kot202 08.08.05, 21:33 Witam pięknie. Czy ktoś pamięta jeszcze dawne knajpy: Juhasa, Magurę? Pozwolę sobie otworzyć mini-księgę wspomnień... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwejk3 Re: dawne czasy 08.08.05, 21:53 byla jeszcze taka mordownia pod mostem wiszacym i w okolicach bylego rolniczego domu towarowego ale nazw nie pamietam bo to znam tylko z opowiadan Odpowiedz Link Zgłoś
kot202 Re: dawne czasy 08.08.05, 22:41 Pod mostem był, jeśli pamięć mnie nie myli, bar Podhale. A po drugiej stronie Coctail Bar z takim drewnianym niewielkim szyldzikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kot202 Re: dawne czasy 08.08.05, 23:20 Później nadeszła epoka Antałka i Baryłki, choć kiedy te dwie knajpy zaczynały, to wciąż jeszcze funkcjonowały stare pijalnie. Była zdaje się jakaś kawiarnia (lepszego sortu) w GCK-u; ale GCK to przede wszystkim poniedziałkowe seanse filmów video. No i Legenda. Aha: i jeszcze knajpa-meteor ze skórzanymi kanapami, bodajże nad Litewską. Plus niezapomniana Homola! Odpowiedz Link Zgłoś
maladanka Re: dawne czasy 09.08.05, 12:17 A Królówka? Tam czasem karaluchy udawały cebulke do pierogów. A kawiarnia Stokrotka? Odpowiedz Link Zgłoś
kot202 Re: dawne czasy 09.08.05, 12:57 Tak, tak: Stokrotka z tarasem i przyśrubowanymi wewnątrz dechami, które tworzyły tartaczny wystrój. Był jeszcze sklep Igloopolu za dawnym Pewexem i kolejki po ptysia w dużej szklannej butelce. A na dokładkę Gorlicka. Odpowiedz Link Zgłoś
maladanka Re: dawne czasy 09.08.05, 13:17 a w Gorlickiej na początku przez 6 dni były 2 panie,które robiły striptis - i to nie gdzies tam w oddaleniu, a ganiały między stolikami. Odpowiedz Link Zgłoś
kot202 Re: dawne czasy 09.08.05, 14:11 He, he, no tego to nie pamiętam, musiałem po raz pierwszy przyjść siódmego dnia. Za to w pamięci mam zapiekanki z budki za gmachem sądu: pierwsze w Gorlicach. Aha, i jeszcze przypomina mi się knajpa z Konopnickiej, zaraz za skrętem z głównej ulicy; hecny właściciel urządzał zabawę ze schowanym w lokalu banknotem. Ale pojęcia nie mam jak się nazywała... Odpowiedz Link Zgłoś
maladanka Re: dawne czasy 09.08.05, 14:47 a Tarasowa - czyli przez jakiś czas zwana Oborową - to dlatego,że chłopy sie załozyły i wprowadziły krówkę do środka - a krówka przypieczętowała to placuszkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kot202 Re: dawne czasy 09.08.05, 16:07 Wielu z tych, którzy pamiętają tamte miejsca i czasy, do dziś uważa, że najlepsze piwo lano w Bartku. Odpowiedz Link Zgłoś
szwejk3 Re: dawne czasy 08.08.05, 21:59 i jeszcze byl taka kantyna milicyjna na skrzyzowaniu lukasiewicza i wtedy 1-go maja (tam gdzie byl "Tomcio") Odpowiedz Link Zgłoś
piegowaty_fiolek Re: dawne czasy 09.08.05, 22:31 ja pamietam Juhasa, ale chyba bylam za mala, zeby tam chodzic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marcinektg Re: dawne czasy 12.08.05, 18:17 a ja tam pare razy poszedłem z bratem po ojca ;) Odpowiedz Link Zgłoś