ellenai 15.12.03, 21:49 chce kupic a sie nie znam kompletnie,moze mi ktos cos doradzi?watek inspirowany przez zawisze i krowie kupy w psich mordach:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawisza777 Re: aparat cyfrowy... 15.12.03, 22:14 Ja sie tez bardzo nie znam ale jak kupowac to juz chyba dobra taka 5-tke tj. 5 milionow pikseli. Bedzie droga ale na dlugo wystarczy (czytaj zjawisko znane z komputerow) . Kolega ma 2 Mega a jego ojciec kupil 5-tke i z tego co mowil dopiero w wyzszcych rozdzielsczosciach rzedu 1600x1200 przy powiekszeniu foty widac roznice :D Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: aparat cyfrowy... 15.12.03, 22:23 dzieki zawisz, ja sobie te piksele zapamietam,nie znam sie na tym w ogole wrrrrrrr, moze cos wiecej sie dowiedz, ty facet jestes a wy macie smykalke do tego:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
s_z_a_k Re: aparat cyfrowy... 15.12.03, 22:51 ellenai napisała: > dzieki zawisz, ja sobie te piksele zapamietam,nie znam sie na tym w ogole > wrrrrrrr, moze cos wiecej sie dowiedz, ty facet jestes a wy macie smykalke do > tego:)))))) forum.rj.pl/viewforum.php?f=8 Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: aparat cyfrowy... 15.12.03, 22:55 szak dziekii:))bosssssh ale wam tamto forum dziala ze hej,a pamietam jak pierwszy raz wchodzilam na niego na poczatku dzialalnosci, musze tam wrocic! pozdrowka:) Odpowiedz Link Zgłoś
basman73 Re: aparat cyfrowy... 15.12.03, 23:25 ellenai napisała: > chce kupic a sie nie znam kompletnie,moze mi ktos cos doradzi?watek > inspirowany przez zawisze i krowie kupy w psich mordach:) No więc ja tez się specjalnie w sumie nie znam, ale ostatnio wypytywałem, vbo sam zachorowałem na takie cudeńko, tylko za biedny jestem.... Zdaniem mojego kumpla do takiego normalnego uzytku wystarcza spokojnie maszynka, która ma 3,2 megapikseli ( z reguły na aparatach jest to z przodu nadrukowane...), i karta 64 Mega. Róznica pomiędzy aparatami 3,2 a 5 mega podobno dla lajkoników jest absolutnie niesistotna i słabo wyczuwalna. Problem w tym, że u nas sa troszkę inne realia, i raz, że te zabawki jeszcze są bardzo drogie, a dwa, że pomiędzy kolejnymi "stopniami" jakości cyfrówki są spore różnice w cenie. No to jak sobie tam kupisz taką zabawkę, to nam ją opisz, i pochwal się, ile kosztowała. Bo słyszałem, że tam aparaty sa do 30 % tańsze niż u nas. U nas za taki aparacik trzeba dać około 1200 zł, a tak za 1900 to już jest baaardzo fajna maszynka. Dzis oglądałem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: aparat cyfrowy... 16.12.03, 00:06 no kurde basman zes mi tego nie powiedzial wczesniej:)) wlasnie wrocilam ze sklepu i powiedzieli mi z tymi pikselami to samo co ty,nie ma sie co szarpac na 5 milionow pikseli jak sie jest amatorem:)5 milionowy to kosztuje 800 dolcow,a takie jak ty basman mowisz,z bajerami kosztuje 300 dolcow,no to takiej ceny to sie czlowiek moze chwycic:)chyba sobie kupie i sie pochwale:) Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: aparat cyfrowy... 16.12.03, 09:46 he he he elle aleś trafiła! jesteśmy akurat na kupnie takiegoż cacka :) jeden mam nawet w tej chcwili w domu ale nie nasz osobisty. Mat się w tym dość dobrze orientuje. Wczoraj coś wykukał i plan jest taki: ponieważ w USA takie zabawki są dużo tańsze to zamierza poprosić siostre o zakup aparatu. Wiem ze to ma być HP tak jak te drukarki itp. (świetna sprawa!)Nie znam więcej szczegółów ale wiem ze kosztuje 200$ więc nie tak strasznie dużo. Poczekaj jeszcze troche to dam Ci konkretne namiary co i jak i czym się je :) Ten który mam teraz w domu to tez jest HP model 720 Mozna nim robić krótkie filmiki 30 sek. o ile dobrze pamiętam. Co ważne z dźwiękiem! Na innych był tylko obraz np. OLYMPUS ni pamiętam modelu. Jest bardzo fajny, łatwy w obsłudze - niestety po angielsku ;) choć może gdzieś jest jakaś książeczka do tego z polskim tłumaczeniem - nie wiem nie potrzebuję ;) Co do donych jeszcze rozdzielczość 3,3MP 12xzoom, Wbudowana karta pamięci mała (11 zdjeć w najlepszej rozdzielczości, 17 i 197 jak komuś nie zależy na jakości) filmy można robić niezależnie od stanu pamięci ze zdjęciami. do tego oczywiście wyświetlacz LCD i inne pierdołki. W sklepach już nie ma do "za stary" wiecie jak się starzeje szybko taki sprzęt ;) no chyba, że jakieś zapasy z tego co się orientuje to cena ok. 800 zł takiego. Myśle, że jak na domowy użytek w zupełności wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: aparat cyfrowy... 16.12.03, 15:35 patrzylam wczoraj giksik na te HP,i sa fajne, faktycznie tylke kosztuje co mowisz,ale mnie bardziej sie spodobalo Fuji taki za 300 dolcow,bardziej zaawansowany,zobacze co jeszcze wybiore, nie mam przekonania do HP jakos,jezeli chodzi o aparaty cyfrowe to wybralam bym takie marki jak minolta, olympus,fuji,kodak,canon,zobacze jeszcze,gadaj mi wiecej o tym bo ciekawa jestem,na co jeszcze mam patrzyc przy kupnie? na filmach to mi nie zalezy wogole bo to jakosc nigdy nie bedzie ok, tylko zdjecia,cmooook kochana super:) Odpowiedz Link Zgłoś
giks Wiem wszystko! 16.12.03, 15:36 Ponieważ w USA takie zabawki są dużo tańsze to zamierz wykorzystać siostrę ;) w kwesti cyfrówek Mat poleca sklep internetowy AMAZON i tam dwie rzeczy HP 735 to podobny jak mam ja i cena kusząca obecnie w promocji 187$ a drugi HP 935 ten jest już lepszy - zalatuje profesjonalizmem to z serii piątek jak to mówi zawisz ;) cena prawie 300$ To są dwa godne polecenia aparaty. Sklep jet sprawdzony jak by co to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Wiem wszystko! 16.12.03, 15:39 booosssssssssh uzloce cie kobieto!! jak Boga kocham:)))) chce kupic cos dobrego ale nie na wyrost,bo mi przeciez takie cos nie potrzebne,senkju wery macz:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: Wiem wszystko! 16.12.03, 15:49 elle to się nie zastanawiaj tylko kupuj szybko ten za dwie stówki póki jest promocja bo to się naprawde opłaca! napewno będziesz zadowolona :) ręczę Ci za to ja mam model niżej i jest super a te zdjęcia co Ci czasem podsyłam to właśnie z niego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Wiem wszystko! 16.12.03, 16:03 oki,zdjecia faktycznie sa super, hej no to dobrze ze wiem:))))) swietnieeeeeeeeeee:) Odpowiedz Link Zgłoś
giks Do zawiszy 16.12.03, 17:03 skoro już o cyfrówkach mowa.. powiedz mi bo nie pamiętam, gdzie to w Gorlicach robi się fotki z cyfrówek co by było szybko i sprawnie ;) Potrzebuje sobie coś przelać na papier ....kupiłam śliczny komplet ramek na zdjęcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: Do zawiszy 16.12.03, 17:26 aleś mi napisał ;) nic z tego nie wiem... Gdzie mam w końcu pójść? Bo pamiętam ,że coś narzekałeś ale nie wiem na kogo? Ja A4 to nie potrzebuje mi wystarczy normalny format 9 x 13 bo takie mam ramki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: Do zawiszy 16.12.03, 17:39 Wszedzie juz praktycznie robia...jak bylem i chcialem zrobic A4 na Mickiewicza to o wiele drozej zaspiweal niz w Kodaku na 3 maja co dziwne w sumie jest dziwne. Narzekalem na Kodaka na na 3 na marna osluge kazali mi czekac dlugo dwukrotnie nie wywiozujac sie z terminu. Wiec sama podejmij decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: ten mi sie podoba kurka wodna! 18.12.03, 11:48 Elle moze masz na zbyciu jeszcze 200$ kup mi tez co ?! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: ten mi sie podoba kurka wodna! 18.12.03, 11:55 aaaaaaa konkretna maszynka do robienia....fot.! ale chyba bedzie ciut droga?Q! Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: ten mi sie podoba kurka wodna! 18.12.03, 17:01 no troche kosztuje ale jak poszuka dobrze,to nie jest tak tragicznie:))))) Odpowiedz Link Zgłoś