09.12.10, 12:06
Witam,

chcialem zapytac jak mieszkancy wspolnoty Reymonta 12,12a,12b oceniaja prace firmy Per-Modum. Ja osobiscie jestem bardzo negatywnie zaskoczony postawa firmy. Podzielcie sie spostrzezeniami smile

pozdr
Obserwuj wątek
    • krecikowa123 Re: PER-MODUM 09.12.10, 19:27
      To ty się podziel skąd ta negatywna opinia.
    • blondi_1982 Re: PER-MODUM 09.12.10, 19:30
      Jak możesz to podaj jakieś konkretne przykłady dlaczego nie jesteś zadowolony?
      • bastet123a Re: PER-MODUM 10.12.10, 10:39
        Krecikowa wiedzialem ze o to zapytasz smile)
        Zadzwonilem do Per-Modum z dobrymi zamiarami. Zapytalem dlaczego podczas pierwszego sprawdzania wentylacji nikt do mnie nie zapukal a teraz administartor wywiesza informacje na klatce i to pierwszych drzwiach z nuerami lokali, obowiazkiem bycia w lokalu w wyznaczonym przedziale godzinowym. Do tego jesczze info ze jesli mnie nie bedzie to musze zrobic to na wlasny koszt. Poinformowalem ze nie moze byc takich sytaucji ze ktos czeka w domu, nikt nie puka a pozniej drugi termin.
        Zreszta szczerze nie podoba mi sie za na pierwszych drzwiach klatki wywieszane sa informacje na temat kto i kiedy jest dostepny w lokalach. Podczas rozmowy ani nie krzyczalem, ani nie zawyzalem tonu glosu poprostu zapytalem czy tych info nie mozna wywieszac w gablotach. Pani odpowiedziala ze niektorzy prosili aby byla na dzrwiach, wiec doszlismy wspolnie ze wszystkim sie nie dogodzi. I z mojej strony to bylo wszytsko po czym moja rozmowczyni poinformowala mnie ze moj telefon ja bardzo zdenerwowal, ze jestem niepowazny, ze oni sa tak wspaniala firma z bardzo duzym doswiadczniem i jest niemilo zaskoczona moim telefonem. Powiedziano mi to w taki sposob ze sam sie nakrecilem. Postanowilem napisac e-maila do administratora. W odpowiedzi otrzymalem informacje ze dla Per-Modum nie liczy sie dobro jednostki a jedynie dobro ogolu. Wiec jako placoca jednostka nie mam zupelenie prawa sie odezwac ze mi sie cos nie podoba bo Per-Modum jest obrazone i zbulwersowane i jako jednostka zupelnie sie nie licze. Szok... Poziom, tok rozumowania oraz argumenty jakie mi przedsatwiono w dosc dlugiej korespondencji byly dla mnie rozbrajajace. W kazdym e-mailu jaki otrzymaelm byla mowa zebym sie nie unosil, ze dobro jednostki dla Per-Modum sie nie liczy a jedynie dobro ogolu i w kazdym e-mailu byla mowa ze oni maja doswiadczenie i wspaniala opinie. Zrobili ze mnie awanturnika a na koniec wyszlo ze to moja wina. Zero skruchy ze kobieta nie rozmawiala tak jak nalezy, ze takich rzeczy nie mowi sie klietowi tym bardziej przez telefon gdzie forma kontaktu jest zupelnie bardziej oschla niz w cztery oczy.
        Co do wywieszania zaleglosci na klatkach. Na stronie GIODO jest info o wywieszaniu zaleglosci przez wspolnoty. Zgodnie z polskim prawem ochronie danych osobwych rowniez podlegaja takie infoirmacje. Jezlei admin podaje numer lokalu po ktorym mozna zidentyfijkowac osobnika a do tego podaje kwopte zalduzenia to jest to niezgodne z prawem. Nie wiem jak to jest w przypadku przedzialow w lokalach np. 35-39 i ogolnej kwoty zalduzenia jaka podaje administrator. Musze dopytac. Administrator powiedzial ze kazdy sąd przyzna im racje bo dzialaja na korzysc wspolnoty a nie na jej szkode.
        Na pytanie dlaczego brama jest otwarta odpisano mi ze byly mrozy i zamarzly prowadnice, firma sprzeatajaca dostala kare fin. za niesprzatanie. Napisalem ze od poniedzialku przyszla odwilz a brama nadal jest otwarta. Odpisano mi ze Per-Modum na biezaco sledzi prognozy pogody i doskonale o tym wiedza. Odpisano mi rowniez ze Pan "Stas" mial byc we wtorek ale nie mogl przyjechac i naprawic. Pozniej mial bys w srode ale cos mu wypadlo i wkoncu udalo sie Panu "stasiowi" dojechac w czwartek.
        Powyzsze ifnromacje przedstaiowne zostaly w wielkim skrocie. Duzo by pisac na temat obslugi i profesjonalizmu. Oczywiscie sa tez dobre strony tej firmy ale mimo wszystko i tak jestem zrazony do tej firmy.
        • wykrzo Re: PER-MODUM 10.12.10, 13:31
          skoro masz uwagi do administratora to przekaż je bezpośrednio do Zarządu wspólnoty.
          niech wiedzą jak zostałeś potraktowany.

odnośnie GIODO - wywieszanie takiej informacji na drzwiach nie łamie prawa. mie ma tam informacji wiążącej.
          • bastet123a Re: PER-MODUM 10.12.10, 16:22
            wykrzo podasz adres emailowy do administracji?
        • krecikowa123 Re: PER-MODUM 10.12.10, 16:51
          Prorok jaki ? smile

ja takich doswiadczen nie miala, ale rzeczywiscie niefajnie to wyglada. Co tu ma doświadczenie i dobro wspolnoty nie wiem, klient nasz pan i nawet gdybys byl pieniaczem to trzeba cie grzecznie wysluchac i grzecznie ci odpowiedziec, a ja tu pieniactwa zadnego nie widze.
          wywieszanie list z numerami troche kruchy grunt, ale jakos trzeba dluznikow scigac. Tu jest artukul www.giodo.gov.pl/364/id_art/3115/j/pl/
          mam nadzieje ze zarzad i administrator wiedza co robia, jak trafia na dluznika - prawnika, to beda ciagani po sadach.
          Mi sie nie podoba informowanie o wszystkim przez wrzutke do skrzynki, siedziba firmy w warszawie przydalyby sie jakies dyzury, bo nie ma z kim pogadac, a czasem wiele spraw mozna by tak szybciej zalatwic, zamiast bawic sie w maile i telefony ?
          • a.hryniewicz Re: PER-MODUM 10.12.10, 18:59
            Szanowni Państwo,
            w związku z tym, że komunikacja pomiędzy firmą Per Modum a Bastet123 przeniosła się z komunikacji e-mailowej na otwarte forum, a wątek się rozwija, pragnę przedstawić swój punkt widzenia dot. zaistniałego zdarzenia. Jest to moje jedyne wystąpienie, ponieważ nie udzielam się na forach anonimowych z uwagi na fakt, iż nie wiem kto znajduje się po drugiej stronie. Na każdej innej płaszczyźnie służę swoją osobą. Jednocześnie informuję, że za każdą konstruktywną krytykę jestem wdzięczna, ponieważ jest ona bodźcem do wdrażania usprawnień.
            Wspólnota mieszkaniowa to ogół właścicieli lokali. Funkcjonowanie wspólnoty opiera się o zasady demokracji. Wspólnota, a w jej imieniu Zarząd Wspólnoty zarządza częściami wspólnymi nieruchomości, (które służą do użytku wszystkich właścicieli) a nie lokalami indywidualnymi. Mając to na uwadze przy funkcjonowaniu Wspólnoty, opieramy się o dobro ogółu, a nie o partykularne interesy jednostek. Bastet123 wystąpił z żądaniem rozwieszania komunikatów tylko w gablotach i usunięciem w trybie natychmiastowym tych rozwieszonych z uwagi na ich treść i miejsce rozwieszenia (dot. przegląd gazowo-kominowy oraz zadłużenia). Wyraziłam w tym zakresie swoją opinię (opartą na doświadczeniu oraz informacjach od innych mieszkańców osiedla), że ważne informacje trzeba rozwieszać w widocznych miejscach, gdyż te w gablotach są czytane przez niewielką liczbę mieszkańców. Ponadto zauważyłam, że treści przygotowywanych dla Państwa komunikatów są pisane w skondensowanej formie, zawierają ważne rzeczy, nie odstają od ogólnie przyjętych zasad pisowni polskiej.
            Bastet123 przytacza słowa, w takiej formie, która nie miała miejsca, typu: „jako płacąca jednostka nie mam prawa się odezwać że mi się coś nie podoba …”, „…jako jednostka zupełnie się nie liczę…”. Cała komunikacja odbywała się drogą mailową, więc jest jej zapis. Komunikaty o przeglądach są bardzo ważne, w przypadku budynku 12 mieliśmy przypadek nieszczelności gazowej. Bezpieczeństwo mieszkańców jest najważniejsze. I jeżeli są osoby, które tego nie rozumieją i ważniejsza jest dla nich estetyka – to trudno będziemy uchodzić za te niedobre. Informacja o zadłużeniu (ta z kolei wisi w gablocie) jest bardzo ważna, a jest skonstruowana w taki sposób, że nie łamie ostatniego orzeczenia GIODO. Przypominam, że wszystkich dłużników „kredytują” wpłacający.
            W odpowiedzi na zgłoszenie, że w pierwszym terminie przeglądu do lokalu nikt nie zapukał bastet123 otrzymał odpowiedź, że niestety po tak długim czasie ani ja ani firma go dokonująca nie jesteśmy w stanie tego zweryfikować. Firma dokonująca przeglądu wystąpiła z propozycją zadośćuczynienia bastet123, o czym został poinformowany.
            W odpowiedzi na awarię bramy bastet123 uzyskał informację, że brama stanęła, gdyż przymarzła na skutek nie odśnieżenia przy obfitych opadach śniegu. Poinformowałam, również, że zgłoszenie o ponowne uruchomienie bramy zostało przekazane konserwatorowi w poniedziałek, w ślad za odwilżą. Poinformowałam bastet123, że konserwator przyjedzie w czwartek (co też się stało). Wcześniej nie mógł bo tego typu awarie wystąpiły również na innych osiedlach, które obsługuje.
            Mając powyższe na uwadze (co podparte jest posiadaną przez nas i bastet123 korespondencją mailową) zarzuty czynione przez bastet123 są delikatnie mówiąc niestosowne. Czy nasze słowa przekazane do bastet123: „… że najważniejsze w biznesie jest partnerstwo, zrozumienie oraz wzajemne poszanowanie opinii i stanowisk. Jednak musi się to odbywać na odpowiednim poziomie, przy zachowaniu zasad kultury osobistej oraz właściwej formy i treści komunikacji” to tak bardzo rażące?
            Biorąc pod uwagę całą komunikację z bastet123 odnosimy wrażenie, że przytaczanie przez nas konkretnych argumentów osadzonych na doświadczeniu, przepisach prawa oraz trosce o dobro ogółu mieszkańców będzie za każdym razem odbierane jako przejaw arogancji.
            Bastet123 zostało również zaproponowane spotkanie, celem ustalenia consensusu.
            Do krecikowa123:
            Jesteśmy otwarci na dyżury, problem w tym, że wspólnota nie posiada wolnego pomieszczenia.
            Z poważaniem,
            Anetta Hryniewicz
            Zarządca nieruchomości
            • inneska80 Re: PER-MODUM 10.12.10, 19:33
              konkretna odpowiedź. Ludzie narzekacie na zarządce a sami nie jesteście w stanie podjąć żadnej uchwały..... więc może zamiast narzekać ruszcie się!!!!!!!!!!
              • bastet123a Re: PER-MODUM 10.12.10, 19:50
                inneska czego dotyczy twoj wpis poniewaz nie zrozumialem...
              • bastet123a Re: PER-MODUM 10.12.10, 20:00
                Reasumujac... moim zamiarem nie bylo zamieszczanie watku na forum w celu zebrania poparcia wsrod przeciwnikow firmy Per-Modum. Jedynym celem jaki mi przyswiecal bylo rzucenie swiatla na sprawe. Nie kazdy ma kontakt z ta firma, moze sa tez tacy ktorzy mieli rowniez podobne doswiadzcenia i po przeczytaniu tego wpisu poczuja sie lepiej i bede wiedziec ze nie sa sami. Kazdy z Panstwa niech wyciagnie wnioski dla siebie. Ja sprawe dokoncze droga pisemna lub tak jak mi zaproponowano rozmowa w cztery oczy...
            • bastet123a Re: PER-MODUM 10.12.10, 19:45
              Cytuje "Jednak musi się to odbywać na odpowiednim poziomie, przy zachowaniu zasad kultury osobistej oraz właściwej formy i treści komunikacji” to tak bardzo rażące?". Opisalem tresc oraz sposob rozmowy telefonicznej z Panstwa pracownikiem. W sposobie rozmowy tej osoby nie bylo ani podtsawowych zasad kultury osobistej oraz stosownej formy komunikacji. W zadnym e-mailu nie odniesiono sie do tego watku. Temat wyparowal i uznano sytuacje jak by nie istaniala. Oprocz podkreslania profesjonalizmu firmy Per-Modum w inny sposob nie odniesiono sie do krytyki. Wiec o jakich konstruktywnej krytce mowa w ponizszym wpisie. Panstwo nie przyjmujecie krytyki do wiadomosci poniewaz poinformowano mnie o tym podczas rozmowy telefonicznej. Panstwa pracownik poinformowal mmnie jak bardzo jest zdenerwowany moim telefonem. Wg Panstwa to byl skandal ze ja wogole dzownie. teraz zaluje ze rozmowa nie zostala nagrana. Odnosze wrazenie ze Panstwo przyjmujecie jednostronne stanowisko a nie staracie sie wysluchac drugiej strony. Prosze nie zmuszac mnie do cytowania wycinkow naszej korespondencji, ale czy to nie Panstwo napisaliscie ze przy 271 lokalach nie ma fizycznej możliwości dostosowania się do indywidualnych sugestii. Czy tak wg firmy Per-Modum wyglada rozwiazywanie problemów i przyjmowanie krytyki?
              Potwierdzam Panstwa propozycje spotkania i jest to dla mnie jak do tej pory jedyna pozytywna informacja jaka zostala mi przeslana droga e-mialowa.
              Sprawe "czesciowo" przenioslem na formum gdyz moim zamierzeniem bylo zapoznanie innych mieszkanco z Panstwa dzialalnoscia. Poniewaz nie kazdy lokaltor ma zaszczyt kontaktu z Panstwem.
              Poruszajac watek GIODO. Sama Pani przyznala ze skierujecie zapytanie do GIODO na temat zgodnosci prawnej. Teraz Pani odpisala ze wsyztko jest ok. Tak jak Pani wspomniala wsyztko jest zawarte w naszej korespondencji e-mailowej.
              Ja odnosze wrazenie ze Pani przeinacza rzeczywistosc. BYlo dla mnie oczywiste ze bedziecie Panstwo sie bronic w ten sposob. Proponuje przeprowadzic wnikliwa rozmowe z pracownikiem ktory rozmawial ze mna telefonicznie. Przekazano mi inne informacje na temat bramy wjazdowej oraz jej uruchomienia niz te podane droga e-mailowa (dotyczy terminow naprawy).
              pozdr
              • mieszkaniecreymonta Re: PER-MODUM 13.12.10, 13:45
                bastet123a:

ok przedstawiles swoja wersje a ja mam kilka pytań:
                - czy w dniu kiedy miał przyjsc kominiarz i jak twierdzisz nie przyszedl - zadzwoniles tego samego dnia zgłosić że nikt się nie pojawił? swoja droga kominiarze byli super - zona sie na nich napatrzec nie mogla smile
                - czy nie przesadzasz oczekując ze informacje beda w gablotach? mnie te gabloty irytują bo czuje sie jak za komuny w urzedzie w nie jak na progu domu...
                - nie tylko ty jestes placacy jest nas troche wiecej, a ze mieszkamy wszyscy razem to ja chce wiedziec kto nie zrobil przegladu i kto moze nas narazac na ryzyko. I tak samo chce wiedziec kto z nas nie łoży na utrzymanie czesci wspolnych - i mam do tego prawo. Byla juz o tym mowa ze jako czlonkowie wspolnoty mamy prawo wiedziec kto olewa pozostałych i nie placi. nie sa wywieszane dane osobowe tylko ogolne informacje
                - to ze firma jest przez wspolnote zatrudniona nieoznacza ze jej pracownikow mozemy traktowac jak niewolnikow - pan placi pan wymaga. To nie te czasy i tak sie dzisiaj nie traktuje ludzi chyba ze chce sie byc tak samo traktowanym.

Jak dla mnie to burza w szklance wody - sasiedzie miales gorszy dzien to sie wyzyles - zreszta sam napisales sobie pofolgowales... ja tu zadnych konstruktywnych zarzutow nie widze - owszem jakies pretensje wzajemne szkoda na to czasu ida swieta...
                • bastet123a Re: PER-MODUM 13.12.10, 14:17
                  mieszkaniecreymonta ty wogole wiesz co bylo istota sporu? Mnie nie odpowiada kartka na drzwiach i co z tym zrobimy dalej. Place tak samo jak ty a odpowiada nam sie cos innego... co bedzie dalej?
                  "zreszta sam napisales sobie pofolgowales" mozesz napisac na jakiej podstawie wnosisz?

Pozdr
                  • mieszkaniecreymonta Re: PER-MODUM 19.12.10, 23:11
                    bastet: powiem Ci sąsiedzie tak... fakt chyba zle odczytalem twojego posta a to ze sobie pofolgowales bylo skrotem myslowym do Twojego zdania "Powiedziano mi to w taki sposob ze sam sie nakrecilem" moj blad - sorry. Wywieszanie numerów mieszkan osob ktore powinny byc w domu i stwierdzenie ze to lamanie ustawy o ochronie danych osobowych to w mojej ocenie nadinterpretacja, z drugiej strony po co numery mieszkan - jak ktos nie wpuscil kominiarza albo go nie bylo w domu to sam wie ze go nie bylo itp. Inna sprawa ze jak ktos nie wpusci kominiarza a cos by bylo nie tak to ja chce/wole wiedziec ze moj szanowny sasiad ryzykuje w pewnym stopniu nasze bezpieczenstwo. Inna kwestia ze jak wiem ze w mieszkaniu obok nikt nie mieszka a numer tego mieszkania pojawi sie na kartce to moze zwroce uwage administratorom ze tam nikt nie mieszka i powinni szukac wlasciciela innymi drogami... Duzo gdybania.... Kolejna kwestia to nieplacenie - w kazdej chwili moge zadzwonic do administracji i zapytac KTO nie placi i mam prawo to wiedziec z imienia i nazwiska... I tutaj ochrona danych osobowych nie ma nic do rzeczy tzn. nie mozna z imienia i nazwiska wywiesic dluznikow ale jezeli jakis wlasciciel zadzwoni i zapyta to ma prawo wiedziec... Co do Per Modum ja mam mieszane uczucia. Nie wiem moze trzeba pogadac z zarzadem jak oni to widza? Moze im przekazac co nam sie nie podoba?
                    • bastet123a Re: PER-MODUM 20.12.10, 11:50
                      mieszkaniecreymonta,
                      napisales "kolejna kwestia to nieplacenie - w kazdej chwili moge zadzwonic do administracji i zapytac KTO nie placi i mam prawo to wiedziec z imienia i nazwiska..." i tu sie z Toba zgadzam. poniewaz zgodnie z polskim prawem jako czlonek wspolnoty mas zod tego prawo. Dlatego nie bardzo rozumiem po co informacje na klatce. Ktos kogo to interesuje to zadzwoni i sie dowie...
                      Podasz mi adres emailowy do zarzadu bo nie moge sie doszukac sad
    • inneska80 Re: PER-MODUM 22.12.10, 08:16
      pytanie-kto powinien odsnieżyc chodnik przy ogródkach wzdłuż Reymonta? właściciele czy administrator jest odpowiedzialny za to?
      • bastet123a Re: PER-MODUM 22.12.10, 08:41
        inneska80, proponuje abys zadzownila do administratora, uzyskala te informacje i ze wszystkimi podzielila sie na forum!!!!!!!
        • inneska80 Re: PER-MODUM 23.12.10, 08:04
          i poskutkowało trochę kiepsko odśnieżone ale odzew był
    • asialewi Re: PER-MODUM 10.09.13, 19:26
      Naszym osiedlem nie zarządza już Per Modum. Widać, że sąsiad jest na bieżąco... No comment
    • helena591 PER MODUM opinie 26.03.15, 22:17
      Szanowni Panstwo,
      bardzo prosze o kontakt w sprawie tej firmy. Mamy kłopot z nia w budynku
      • struga_cz Re: PER MODUM opinie 24.08.15, 20:39
        Ja również, proszę pisać na aga.satuga@op.pl
    • wawiniuszek Re: PER-MODUM 22.09.15, 11:49
      Widzę, że osób/Wspólnot, które maja kłopot z Per Modum jest coraz więcej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka