie tak,bardzo podobne do labradorow,tylko ze bardziej puchate.Leniwe
                    sa i lagodne ,bardzo madre i kochaja wode:)
    • 84aga Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.04.04, 17:49
      Aleks ja też rok temu musiałam uśpić mix boxerka jeszcze szczeniaka i jedynym lekarstwem na ból po stracie stał się drugi piesek tym razem bieda schroniskowa, całkiem odbiegająca od psów które mi się podobają, ale cóż...
      W przyszłości będę mieć na pewno jakiegoś bulka, boxia,doga, ipt.
      Eleni ja też uwielbiam kłapouche, są kochaniutkie...
      • aleks44 Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.04.04, 18:25
        tak jest niestety z psami ,że wszystko jest OK i nagle w przeciągu kilkunastu
        dni jest po wszystkim. takie jest życie.
        tak jak pisałem lubie psy,ale na razie nie moge zadnego przygarnac,bo pies to
        wielki obowiązek,szczególnie jak mieszka się w bloku i trzeba miec na uwadze
        stosunki dobrosąsiedzkie,chodzi o to ,że jak bym poszedł do pracy pies
        pozostawał by sam przez kilka godzin.a to stres dla psa ktory musiał by sie
        tego nauczyc.ale może kiedys ????? zobaczymy.
      • ellenai Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.04.04, 18:25
        ja aga lubie takie duze psy,leniwe i lagodne:)goldeny sa fajne:)malych nie
        lubie, ja w ogole to mam problem z lubieniem psow,okropna jestem:(
        • aleks44 Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.04.04, 18:27
          to tak samo jak ja ,uważam ,że pies to ma byc pies,ale male tez lubie hi hi
    • 84aga Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.04.04, 16:00
      ja też uważam, że jak już mieć psa to PSA, nie mam nic do małych psiaków ale są delikatne i takiego bym nie chciała, bo ani wytermosić, ani przytulić, hmmm a co do stosunków sąsiedzkich to hmmm, gdybym liczyła się z ich zdaniem to bym nigdy psa nie miała, bo są tak "życzliwi", nawet "dbają" by moja psica nie była głodna i ostatnio mama wymiatała z balkonu kości z kurczaka, "dobroć" ludzka nie zna granic !!
      • aleks44 Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.04.04, 16:28
        moj pies był tak łakomy ,że jadł wszystko ,ale tylko od domownikow
        nie tknął jedzenia od nikogo obcego,kilka razy sąsiedzi próbowali mu dac
        jedzenie ale nawet do niego nie podszedł.natomiast wystarczyło ,żeby ktoś z
        domowników przyszedł do kuchni,a on zaraz szedł za nim i mu asystował,dokąd cos
        nie dostał.
        • ellenai Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.04.04, 17:10
          madre to twoje psisko bylo aleks:)super:)no ale macie racje ze z
          tymi"zyczliwymi innaczej"to strasznie ciezko jest miec psa,wspolczuje wam:)Ja
          za malymi psiakami nie przepadam,choc ze mna to tak jest ze jak juz mam swojego
          to go kocham:)jakos perspektywa mi sie zmienia hehehhe:)u mnie zawsze w domu
          w polsce byly psy:)i zawsze bardzo je kochalismy:)
          • aleks44 Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.04.04, 19:10
            wiesz wiekszosc ludzi uwaza je za domownikow,moze to komus sie nie podobac,ale
            to prawda.natomiast jezeli chodzi o sasiadów to inna sprawa, najczesciej
            w oczy nic ci nie powiedza ,ale potem mozesz sie co nie co dowiedziec od innych
            zyczliwych ktorych w naszym spoleczenstwie nie brakuje..faktem jest ,ze psy
            czesto szczekaja ,a ludzie ktorzy tyraja przez caly dzien maja prawo miec
            troche spokoju.tak ze troche ich rozumie,ale zdarzaja sie wyjatki,jak moj
            sasiad ktory mial psa kilanascie lat(teraz nie ma)i stal sie wrogiem dla
            wszystkich wlascicieli psow,zalatwia w urzedzie miasta tabliczki "zakaz
            wprowadzania psow" itd.strasznie gosc debilowatybo ja pamietam jak jego czarny
            spaniel biegal i zalatwial sie na chodniku i trawnikach.
            ale taki to juz z niego czlowiek,coz zrobic ???
            • ellenai Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.04.04, 20:12
              wspolczuje takich sasiadow raz jeszcze:)niestety tacy sa najgorliwsi w
              pilnowaniu cudzych psow.Masz racje z tym ze jednak pies w bloku to nielatwa
              sprawa bo szczeka,ja nie lubie szczekania psow w nocy.Wiem cos o tym bo sasiad
              u nas ma cale stado huskies,i te psy potrafia godzinami wyc w nocy,ani spac ani
              lezec w lozku,bleeeh,niemile:(ale coz poradzic,nikt mu nic nie mowi bo nie ma
              co, co facet z nimi zrobi,trudno sie mowi i zyje sie dalej:)
    • 84aga Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.04.04, 21:15
      "ale zdarzaja sie wyjatki,jak moj
      sasiad ktory mial psa kilanascie lat(teraz nie ma)i stal sie wrogiem dla
      wszystkich wlascicieli psow,zalatwia w urzedzie miasta tabliczki "zakaz
      wprowadzania psow" itd.strasznie gosc debilowatybo ja pamietam jak jego czarny
      spaniel biegal i zalatwial sie na chodniku i trawnikach.
      ale taki to juz z niego czlowiek,coz zrobic ???"

Zadziwiająco uderzające podobieństwo, mam takiego samego sąsiada i wszystko się zgadza prócz spaniela, on miał czarnego kundla, oprócz tego jest jeszcze małżeństwo które zajmowało się truciem psów i dobijaniem ich w piwnicy - gardze takimi ludźmi - ciekawe czy tacy "ludzie" mają wogóle serce ?!

Eleni bardzo Ci współczuje tego szczekania po nocach, ja też nie znosze.
      A tak wogóle nie ma jak mieć swój domek z ogrodem....

• aleks44 Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.04.04, 23:04
        bydła na świecie jest dość,a takich sąsiadów niestety, ale coraz więcej.
        ja rozumiem to ,że ktoś nie lubi psów,ma do tego pełne prawo,ale nie można
        przeginać.są psy które mało szczekają,ale są takie które to robią bez przerwy i
        może to ludzi denerwowac.a co do właścicieli to też są różni,moj pies biegał
        luzem ale tylko na działce ,którą mam ogrodzoną ,a wczesniej na łąkach,
        ale bardzo dużo psów biega obok bloków i faktycznie są zagrożeniem dla dzieci
        czy ludzi którzy tamtędy chodzą,przyznam ,że to mi się też nie podoba.
        aga - to był czarny spaniel,ale Ty chyba go nie pamiętasz to było dawno .
        a sąsiedzi to ci którzy zawsze się w pas kłaniają to nejwięcej koło d...
        robią ale musimy się do tego przyzwyczaic .
    • 84aga Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.04.04, 16:42
      Ja wiem ,że są ludzie nie lubiący psów, ale czy dlatego, że czegoś czy kogoś nie lubią daje im prawo do uprzykrzania życia drugiemu...Nie dziwiłabym się jak by im się nie podobało to, że pies szczeka, biega luzem itd. ale moja bestia zawsze chodzi na smyczy i w kagańcu, prawie wcale nie szczeka, nikomu nie przeszkadza, ....im poprostu nie odpowiada obecność psa, sama nie wiem.
      Ale do innych biegających i ujadających na wszystkich, kurdupli , nic nie mają, tacy to lubią się uczepić pożądnych ludzi i im napaskudzić w życiu, i kierują się taką zasadą "bo dlaczego ktoś ma mieć lepiej(więcej) niż ja - a dokopać takiemu, ma psa - doczepić się psa, otruć..., ma samochód - porysowć lakier, itd"

"aga - to był czarny spaniel,ale Ty chyba go nie pamiętasz to było dawno ."
      ..ale mi chodziło o to, że w moim bloku jest taki sam facet, też miał psa, do niedawna , i załatwiał tabliczki z zakazem dla psów, tylko, że ten zakaz nigdy go nie dotyczył...
      • aleks44 Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.04.04, 17:05
        widzisz jest wielu ludzi,którzy rozumują tak jak opisujesz.
        masz całkowitą racje i z psami i samochodami,sąsiedzi są tacy a nie inni
        jeżeli masz mniej niż inni to jest OK. ale jesli powodzi ci się troszkę lepiej
        to zaczynają się schody,nie jest dla nich ważne ,że to co masz zawdzieczasz
        cieżkiej pracy,tylko jezeli masz,to samo przyszło.wystarczy ,że masz samochód
        nie jakis nowy,tylko inny niż sąsiedzi i już jesteś be,bo u nas nie można się
        wyróżniac,trzeba być taki sam jak inni.trzeba siedziec na ławkach tak ja wielu
        i nie zostawiać suchej nitki na przechodzących obok, w tedy jest dobrze.
        dlatego uważam ,że życie dla psa w takim "towarzystwie" jest tak samo
        stresujące jak i dla jego własciciela. własnie z tego powodu mam dylemat
        jak pogodzic jedno z drugim.
    • korky Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.04, 14:28
      Ja niestety nie mogę pomóc w żaden sposób :(

------------------
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=237
      Lecimy do Słupska :]
      • ellenai korky ....... 23.04.04, 17:30
        z ciebie to dobry czlek ci jest!cmok
        • korky Re: korky ....... 27.04.04, 17:37
          a no, to cakiem możliwe :)
          • ellenai no widzisz hehe n/t 27.04.04, 17:43

• aleks44 Re: no widzisz hehe n/t 27.04.04, 23:45
              to wszystko ,to tam u Ciebie ??? czy tu u Ciebie hi hi
              • ellenai Re: no widzisz hehe n/t 28.04.04, 01:41
                to zalezy o czym mowa heheh
                • aleks44 Re: no widzisz hehe n/t 28.04.04, 08:02
                  no o tym:
                  u nas jest trzy psy,jedna koza, osiem ........
                  • ellenai Re: no widzisz hehe n/t 28.04.04, 17:57
                    ano jest tego talatajstwa od groma przy domu cmok
    • 84aga Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.04, 16:46
      Niestety, człowiek który się wyróżnia, chce żyć swoim życiem, ma ciężke życie
      :( , ja nie jestem w stanie zrezygnować ze swojego marzenia dla sąsiadów, niech gadają co chcą, ...
      • aleks44 Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.04, 17:15
        oczywiscie nie chodzi o z rezygnowanie ze swoich marzen,lecz troche cieżko
        jest żyć w bloku na stopie wojennej z sąsiadami.
        ja uważam ,że w tych przypadkach następuje konfikt pokolen i to co dla jednych
        jest normalne dla osób starszych jest anormalne , choc powiem tyle ,że wina leży
        po obu stronach.ale wracając do psów,to nie jest ich winą ,że nie
        odpowiedzialny pan,czyli jego właściciel pozwala mu na wszystko ,lub nie
        nauczył go ,że nie należy np.sikac w klatce schodowej,a to właśnie są początki
        niesnasek blokowych.ciężko jest włascicielą psów ,ale tak jak mówie sami sobie
        jestesmy winni z powodu nieodpowiedzialnych niektórych właścicieli.
        • delfinek27 Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.04, 22:33
          ja na szczęscie mam domek i duży ogród :)))
          • ellenai Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.04, 22:35
            ja tez ale niestety nie wszyscy tak maja :(buuuuuu
            • aleks44 Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.04, 23:01
              jak bym mial swoj dom to nie biegalby jeden pies tylko kilka
              • ellenai Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.04, 23:56
                u nas jest trzy psy,jedna koza, osiem koni, 6 bykow, jedna krowa z cieleciem,5
                kotow w tym "kocur"ktory sie ostatnio okocil,tyle co sobie przypomnialam cmok
    • giks Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.04.04, 16:48
      Tak trochę zbaczająć z tematu gubienia się ale wciąż przy psach... czy ktoś się
      wybiera na sądecką wystawe psów w lipcu? nie koniecznie po to aby wystawiać psa
      ale chociaż pooglądać :)
      • 84aga Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.04.04, 19:19
        Giks a wiesz może jakie rasy będą wystawiane?
        • giks Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.05.04, 14:21
          tak naprawde to nie jestem pewna ale chyba to wystawa dla wszystkich a nie
          jakiejść konkretnej grupy. Ja właśnie wypełniem zgłoszenia bo na pewno pojade
          ze swoim psiakiem ;) Jeśli to ma jakieś znaczenie to my jesteśmy grupa VIII ;)
        • giks Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.05.04, 14:26
          26 jest krajowa gończych a 27 jest karajowa czyli wszyscy ;)
          • 84aga Re: ZAGINĄŁ SZCZENIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.05.04, 15:06
            Dzięki Giks :) , ja się raczej nie wybiore, ale byłam ciekawa.
            I życze wysokich ocen :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka