Dodaj do ulubionych

gra komputerowa dla 10-11 latków

27.05.13, 09:48
Co polecacie? Zależy mi aby to było coś bardziej rozwijającego niż Star War/Piraci czy im podobne.
Obserwuj wątek
    • 1ewunia1980 Re: gra komputerowa dla 10-11 latków 27.05.13, 13:42
      Młody doktor, SIMSY
      • pasik Re: gra komputerowa dla 10-11 latków 27.05.13, 14:37
        Moje dzieci niezmiennie młócą wMinecrafta.
        Starszy dodatkowo w Hearts of Iron, Company of Heroes, i ulubiona Panzers zimna wojna.
        • dorek3 Re: gra komputerowa dla 10-11 latków 27.05.13, 14:39
          Moi by właśnie chcieli minecrafta, młóca w fife, i Lego coś tam.
          Chciałabym aby młócili czasami w coś, co choć odrobinę zajmie ich szare komórki.
          • bazylea1 Re: gra komputerowa dla 10-11 latków 27.05.13, 18:28
            mój 10latek niezmiennie Minecraft, rozwijające może i jest ale też strasznie uzależniające
            • damakama Re: gra komputerowa dla 10-11 latków 27.05.13, 20:39
              Mój 10-latek też w Minecrafta. W sumie to i rozwijające jest - ostatnio w swoim mieście zbudował wesołe miasteczko, bibliotekę (głowę bym dała, że na wzór starożytnych), piramidę, zamek a'la Malbork - we wszystkim "trzyma się" wspomnień - w każdej z budowli znajduję coś, co widział "na żywo". Poza tym WOT - ale to w drużynie z tatą (dzięki temu zainteresował się historią I i II wojny światowej - pożera kolejne książki o tej tematyce, a czołgi to już wszystkie zna). Na szczęście nie ciągnie go do gier w stylu zabijaj i giń.
    • dorek3 Re: gra komputerowa dla 10-11 latków 27.05.13, 21:00
      widzę że ten minecraft to pozycja wręcz obowiązkowa w repertuarze 10 latka. mówicie że to nie odmóżające? to do grania w pojedynkę, tak?
      • joa66 Re: gra komputerowa dla 10-11 latków 27.05.13, 21:29
        Ja "wrednie" kupiłam parę gier w j. angielskim (bez tłumaczenia), ale z dziedziny, która syna pasjonowała - tytułów nie pamiętam, ale jedna była o bitwie o Anglię, a druga o wojnach napoleońskich
    • blankaz Re: gra komputerowa dla 10-11 latków 27.05.13, 21:55
      Moi - 10- i prawie 7-latek też grają w minecrafta smile
    • dorek3 Re: gra komputerowa dla 10-11 latków 28.05.13, 09:22
      No to teraz być może najgłupsze pytanie na tym forum: jak stać się legalnym posiadaczem minecrafta?
      O ile się orientuję ta gra nie była wydana w wersji na płycie.
      • annes67 Re: gra komputerowa dla 10-11 latków 28.05.13, 09:40
        dorek3 napisała:

> No to teraz być może najgłupsze pytanie na tym forum: jak stać się legalnym pos
        > iadaczem minecrafta?
        > O ile się orientuję ta gra nie była wydana w wersji na płycie.

podlączam siędo głupiego pytania. o ile wiem, koledzy mego syna graja podłączeni do sieci...czy można inaczej???wymaga to ciągłego siedzenia w miejscu tego łącza...jak odzyskać wolnosc...
        • bazylea1 Re: gra komputerowa dla 10-11 latków 28.05.13, 09:43
          moj ma na tablecie ze sklepu google, bodajże 24zł kosztował ale to wersja na androida, taka na pc z windowsem jest chyba droższa. pewnie można kupic online. koledzy to głównie mają z pirackiego serwisu o zwierzęcej nazwie.
      • blankaz Re: gra komputerowa dla 10-11 latków 28.05.13, 10:03
        Kupiliśmy on-line na stronie minecrafta.
        Najpierw chłopcy mieli jakąś wersję do grania off-line, ściągniętą z sieci, żeby sprawdzić, czy faktycznie będą w to grać i im się nie znudzi. Nie znudziło się, więc kupiliśmy legalnie.

Aha, przy zakupie określa się od razu nazwę użytkownika, której nie można później zmienić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka