kfffiatek 18.07.10, 10:19 No i oczywiście nie pomyślałam- że kwiaty odwrócą się w stronę słońca, więc mam morze kwiatów, które mogę obejrzeć... z ulicy Ewentualnie wyczyniając akrobacje przewieszając się przez inne kwiaty na barierce A są takie ładne... W przyszłym roku muszę się lepiej zorganizować. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kfffiatek Re: posiałam sobie wilca.... ;) 18.07.10, 16:02 Przestawienie słońca jest bardzo dobrym pomysłem ale nie wiem czy się uda Posieję na ścianie jak rok temu, przynajmniej na coś sobie popatrzę- kobea ma niesamowite tempo i ładne liście ale zanim zakwitnie to ruski rok minie... Odpowiedz Link
ls48 Re: posiałam sobie wilca.... ;) 18.07.10, 14:00 Ale i tak są przepiekne. Zazdroszczę. Odpowiedz Link
i-meadow Re: posiałam sobie wilca.... ;) 18.07.10, 19:08 A moje wilce rano są pięknie obsypane kwieciem i mają jędrne wielkie liście, natomiast wieczorem po patelni wyglądają jak smętnie zwisająca szmata Tak więc jeśli chcę je podziwiać mam 3 sekundy w pędzie między myciem zębów a wybiegnięciem z domu do pracy Poza tym wilce okazały się przysmakiem wrednych przędziorków, niedługo i rano będą chyba wyglądać niespecjalnie Odpowiedz Link
wanda43 Re: posiałam sobie wilca.... ;) 18.07.10, 19:47 Walcze z tym cholerstwem juz kolejny rok i one niestety góra. Wszystko przez ten las za chalupą. Odpowiedz Link
kotka.szrotka Re: posiałam sobie wilca.... ;) 18.07.10, 20:25 Piękne I kolory śliczne. I jak zielone, zdrowe i mocne liście. Odpowiedz Link
krista57 Re: posiałam sobie wilca.... ;) 18.07.10, 22:31 W to słoneczne ,wręcz upalne lato to ogromna korzyść posiadania balkonu od strony północnej...przynajmniej masz zdrowe kwiaty. Moje od południowo-zachodniej jakoś "zipią".Jedynie oleander szaleje. Odpowiedz Link
bakali Re: posiałam sobie wilca.... ;) 19.07.10, 13:02 Dlaczego kfffiatkowi na balkonie bez słońca wszystko pięknie kwitnie, a u mnie od południa pomidorki sa dopiero wielkości małego groszku i oliwka nie chce zakwitnąć? Piękne wilce, miałam takie w ubiegłym roku Odpowiedz Link
amore-pomidore Re: posiałam sobie wilca.... ;) 21.07.10, 12:54 Nasiona wilca są trujące zawierają alkaloidy indolowe, między innymi erginę i lizergol. Jako symptomy zatrucia mogą wystąpić: halucynacje, euforia, rozszerzone źrenice, nudności, wymioty, biegunka, senność, zdrętwienie i kurcze mięśni. Odpowiedz Link